FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

Abia eliberat din pușcărie, fostul fotbalist din Liga 1 șochează: „Gardienii ne spuneau «colete»” + „Marian Iancu e terminat, abia mai merge”

Alexandru Dobroiu, în tricoul Rapidului, într-un duel cu Frăsineanu // foto: Arhivă GSP +11   FOTO
Alexandru Dobroiu, în tricoul Rapidului, într-un duel cu Frăsineanu // foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 13:10 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 14:31

Alexandru Ionuț Dobroiu (33 de ani), fost atacant crescut de Rapid, cu 9 meciuri în Liga 1 și 3 jocuri sub „tricolor” la U21, a fost eliberat după ce a ispășit doi ani și patru luni de închisoare, începând din 2018. El fusese condamnat pentru deținere, consum și trafic de droguri. 

Acum, din Anglia, unde lucrează ca livrator, a povestit episoade șocante, pentru Playsport, din perioada petrecută la Rapid și din penitenciar, acolo unde a fost închis alături de un fost campion din Liga 1 și de fostul finanțator al Timișoarei, Marian Iancu.

În 2009, Ionuț Dobroiu, pe atunci în vârstă de 21 de ani, făcea parte din lotul Rapidului și era considerat a fi unul dintre cei mai rapizi jucători din prima divizie, dacă nu chiar cel mai rapid!

Gazeta Sporturilor nota atunci faptul că fostul atacant scotea 5,2 secunde pe 50 de metri și îl uimea pe Cristiano Bergodi, antrenorul care l-a debutat la Rapid: „Dobroiu are o viteză cum n-am văzut în Italia la nici un alt jucător. E fantastic! Eu am insistat cu el, nu ştiu de ce a fost folosit atât de rar după aceea”.

Treptat, cariera lui Dobroiu a luat-o la vale, după împrumuturi la SCM Râmnicu Vâlcea și Pandurii.

Bucureștiul șochează: noul patinoar a expirat înainte să fie finalizat?! » După 9 ani și 6 milioane de euro cheltuite, Primăria Capitalei ia în calcul să-l dărâme!
PROIECTE ABANDONATE
Bucureștiul șochează: noul patinoar a expirat înainte să fie finalizat?! » După 9 ani și 6 milioane de euro cheltuite, Primăria Capitalei ia în calcul să-l dărâme!

Ionuț Dobroiu, fost jucător la Rapid, face dezvăluiri șocante: „Eu sunt «colet»? Ce sunt, animal?!”

Dobroiu a urmat calea infracțiunilor, iar în 2018 a fost condamnat la trei ani și 11 luni de închisoare cu executare sub acuzațiile de deținere, consum și trafic de droguri.

După doi ani și patru luni în penitenciarul Rahova, Dobroiu a ieșit din spatele gratiilor și a povestit pentru sursa citată câteva episoade șocante. El locuiește în prezent în Anglia, alături de familie, și lucrează ca livrator. 

„Am stat în cameră cu Răzvan Pădurețu (n.r. - fost campion în Liga 1 cu Unirea Urziceni). Era închis pentru omor din culpă. Nu am ieșit la muncă în acea perioadă. Te puneau șase, șapte ore să cureți ceapă, cartofi și dovlecei pentru patru zile câștig pe lună! După ce că sunt eu chinuit aici, vai de capul meu, mă chinui și tu, mă umilești.

Nu munca mă deranja pe mine. Auzi cum ne spuneau, «colete». Noi, deținuții care ieșeam la muncă, eram colete, așa ne spuneau polițiștii. Păi eu sunt colet? Ce sunt, animal?! Ce am văzut acolo m-a șocat, nu credeam că există așa ceva.

Am avut noroc cu soția, dacă nu avea să-mi dea bani... dacă nu ai bani acolo, ce am văzut eu la omoruri, se omora lumea lângă mine...”, a spus Dobroiu.

Patru dealeri de la care eu luam iarbă erau în instanță, acolo am luat foc. Am întrebat-o pe judecătoare cum e posibil. Toți dealerii de la care luam marfă sunt în libertate și noi suntem închiși? 

Pe mine m-a prins cu plantație, m-a prins direct cu plantele. Eu am mai tras heroină, însă nu la venă, la țigară. 

- Ionuț Dobroiu 

FOTO: imagini din aventura lui Dobroiu în Liga 1 la Rapid

FOTO: Arhivă GSP
FOTO: Arhivă GSP
FOTO: Arhivă GSP
FOTO: Arhivă GSP
FOTO: Arhivă GSP
+7 FOTO

Ionuț Dobroiu: „Bozovic mi-a dat zeci de mii de euro”

Dobroiu a povestit că rămăsese apropiat de doi dintre idolii tribunelor din Giulești, Cristian Săpunaru și Vladimir Bozovic, dar că prin acțiunile sale a rupt relația cu cei doi:

„Săpunaru a vrut să vină să mă viziteze. Am stricat-o și cu el și cu Bozovic. Vreo doi ani la rând, îmi dădeau mesaj de Sărbători, «la mulți ani», ce se zice, mă iubeau mult de tot, că eram panaramă. 

Bozovic mi-a dat zeci de mii de euro, când aveam nevoie de orice puneam mâna pe telefon și sunam: «am și eu nevoie de 7000». «Nu îți dau, că-i joci», așa-mi spunea. Și-i ziceam mamei: «vezi că te sună Bozovic, să-i spui că avem 200 de milioane la telefon, chirie» și mama zicea ca mine.

Bozovic doar așa îmi dădea bani, după ce vorbea cu mama la telefon. Și acum eu nu răspundeam la mesajele lor de Sărbători, aveam mintea mea nebună, mă ruga chiar și mama să le răspund. Următorul an, ce crezi, mi-au dat mesaj și mi-au spus să nu-i mai caut”.

În pușcărie am stat și cu Iancu, de la Timișoara (n.r. - Marian, fostul patron de la Politehnica, condamnat la 12 ani de închisoare în 2014). E terminat, de-abia mai merge.

Știi ce regret? Că nu am avut și eu... Uite, copiii mei dacă se vor droga, o să-i las și, dacă văd că nu mă înțeleg cu ei, o să-i leg. Mama trebuia să mă scuture, tata a fost dușmănos pe mine.

- Ionuț Dobroiu 

Abia eliberat din pușcărie, fostul fotbalist din Liga 1 șochează: „Gardienii ne spuneau «colete»” + „Marian Iancu e terminat, abia mai merge”
Marian Iancu

Ionuț Dobroiu: „Un patron a venit la noi cu o geantă de bani”

Dobroiu a mai relatat pentru sursa citată cum un patron de club a încercat să-i „cumpere” pe el și pe o parte dintre coechipierii de la echipa secundă a Rapidului. 

„Mi-am adus aminte de un episod. Era Marian Rada antrenor la echipa a doua și aveam meci în ultima etapă, nici nu știu cu cine, undeva pe lângă București. Nu trebuia să-i batem, să nu retrogradeze. A venit patronul ăla la noi, cu o geantă, o sută de milioane de căciulă, erau bani, la echipa a doua erau salarii de 4-6 milioane. 

La mine, la portarul Marinescu și la Pistol, era un fundaș central. O sută de milioane de căciulă, să nu jucăm. Marian Rada, în tocul ușii, parcă-l văd și acum, ce crezi că ne-a zis? «Faceți ce vreți, bă, eu nu mă mânjesc». Și a ieșit. Mi-a plăcut maxim de el. 

A ieșit și ne-a lăsat pe noi să ne gândim. Mi-aș fi dorit banii, că eram leșinat, însă nu. Să fac manevre la fotbal, să mă vadă pe mine Marian Rada cu așa ceva, niciodată. Nu a luat nimeni”.

Problemă inedită la Australian Open » Strigătul din tribune care se repetă meci de meci și îi exasperează pe jucători: „Prostia asta trebuie să înceteze!”

De ce încă tace Boloni » Ce mai așteaptă de la Răzvan Burleanu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
babin
babin  •  20 Ianuarie 2022, 19:49

Un rapidist adevarat, o legenda. Magicean.

remarque
remarque  •  20 Ianuarie 2022, 15:48

5.2 pe 50 de metri inseamna un jucator foarte foarte rapid. Desigur, e o diferenta intre startul de jos si cel lansat, dar nu cred ca cineva l-a cronometrat pe Dobroiu cu instrumente oficiale. Era rapid Dobroiu, il tin minte

radu876
radu876  •  20 Ianuarie 2022, 15:07

da, si eu am curatat multi cartofi in armata, si ma plateau cu vreo 80 de lei pe luna. inutil sa adaug, nu omorasem pe nimeni, nu traficasem droguri, nu ma drogasem. si b: recordul mondial la 50 mp e de 5,56. bine, e o proba non standard. poate omul acesta facea 5,2 lansat, ceea ce nu cred ca e chiar asa mare lucru (cand bolt a facut recordul mondial in 2009 a mers 4,11 pe ultimii 50 de metri).

Vezi toate comentariile (5)
Comentează