FOTBAL  »  Superliga  »  CLINCENI - DINAMO 1-0

CLINCENI - DINAMO 1-0. Rednic, uite cine te-a bătut! » „Fără indicații tactice. Ați văzut ce simplu e?”

John Ene, antrenor Academica Clinceni // foto: captură YouTube @ LPF +27   FOTO
John Ene, antrenor Academica Clinceni // foto: captură YouTube @ LPF

Articol de - Publicat sambata, 04 decembrie 2021 09:17 / Actualizat sambata, 04 decembrie 2021 11:34

La două luni după ce a preluat-o pe Dinamo, Mircea Rednic (59 de ani) a fost învins de Academica Clinceni, scor 0-1, dirijată la acest meci de John Ene (50), al cărui post oficial este acela de antrenor de portari! Apreciat de jucători și de foștii colaboratori deopotrivă, John Ene este un fost portar, cu zeci de meciuri adunate la FC Brașov în anii '90, dar cu o carieră egală cu zero ca antrenor principal. 

Cu antrenorul principal Ionuț Chirilă trecut pe linie moartă de conducerea clubului, Academica Clinceni a fost pregătită la meciul cu Dinamo de John Ene, antrenorul de portari al clubului, care a suplinit poziția de „principal” și după despărțirea de Ilie Poenaru, precedentul antrenor al echipei.

Deși Academica a figurat fără antrenor pe foaia oficială de joc, responsabilul cu indicațiile tactice și dirijarea echipei de la margine a fost John Ene, angajat al Academicii din 2014, posesor al licenței A de antrenor. 

Academica Clinceni - Dinamo 1-0. Notele GSP reflectă rușinea suferită de „câini” » Mircea Rednic are 7 „corigenți”
CLINCENI - DINAMO 1-0
Academica Clinceni - Dinamo 1-0. Notele GSP reflectă rușinea suferită de „câini” » Mircea Rednic are 7 „corigenți”

John Ene, de 7 ani în staff la Academica Clinceni 

Adus la Clinceni de Ilie Poenaru, John Ene s-a ocupat exclusiv de portari la început. Timp de 3 luni, între septembrie și decembrie 2016, a fost antrenor interimar, înainte de a-și relua funcția de antrenor de portari, post pe care a activat în staff-urile conduse de Ștefan Odoroabă, Erik Lincar, Ilie Poenaru și, cel mai recent, Ionuț Chirilă.

Într-o demonstrație de modestie, John Ene nu și-a arogat meritele pentru prima victorie a Academicii din acest sezon: „Nu e meritul meu, vă zic sincer asta. E meritul băieților, poate a contat că le-am luat presiunea de pe umeri. Se pare că a funcționat și discursul din vestiar, care n-a conținut nicio indicație tactică”. 

După meci, el și-a detaliat abordarea: „Am ținut un discurs motivațional înaintea meciului, mai mult decât să le dau indicații. Am avut multă șansă, dar șansa a ținut cu noi, cei care n-am mai avut șansă în ultima vreme. A fost ceva inedit pentru mine, jucătorii s-au bucurat pentru mine în vestiar

Ați văzut ce simplu este fotbalul? O fază fixă, cap, gol și la revedere! Le-am zis jucătorilor că plecăm de la zero, a fost un moment zero. Dacă am fi pierdut, ajungeam într-o situație critică. Probabil vor mai urma și alte victorii, să vedem ce se va întâmpla în iarnă. Sperăm să se declanșeze ceva cu noul acționariat, a intrat deja o primă”. 

Ionuț Chirilă: „John Ene, un om admirabil” 

Victorios cu Dinamo, John Ene nu a primit felicitări doar din partea jucătorilor, cât și dinspre fostul său colaborator. Ionuț Chirilă a ținut să-l felicite pe John Ene, pe care în urmă cu două zile îl numise „un om admirabil”.

„E cel mai bun om, dar dacă îl calci pe coadă nu te mai înțelegi cu el. Are o relație excelentă cu jucătorii, îi descoase, vorbește mult cu ei, despre orice. Pe toți îi ține lângă el”, spun jucătorii Academicii despre John Ene. Vineri seara, după fluierul final al meciului cu Dinamo, jucătorii s-au descătușat. William de Amorim chiar i-a sărit în spate antrenorului!

8este nota primită de John Ene în Gazeta Sporturilor pentru meciul cu Dinamo. Mircea Rednic, „principalul” lui Dinamo, a primit 3

81 de meciuri la FC Brașov 

Informațiile despre cariera de jucător sunt dificil de găsit pe internet. Totuși, Gazeta a aflat că interimarul de la Clinceni a activat ca portar, între 1991 și 1997 fiind jucătorul lui FC Brașov, pentru care a adunat 81 de meciuri. De altfel, John Ene a fost coechipier la Brașov cu Sabin Ilie, noul team manager al Academicii. John Ene ajunsese la FC Brașov de la Steaua.

Născut și stabilit în Dragomirești-Vale, comună din Ilfov, John Ene și-a încheiat cariera de jucător la Dunărea Giurgiu, echipă pe care ulterior a și antrenat-o.

Ce va face DDB în privința lui Mircea Rednic? 

Cu 3 egaluri și 6 înfrângeri în cele 9 meciuri oficiale în care a antrenat-o pe Dinamo de la revenirea la cârma echipei, presiunea de pe umerii lui Mircea Rednic crește.

De curând, reprezentanții DDB amenințaseră că nu vor ezita să intervină în cazul în care rezultatele nu vor fi satisfăcătoare:

„Am pus niște oameni, firesc este să îi lăsăm să își facă treaba, dar asta nu înseamnă că nu vom interveni. Nu vom avea nicio secundă de ezitare să intervenim dacă situația devine dramatică. Nu va fi decât un ultim glonț, cel de argint, nu ne permitem să nu îl tragem”, a declarat purtătorul de cuvânt al DDB, Daniel Șendre, în cadrul emisiunii moderate de Gabi Safta la Gold FM.

Totuși, mesajele oficiale dinspre DDB au exprimat susținere față de antrenor. În plus, administratorul special Iuliu Mureșan anunțase vineri, la GSP Live, că nu se pune problema înlocuirii „Puriului”. Indiferent de rezultatul cu Clinceni. 

Nu plec! Ei trebuie să înţeleagă că au plecat antrenori, mai vine şi rândul lor să plece. De ce să plece antrenorul? Antrenorul ce să facă? Ai poarta goală şi tu dai din alunecare. Unii cred că se mulţumesc că sunt la Dinamo şi restul nu-i interesează 
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

Dinamo este penultima în Liga 1, cu doar 9 puncte adunate în 18 etape și fără victorie din luna august. Academica Clinceni este lanterna roșie a campionatului, cu două lungimi în minus față de alb-roșii.

Cu cine mai joacă Dinamo în 2021: 

  • Chindia, 13 decembrie (a) 
  • CS Mioveni, 16 decembrie (d) 
  • Farul, 20 decembrie (a)

Mai multe știri despre Clinceni - Dinamo: 

Ionuț Chirilă nu dă înapoi: „Jucătorii mi-au dedicat victoria! Dinamo, în cel mai prost moment din istorie”
CLINCENI - DINAMO 1-0
Ionuț Chirilă nu dă înapoi: „Jucătorii mi-au dedicat victoria! Dinamo, în cel mai prost moment din istorie”
Rednic și-a desființat din nou jucătorii și anunță: „E timpul să plece!”
CLINCENI - DINAMO 1-0
Rednic și-a desființat din nou jucătorii și anunță: „E timpul să plece!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  08 Decembrie 2021, 10:03

Daca ramane strambul direct faliment !

derekdavis
derekdavis  •  04 Decembrie 2021, 11:34
Postat de andre676767 pe 04 Decembrie 2021, 11:28

Mai prost ca Ene asta nu am vazut in viata mea, cum ma sa ii dai 8. Niste ridicoli sunteti la gazeta cu notele astea.

cum nu ai mai vazut? nu i-ai vazut pe aia pe care i-a batut ENea asta ieri?

andre676767
andre676767  •  04 Decembrie 2021, 11:28

Mai prost ca Ene asta nu am vazut in viata mea, cum ma sa ii dai 8. Niste ridicoli sunteti la gazeta cu notele astea.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează