FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

”La famiglia”: Mircea + Luana = 10% » GSP dezvăluie metoda de lucru a familiei Rednic + ce salarii au jucătorii aduși

Luana și Mircea Rednic
Luana și Mircea Rednic

Articol de - Publicat joi, 13 decembrie 2018 09:00

Jucătorii aduși de Mircea Rednic semnează automat înțelegeri cu fiica-impresar, Luana. Astfel, familia Rednic poate încasa anual în jur de 10% din contractele jucătorilor.

Mircea Rednic este recunoscut în România ca antrenorul-impresar care nu ratează nicio șansă când vine vorba de bani încasați din aducerea de jucători la echipele pe care le antrenează. 

Sursele Gazetei susțin că și în actualul său mandat de la Dinamo, metoda de lucru este identică celor din anii anteriori. Doar că de această dată, "Puriul" a primit mână liberă din partea conducerii și face totul la vedere, prin fiica sa. 

Ce are de câștigat Luana?

Fotbaliștii propuși de Rednic ar semna întâi cu fiica antrenorului, Luana, și abia apoi își pun iscălitura pe contractele cu echipa din Ștefan cel Mare. Ce înseamnă acest lucru pentru familia Rednic? Un prim avantaj este că Luana, agent aflat la început de drum, își mărește "parcul" de jucători pe care îi impresariază.

De obicei, când fiica lui Rednic redactează aceste înțelegeri, introduce o clauză prin care fiecare fotbalist este obligat să îi plătească la fiecare sfârșit de an un procent care poate ajunge și la 10% din contract. Cu alte cuvinte, un fotbalist ca Tade, de exemplu, este adus gratis la Dinamo, poate pleca peste 2 săptămâni pentru că nu a confirmat, iar peste o lună să prindă un contract în țările arabe. Luana Rednic ar primi 10% din contractul viitor al jucătorului.

David îl laudă

Fan declarat al "Puriului", președintele lui Dinamo, Alexandru David, i-a luat de curând apărarea tehnicianului dinamovist: "Avem nevoie de oameni capabili să facă bani din piatră seacă. Rednic aduce jucători, cărora le dăm salarii mici și pentru care nu plătim nimic. Dacă obține și un comision din aceste salarii, eu îl propun pentru funcția de prim-ministru al României. E păcat să îl irosim la Dinamo, îl împrumutăm țării". 

"Cred că în viață e bine să stabilești ce vrei. Ori să faci pe impresarul, ori să faci pe antrenorul. Trebuie să știi să te menții pe o linie și să te mulțumești cu salariul pe care-l ai și să nu mai cauți o altă sursă de finanțare"
Andrei Vochin, consilier FRF, despre Mircea Rednic, în 2017

Până la Dinamo avea 2 jucători

Interesant este că Luana Rednic avea contracte de reprezentare cu doar doi fotbaliști din Liga 1 până ca tatăl său să preia din nou banca tehnică a "câinilor". E vorba de fundașul stânga dinamovist Vlad Olteanu, 22 de ani, și de atacantul fecesebist Harlem Gnohere, 30 de ani. Ambii au semnat cu Luana în mandatul din 2015 al lui Rednic la Dinamo, dar între timp vârful francez a fost deturnat de Anamaria Prodan, după ce acesta s-a transferat la FCSB. După ce "Bizonul" a semnat cu Anamaria, acesta a refuzat să își mai onoreze obligațiile financiare pe care le are față de vechea agentă, Luana. Astfel, aceasta l-a dat în judecată pe Gnohere și îi cere 36.000 de euro, echivalentul a 10% din doi ani de contract. Câte 18.000 de euro pentru fiecare dintre anii 2017 și 2018. 

Presing la Sorescu

Tânărul Deian Sorescu este unul dintre jucătorii pe care Rednic și-i dorește cel mai mult în sfera sa de influență. Totuși, Sorescu a refuzat în primă fază să semneze cu Luana. "Puriul" nu a cedat și i-a asigurat un loc de titular, reprofilându-l fundaș dreapta. Prețul mutării a fost sacrificarea lui Laurențiu Corbu, fundașul dinamovist cu cele mai puține greșeli în acest sezon de Liga 1. 

Jucătorii sunt cu moralul la pământ

Mircea Rednic a criticat jucătorii după fiecare meci, fapt ce a zguduit serios moralul echipei. Sursele Gazetei susțin că fotbaliștii roș-albi fac doar act de prezență la antrenamente și la meciuri pentru că sunt convinși că "Puriul" vrea să scape de cât mai mulți dintre ei, pentru a își aduce propriii fotbaliști, care să semneze și cu Luana.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (71)
fairplayromania
fairplayromania  •  14 Decembrie 2018, 03:00
Postat de michael_matijevic pe 13 Decembrie 2018, 20:05

te referi la mortul din vaslui ?

Atentie...ala e deghizat.... nu-l mai bagati in seama.....

fairplayromania
fairplayromania  •  14 Decembrie 2018, 02:59
Postat de mioriticul pe 14 Decembrie 2018, 01:17

Eheeei, daca e sa cistige ciobanul, el e un bun afacerist. La altii se discuta ...

Cine il asculta, cine il incurajeaza sau il lauda ? ....acolo este buba.....Becali face bani...cum? Cu ajutorul celor care il baga in seama.....mai lasati-l sa se odihneasca si el,si vorbiti despre tinele sperante,au nevoie de incurajari ca sa se redice...

mioriticul
mioriticul  •  14 Decembrie 2018, 01:17
Postat de montgomerry pe 13 Decembrie 2018, 18:33

Aveți ce aveți cu Dinamo, nu de ieri de azi, ci de când ați devenit slugile ciobanului. Nu știu de ce ar fi ceva ilegal să semneze cu fiica lui Rednic. Ăsta în precedentul mandat a adus jucători foarte buni pentru România, fără bani. Dacă prin vânzarea lor câștigă și el ceva, unde e problema? A, scuze, numai Prodanca trebuie să câștige.

Eheeei, daca e sa cistige ciobanul, el e un bun afacerist. La altii se discuta ...

Vezi toate comentariile (71)
Comentează