FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

EXCLUSIV Badea „Găniță" » Ionel Ganea s-a retras în apropiere de Făgăraș și și-a ridicat o fermă. Are găini și oi de rasă

Atacantul care băga spaima în apărătorii adverși, inclusiv în Bundesliga și în Premier League, este acum un liniștit fermier în Transilvania
Foto: Eduard Apostol +17   FOTO
Atacantul care băga spaima în apărătorii adverși, inclusiv în Bundesliga și în Premier League, este acum un liniștit fermier în Transilvania Foto: Eduard Apostol

Articol de , - Publicat luni, 05 iunie 2023 10:37 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 12:10

La poalele munților, la câțiva kilometri de Făgărașul natal, Ionel Ganea și-a ridicat o fermă și crește animale în propria gospodărie. „Pentru mine și familie, ca să știu ce mănânc!”, a explicat fostul mare atacant

Lași un pic în urmă colbul satului, semeția munților, ajungi în fața unei proprietăți, ceva mai mare decât restul caselor din apropiere. Inițialele de la poartă, roșii pe fond alb, îți atrag atenția că ai ajuns la casa lui Ionel Ganea. 

Suntem la Gura Văii, în apropiere de Făgăraș, într-o lume tihnită, verde, în gospodăria unde a decis să se retragă fostul „tricolor" ce băga spaima în fundașii adverși, ajuns acum la 50 de ani.

Ionel Ganea are găini și oi de rasă

Fostul internațional este retras pe termen nelimitat din fotbal și este fermier, practic. Are grijă de familia sa, de orătăniile de prin ograda îngrijită, este curat în curte și iarba e tăiată la linie. 

„Eu mă ocup de tot", a relatat Ganezu'. Este mândru de noua sa viață, de sătean, de fermier. Pentru cei mai puțin familiarizați, a povestit că are găini de rasă, Araucana și Australorp, care fac ouă colorate, zice el mai bune decât cele din comerț. 

Bobocii se joacă și se înghesuie într-o cutie, oile din rasa Țurcană se zbenguie prin iarbă, mai are capre, berbeci, doi curcani, dintre care unul tare fălos, plus doi câini care supraveghează proprietatea. „Hai la tata, hai!", vorbește Ganezu' cu animalele, având un timbru vocal familiar atunci când se adresează „dobitoacelor".

„Ca să știu ce mănânc"

Ionel face parte din categoria celor care odată rupți de viața urbană și mutați la țară nu mai concep să revină la vechile îndeletniciri. Nu mai este interesat nici de fotbal, cu toate că mai participă la meciuri-eveniment cu foștii coechipieri din România legendelor. A rămas cu gustul amar al multor bani neîncasați pe la diverse formații. 

+3 FOTO

„Viața mea de aici e frumoasă, foarte frumoasă! Ce să facem... Pentru mine și familie. De ce am ajuns să mă mut la țară? Ca să știu ce mănânc! Cine are posibilități să facă la fel! Nu prea văd un viitor strălucit cu fotbalul ăsta al nostru. Așa, la țară, sunt liniștit și împlinit, sunt bine", a mărturisit Ionel.

2titluri de campion are Ganea în cariera de fotbalist: campionatul cu Rapid (1999), respectiv cu Dinamo (2007)

1999este anul în care fostul atacant a cucerit titlul de golgheter, cu 28 de reușite, ca fotbalist al giuleștenilor

Cifrele carierei lui Ionel Ganea

CompetițieMeciuri / Goluri
Liga 1183 meciuri / 73 goluri
Bundesliga107 meciuri / 34 goluri
Cupa Germaniei12 meciuri / 7 goluri
SuperLiga Turciei15 meciuri / 5 goluri
Premier League14 meciuri / 3 goluri
Championship18 meciuri / 4 goluri
FA Cup3 meciuri / 1 gol
FA League Cup2 meciuri / 1 gol

10 echipea adunat Ganezu' în carieră: ICIM Brașov, FC Brașov, U Craiova, Gloria Bistrița, Rapid, VfB Stuttgart, Bursaspor, Wolverhampton, Dinamo, Poli Timișoara

19 goluriîn 45 de selecții la prima reprezentativă a strâns fostul atacant

Alți fermieri din fotbalul românesc

Ganezu' nu este singurul fost fotbalist care și-a ridicat propria fermă, atras de ideea de a mânca sănătos, el și familia sa. Înaintea fostului internațional au fost Cosmin Olăroiu, Laurențiu Reghecampf și Victor Pițurcă, iar Gigi Nețoiu și Cosmin Bărcăuan fac agricultură în Oltenia. 

Mare iubitor de animale, Oli și-a investit o parte dintre banii câștigați în Orient în ferma de la Snagov, pe care a construit-o de la zero. Piți are o fermă de proporții, de asemenea: câteva sute de găini, gâște, curci, porci, dar și o seră, mai ales că fostul selecționer este un fan al legumelor crude. Cultivă și viță-de-vie, are și o livadă cu pomi fructiferi.

Citește și: 

„Lasă-mă cu UE, că înnebunesc! Fac alergie! Ce ne dă nouă?” » Cosmin Olăroiu, dialog aprins la „Profu’ de Sport”

Postul care îi dă bătăi de cap lui Edi: variantele adună împreună doar DOUĂ selecții » Cum poate arăta primul „11” al României cu Kosovo

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  06 Iunie 2023, 11:55
Postat de westfield pe 05 Iunie 2023, 17:06

Sanse uriase pentru domnul cu oile din imagine sa ajunga valet si dumnealui la palatul ciobanului suprem.

N-are cici curaj nici sa-i propuna asta lui Ganezu, darmite sa-l angajeze :))

danut.petnaise
danut.petnaise  •  05 Iunie 2023, 20:11

Bravo Ganea! Parcă acum te văd cum îl strângeai de gât pe nesimțitul ăla de arbitru care ne-a furat titlul la Timișoara.

westfield
westfield  •  05 Iunie 2023, 17:06

Sanse uriase pentru domnul cu oile din imagine sa ajunga valet si dumnealui la palatul ciobanului suprem.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează