FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cine profită de excluderea lui Steliano Filip din lotul lui Dinamo

Mircea Rednic (59 de ani) a decis să-l readucă la prima echipă pe Costin Ionuț Amzar (18 ani), internațional U19, în condițiile exilului lui Steliano Filip (27 de ani).
Mircea Rednic (59 de ani) a decis să-l readucă la prima echipă pe Costin Ionuț Amzar (18 ani), internațional U19, în condițiile exilului lui Steliano Filip (27 de ani).

Articol de - Publicat marti, 07 decembrie 2021 19:44 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 19:44

Mircea Rednic (59 de ani) a decis să-l readucă la prima echipă pe Costin Ionuț Amzar (18 ani), internațional U19, în condițiile exilului lui Steliano Filip (27 de ani). 

Dinamo are un sezon mizerabil.  Transferurile au fost ratate, fie că au fost făcute pe fugă, pe final de mercato, fie că au fost aduși apoi jucători străini care nu mai jucat de multă vreme, nepregătiți, care nu se adaptează încă.

Iuliu Mureșan, detalii despre viitorul lui Dinamo: „Mi-ar plăcea să vină Badea și Borcea” » Ce spus șeful „câinilor” în conferința de presă de azi
DINAMO
Iuliu Mureșan, detalii despre viitorul lui Dinamo: „Mi-ar plăcea să vină Badea și Borcea” » Ce spus șeful „câinilor” în conferința de presă de azi

Amzar, chemat de Rednic în locul lui Steliano Filip

În condițiile în care Steliano Filip și Cosmin Matei au fost trimiși în afara lotului A, la grupa B, care nu intră în planurile tehnicianului pentru etapa de luni cu Chindia, Mircea Rednic a decis readucerea la prima echipă a lui Costin Amzar, conform surselor GSP.ro. 

7 meciuria adunat Amzar, șase în campionat, unul în Cupă. În 3 partide a fost integralist, în total 352 de minute

Amzar este un puști crescut la Academia din „Ștefan cel Mare”, care a jucat doar două meciuri de la sosirea antrenorului, în primele două dueluri oficiale, 6 minute cu UTA (2-2) și 18 minute cu Gaz Metan (1-2).

Amzar, salariu de 2.000 de lei/lună la Dinamo

Fotbalistul selecționat la lotul U19 tricolor a dispărut din calculele primei formații dinamoviste a mai fost în acest răstimp doar o dată în lotul lărgit, cu Sepsi (1-4). Un puști care luase ochii în startul sezonului, a fost și lăudat, a mai și greșit, la primul său campionat la seniori, în Liga 1, dar apoi a dispărut dintre titulari, apoi din lot, după ce au fost aduși fotbaliști cu experiență, dar care n-au produs revirimentul. Iar el câștigă 2.000 de lei/lună.

5 selecțiia bifat în ultimele patru la selecționata U19 a României, în două a fost integralist

Amzar va intra în competiție pentru titularizare, pentru început, cu grecul Nikolaos Kainourgios, care a revenit după accidentare. Aceasta în condițiile în care Andrei Radu a fost trimis în banda dreaptă, după debutul nefast al austriacului Petar Gluhakovici. 

Cine profită de excluderea lui Steliano Filip din lotul lui Dinamo
Ionuț Amzar

Amzar vine cu Rata de la Ștefănești

Transferat la Academia Dinamo de la Regal Sport București în 2017, Costin Ionuț Amzar a evoluat anul trecut pentru Dinamo 2 în Liga 3. Antrenorul Lucian Mezei, acum la FCSB, a fost cel care i-a influențat cariera. 

„Împreună cu Mezei am făcut o selecție în toată țara, iar printre cei aduși la club a fost și Amzar. Este un real talent. Provine dintr-o familie bună, modestă, dar de mare bun-simț, lucru care se vede și în caracterul, și în dezvoltarea tânărului jucător. Vine de la Ștefănești, de unde este, cu Rata. 

E un copil care știe să-și calibreze energiile doar pe fotbal. Voluntariul a vrut să-l ia anul trecut pentru echipa mare, direct. Dacă ar fi să compar, păstrând proporțiile, cu cineva din fotbalul mare, Amzar aduce ca stil cu Alphonso Davies de la Bayern. Are explozie, face bine faza de atac, de aceea v-am zis că l-am forțat și mai sus", a declarat Gabi Răduță pentru GSP, la finalul lui august. 

VIDEO Iuliu Mureșan: „Avem prea mulți jucători la Dinamo. Ne vom despărți de câțiva în iarnă”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Discurs tăios la adresa fotbaliștilor de la Dinamo: „Cum să facă așa ceva? Lucrurile sunt degenerate total!”

Steliano Filip n-a mai rezistat, după ce Rednic l-a exclus din lot: „Lumea nu știe multe!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
chronic_6_0
chronic_6_0  •  08 Decembrie 2021, 11:44

asta a terminat recuperarea dupa ce i-a rupt coloana vali gheorghe?

mehighms
mehighms  •  08 Decembrie 2021, 09:56
Postat de redbuldog pe 07 Decembrie 2021, 22:51

Pustiul Amzar,e fotbalist de 2000 euro/luna,in conditiile in care Steliano primeste 7,5 k! Rednic,Muri etc.trebuie sa inteleaga odata,ca nu ne putem bate joc la infinit,de tinerele talente din curte, haideti sa-i crestem frumos,sa-i lansam spre fotbalul de performanta iar ei ne vor rasplati candva..

2000 ron

roaitavasile
roaitavasile  •  08 Decembrie 2021, 05:54

Cred ca cel mai mult profita Clinceni...

Vezi toate comentariile (47)
Comentează