FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - SPORTUL 4-1

VIDEO La pas » Steaua s-a impus lejer contra “studenţilor”, după o primă repriză în care a defilat

Rusescu a marcat aseară al 11-lea gol personal în acest sezon +2   FOTO
Rusescu a marcat aseară al 11-lea gol personal în acest sezon

Articol de - Publicat luni, 09 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 aprilie 2012 12:02

Roş-albaştrii au început furios, iar în minutul 8 conduceau cu 2-0. Steliştii n-au mai avut un asemenea start de meci din 1995, cînd echipa era antrenată de cuplul Dumitriu - Stoichiţă. Trupa din Ghencea a egalat-o pe Dinamo şi s-a apropiat la 5 puncte de liderul CFR. Campionatul arde!

Bălan, Rusescu, Tănase şi Chipciu au fost punctat pentru victoria care i-a adus pe roş-albaştri la 5 puncte de lider.

VIDEO »
VEZI AICI
REZUMATUL PARTIDEI

Nici o surpriză pentru Mihai Stoichiţă la întoarcerea în Ghencea pe banca Stelei: 7.000 de oameni l-au întîmpinat cu huiduieli aşa cum promiseseră fanii în zilele anterioare. Şi aşa, cu ostilitatea faţă de tehnicianul îndoit din nou în faţa guralivului Becali, trupa roş-albastră a sunat mobilizarea în cursa de urmărire a CFR-ului. O şansă de neocolit după eşecul lamentabil suferit de lider contra Rapidului, o portiţă nesperată pentru ca Dodel şi compania să vină la 5 puncte în spatele ardelenilor. Şi să mai ţină viu visul unui titlu mult aşteptat!

Iar Sportul n-a fost în stare să blocheze acest avînt de etapă al băieţilor din Ghencea. Asta fiindcă Steaua s-a urcat peste adversar din start, iar tabela s-a mutat deja la 2-0 înainte ca Isăilă Boys să priceapă că partida a început. Bălan (6) şi Rusescu (7) l-au executat simplu pe Cezar Lungu, Raul chiar cu o execuţie spectaculoasă, ce a reamintit cine e tartorul din ofensiva Stelei în acest sezon.

Replică penibilă a oaspeţilor
Cu o defensivă dezlînată, "studenţii" au rămas la pămînt şi mai departe, forţă de reacţie zero. Pîrvulescu (20), Chipciu (29) şi Rusescu (31) au continuat sarabanda în careul advers într-un exerciţiu cu public în faţa unui adversar anemic, departe de acea echipă care înfunda Dinamo în Ştefan cel Mare. Revenind atunci miraculos de la 0-1 la 3-1! Şi pentru ca show-ul să fie comple,t s-a înscris la cuvînt şi Tănase, cu o finalizare de la marginea careului, după o pasă primită de la contestatul Tatu: mingea a lovit stîlpul din dreapta şi apoi s-a scurs în plasă pentru 3-0 (35).

Aşadar, conturi încheiate urgent, imposibil de dat peste cap nici măcar după pauză, cînd Sportul şi-a forţat norocul cu un "cap" din 6 m al lui Daniel Lung, blocat de Stanca. Mai rămăsese totuşi o ecuaţie de rezolvat pentru Steaua: Tatu va înscrie el, oare, măcar acum, avînd în faţă un rival din plastilină sau brazilianul va rămîne eternul farseur pe bani mulţi din atacul roş-albastru? Iar răspunsul a venit la trei faze consecutive (51, 54, 63), la care sud-americanul a bătut apa-n piuă. La ultima încercare enervîndu-se chiar pe sine din cauza neputinţei de a împinge în poartă din 5-6 m o minge venită magistral din stînga de la Tănase.

Greşeală, Stanca

Şi pentru ca partida să capete totuşi un mic suspans, Sportul a găsit resurse să iasă din lîncezeală o dată cu intrarea lui Stelian Stancu. Acelaşi care va şi profita de o ieşire eronată a lui Stanca (66) spre a duce scorul la un 3-1 numai bun să anime totuşi speranţele de final ale celor din Regie şi să-i mai trezească din relaxare pe oamenii lui Stoichiţă.

Cel care n-a dorit ca partida să aibă suspans a fost Chipciu, care a închis definitiv conturile cu o reluare simplă din cîţiva metri (77). CFR e numai la 5 "lungimi", campionatul chiar se joacă!

Descătuşare după 17 ani! » Steaua nu a mai condus cu 2-0 după primele 10 minute din 1995

Steaua a condus aseară cu 2-0 încă din minutul 7, lucru care nu se mai întîmplase din august 1995.

Trupa lui Stoichiţă a reuşit aseară o performanţă pe care n-o mai bifase de foarte multă vreme. Să aibă 2-0 pe tabelă în primele 10 minute. Ultima dată cînd se mai întîmplase un asemenea scor în debut a fost pe 18 august 1995, în meciul Steaua - Poli Timişoara. Atunci a fost 2-0 în minutul 4, prin golurile lui Vlădoiu şi Militaru.

Mai mult, atunci s-a făcut 4-0 în minutul 13, prin alte două goluri reuşite de Lăcătuş şi Adrian Ilie. S-a terminat 5-1, iar în acel sezon, echipa antrenată de cuplul Dumitru Dumitriu - Mihai Stoichiţă cîştiga titlul la nu mai puţin de 11 puncte distanţă de locul 2, ocupat de FC Naţional.

"Victorie lejeră a Stelei, care o aduce într-o situaţie în care chiar poate spera la titlu" (Anghel Iordănescu, fost antrenor Steaua)

"Am arătat două feţe. Una în prima repriză, în care n-am existat, apoi, în partea a doua ne-am revenit, însă a fost prea tîrziu. Succes incontestabil al Stelei. E echipa cea mai bună cu care am jucat în 2012" (Daniel Isăilă, antrenor Sportul)

"Am făcut un joc foarte bun, reuşim să marcăm mai uşor pentru că am şi schimbat un pic sistemul cu noul antrenor. Am egalat Dinamo, totul e bine, continuăm lupta pentru cîştigarea titlului" (Raul Rusescu, atacant Steaua)

"Etapa trecută am dat gol, dar toate articolele începeau aşa «Chipciu a greşit la golul încasat de Steaua», ceea ce m-a deranjat, de-asta sînt foarte fericit că am marcat şi în seara asta" (Alexandru Chipciu, mijlocaş Steaua)

DIALOGUL SERII LA DIGISPORT

"V-a plăcut Tatu sau nu e suficient nici cînd pasează decisiv la 3 dintre cele 4 goluri?! La hochei, assistul poate e chiar mai important ca golul, aşa că lăsaţi-l în pace pe Tatu!" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

"Atunci hai să ne apucăm să jucăm hochei. Pînă una, alta sîntem la fotbal" (Daniel Stanciu, team-manager FC Vaslui)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Fără Geraldo la Galaţi
Etapa viitoare, Stoichiţă nu va avea la dispoziţie un jucător de bază. E vorba despre Geraldo Alves, care aseară a încasat un cartonaş galben. E al 7-lea în acest sezon şi va fi suspendat la Galaţi. În schimb, cu Oţelul vor reveni Martinovici şi Latovlevici.

Gigi şi Şiman au bătut cuba la 2-0 :)

După ce Rusescu a marcat al doilea gol al echipei sale, Gigi Becali a sărit de pe scaun şi s-a îndreptat spre loja din stînga, acolo unde stătea patronul Sportului, Vasile Şiman. A început să rîdă înspre acesta, Şiman a zîmbit, s-a ridicat şi el şi a venit lîngă geamul despărţitor, prin care cei doi au simulat cum bat cuba, spre deliciul suporterilor de la tribuna 0. (Vezi FOTO 2)

Bănel şi Stancu ovaţionaţi
La partida de aseară au fost prezenţi şi doi dintre jucătorii care au avut rezultate şi prestaţii bune la Steaua. E vorba despre Bănel Nicoliţă şi de Bogdan Stancu. Ambii au fost primiţi en fanfare pe stadion. Toţi spectatorii s-au ridicat în picioare şi i-au aplaudat minute în şir pe cei doi. Bănel a jucat la Steaua în perioada ianuarie 2005 - august 2011, iar Stancu între iunie 2008 şi ianuarie 2010.

Tatu, primele pase de gol la Steaua
Atacantul brazilian a reuşit aseară cele dintîi assist-uri în tricoul roş-albastru, în Liga 1. S-a întîmplat chiar la primul gol, cînd a centrat perfect pentru Tibi Bălan, după care i-a lucrat mingea lui Tănase pentru reuşita de la 3-0. Tatu rămîne însă fără gol marcat pentru Steaua în campionat de peste 8 luni, mai precis din 31 iulie 2011.

Stoichiţă huiduit
Antrenorul Stelei nu a avut parte de o primire prea plăcută la primul său meci pe Ghencea în al treilea mandat ca "principal" al roş-albaştrilor. Cînd i s-a anunţat numele la staţia de amplificare a stadionului, mare parte din cei prezenţi în tribune au huiduit. Totuşi, după debutul perfect de meci, suporterii au uitat de Stoichiţă, cu care n-au mai avut nimic de împărţit pînă la final.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (78)
ianez
ianez  •  10 Aprilie 2012, 20:51
Postat de detoatepttoti pe 09 Aprilie 2012, 18:23

sunteti degeaba si se vede,dinamo cade incet incet...acolo unde va este locul : 6-8 in clasament, vorbesti de blat dar nu ai vazut cum a jucat steaua inseamna, vorbesti din ura pentru club si din durere ca sunteti cea mai proasta echipa din 2012 in campionat... FORZA STEAUA

daca jucau CFR sau dinamo era BLAT asa ca joaca astia cu steaua au defilat . .. zero zero zero = fotbal la rromanica

detoatepttoti
detoatepttoti  •  09 Aprilie 2012, 18:23
Postat de fcdinamobucuresti pe 09 Aprilie 2012, 12:22

sau sa ne zici tu de ce nu s-a dat rosu la tase cand l-a calcat pe ala de la sportul. sau sa ne zici de ce nu s-a dat penalty pentru sportul la faultul ala clar in careu la 3-1. si comentatorul cum zicea cu juma' de gura ca 'il trage evident' apoi au schimbat subiectul. si sa ne explici si cum de erau asa lesinati cei de la sportul, fata de meciurile trecute. nimeni nu contesta ca aveti lot bunicel, aveti jucatori cu pregatire fizica, fac presing agresiv, etc, dar sunt si unele semne de intrebare, pe care sa i le bagi la jiji si la ziaristii ovini in c*r rogu-te.

sunteti degeaba si se vede,dinamo cade incet incet...acolo unde va este locul : 6-8 in clasament, vorbesti de blat dar nu ai vazut cum a jucat steaua inseamna, vorbesti din ura pentru club si din durere ca sunteti cea mai proasta echipa din 2012 in campionat... FORZA STEAUA

valah.redandblue
valah.redandblue  •  09 Aprilie 2012, 14:56
Postat de pescarul.amator pe 09 Aprilie 2012, 14:04

una din rarele ocazii cand sunt de acord cu tine;)))

Vai mama noastră în ce impas idiot fără soluții, suntem azi, după 22 de ani de minciuna și de jaf. Oare nu suntem și noi vinovați ca am pus stampila numai pe smecheri?

Vezi toate comentariile (78)
Comentează