FOTBAL  »  Superliga  »  DERAPAJ

Ionuț Chirilă îl jignește pe Cornel Dinu: „Mumie îmbălsămată!” » Reacție dură, după ce „Procurorul” l-a numit „bufon al fotbalului”

Ionuț Chirilă, antrenorul lui Academica Clinceni, îi răspunde dur lui Cornel Dinu, cel care l-a „tăvălit” la rându-i pentru discursul de la finalul eșecului cu CFR Cluj, 0-2.
Ionuț Chirilă, antrenorul lui Academica Clinceni, îi răspunde dur lui Cornel Dinu, cel care l-a „tăvălit” la rându-i pentru discursul de la finalul eșecului cu CFR Cluj, 0-2.

Articol de GSP - Publicat marti, 30 noiembrie 2021 19:39 / Actualizat miercuri, 01 decembrie 2021 10:40

Ionuț Chirilă a solicitat ziarului un drept la replică, după ce a fost atacat de Cornel Dinu. Antrenorul Academicii îi răspunde dur „Procurorului”, cel care îl „tăvălise” pentru discursul de la finalul eșecului cu CFR Cluj, 0-2.

  • CONTEXT: Cornel Dinu l-a atacat după meciul din Gruia pe Chirilă, numindu-l „Bufon”, în direct în emisiunea „Minutul 91” de la TV Telekom Sport
  • Legenda lui Dinamo a acuzat faptul că antrenorul Academicii a spus că formația lui s-a ridicat la nivelul campioanei și a punctat la finalul confruntării din Gruia doar părțile pozitive.

Într-un drept la replică, Chirilă îl jigneste pe Dinu, numindu-l „personaj cadaveric” și „mumie îmbălsămată”, și amintește două eșecuri din cariera de antrenor a „Procurorului”.

Ce i-a vândut Ionuț Chirilă unui șef de la Dinamo: „Bă, tu nu ești sănătos la cap?!”
Dinamo
Ce i-a vândut Ionuț Chirilă unui șef de la Dinamo: „Bă, tu nu ești sănătos la cap?!”

Ionuț Chirilă îl atacă și el pe Cornel Dinu: „S-a făcut de râs la nivel mondial”

Am înțeles că acest personaj cadaveric, care iese la o perioadă de timp parcă din mormintele faraonilor ca o mumie îmbălsămată, și-a făcut simțită iar prezența în peisajul fotbalului românesc, pronunțându-mi obsesiv numele.

Îi transmit «Imperiului Bizantin» că jocul Academicii din partida cu CFR a fost mult superior dezastrului de la Kosice «condus magistral» de acest Don Quijote al fotbalului românesc, care a reușit printr-o perseverentă neputință să-și bată joc de întreg poporul român (mare iubitor de fotbal).

Totodată, jocul echipei mele a fost mult superior celebrei «performanțe demne de Guiness Book» din partida de pomină dintre Dinamo și Foresta Fălticeni, în care admirabilii jucători ai lui Dinamo nu au putut (cu toate eforturile lor) să realizeze o diferență mai mare de 4 goluri, prea puțin însă pentru a evita dezastrul tactic halucinant și apocaliptic elucubrat de mintea lui Dinu, care a reușit probabil «cea mai mare performanță» din fotbalul de pe întreg sistemul solar, aceea de a nu avea reacție la sarabanda de goluri (în număr de 5!!!) pe care echipa sa le-a primit în numai 20 de minute de la micuța Foresta!

Va dați seama cine vorbește de tacticizare și organizarea jocului?! Un om care s-a făcut de râs la nivel mondial cu un rezultat (și nu numai) greu de egalat până și de papuașii din Nouă Guinee care joacă fotbal între porți de palmieri!”, este reacția lui Chirilă, transmisă pentru GSP.ro.

La ce meciuri face referire Chirilă?

  1. Cehoslovacia și România, scor 5-2, în preliminariile pentru Mondialul din 1994. Cornel Dinu a fost înlocuit după acel meci cu Anghel Iordănescu. „Procurorul” a pregătit naționala României în perioada 1992-1993. 
  2. Pe 11 noiembrie 2000, Foresta Fălticeni provoca una dintre cele mai mari reveniri interne din istorie, impunându-se în „Ștefan cel Mare” cu 5-4, după ce Dinamo, antrenată de Cornel Dinu, conducea la un moment dat cu 4-0.

Cornel Dinu nu se compară cu Ionuț Chirilă în ce privește performanțele în antrenorat

În comparație cu Ionuț Chirilă, Cornel Dinu are o carieră consistentă în antrenorat. Ca „principal”, Dinu a câștigat campionatul de două ori cu Dinamo, 2000 și 2002, și a fost selecționer al României, inclusiv o perioadă a campaniei de calificare la CM 1994.

5 ania antrenat-o Cornel Dinu pe Dinamo

Chirilă a antrenat la echipe modeste, majortitatea experiențe scurte și fără succes: Electromagnetica, Focșani, Jiul Petroșani, UTA, Concordia Chiajna, CSM Poli Iași, ASA Târgu Mureș și Clinceni. 

Avântul la nivel declarativ al lui Chirilă provine și de la jumătatea anilor '90, când acesta s-a ocupat de juniorii lui Dinamo. Aproape fără excepție, Ionuț amintește cu mândrie că el e cel care a descoperit jucători precum Cătălin Hîldan, Mihai Tararache, Florentin Petre, Cezar Dinu, Laurențiu Lică sau Popistașu.

Atacul lui Cornel Dinu care l-a „activat” pe Ionuț Chirilă:

E un tip cu totul aparte. Îmi permit să cred că în felul în care vorbeşte se apropie mult de... chiar mă uitam aseară la o producţie românească în care apărea apărea un bufon al regelui habsburgilor, care era cu trompeta şi suna din când în când. Mi se pare cam acelaşi lucru şi mai mult decât atât, el e un bufon al fotbalului, luat în serios de foarte multă lume, ceea ce e dramatic, dar nu e singurul. 

Ce se petrece în România e mult mai aproape de bufonerie decât de ceva serios. Ceea ce pot să spun însă e că şi viaţa îl dă de gol, sub două aspecte. În primul rând că aţi văzut că era cu un trening pe care scria «Prada». Pentru el trebuia scris «fotbalul pentru mine e ca o pradă». Şi ăsta e fotbalul pentru Ionuţ Chirilă. Iar dacă mergem şi mai departe, vedem că omul este regele fotbalului. Avea o şapcă cu o emblemă regală, cu o coroană, mă aşteptam la felul cum se comportă să se asemene cu Napoleon

Cornel Dinu, la TV Telekom Sport

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Clinceni - Dinamo

Citește mai multe știri de actualitate:

Gigi Becali a uitat ce i-a reproșat lui Iordănescu! » Ce s-a întâmplat după Craiova - FCSB

Neluțu Varga a scos din buzunar 500.000 € pentru a transmite un mesaj clar » De ce s-a grăbit boss-ul de la CFR Cluj

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (47)
cainelup
cainelup  •  01 Decembrie 2021, 15:02

Atat in antrenorat cat si ca jucator, Dinu a insemnat ceva pentru fotbalul nostru. Astalalt, nu . Chirila jr. e doar un fanfaron cu ZERO realizari.

860474370654943
Luter King  •  01 Decembrie 2021, 13:20

Despre domnul Ioan numai respect, asta (fiul mare)este un *** educat de o familie cu intelect

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romeverest
romeverest  •  01 Decembrie 2021, 11:06

Acest “pacalici” al fotbalului romanesc nu se ridica nici macar pana la glezna lui Cornel Dinu, atat din punct de vedere fotbalistic, cat si intelectual !! Daca l-ar auzi regretatul sau tata, s-ar rasuci in mormant !!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează