FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

Laszlo Dioszegi, în presa maghiară: „Echipa mare nu este finanțată cu sume din Ungaria” » Patronul lui Sepsi explică de unde vin banii

Laszlo Dioszegi
Laszlo Dioszegi

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iunie 2021 10:56 / Actualizat sambata, 12 iunie 2021 11:42

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a acordat un interviu în presa din Ungaria în care a dat detalii despre sursele de finanțare ale echipei. Dioszegi se află la echipă de 10 ani și explică felul în care Sepsi a ajuns una dintre echipele importante din Liga 1.

„Echipa mare nu este finanțată cu sume din Ungaria, spun mereu asta ziariștilor”, explică Dioszegi. 

Finanțatorul lui Sepsi continuă: „Aproape jumătate din buget provine din drepturile tv, care sunt sume importante în România - acum am terminat pe locul 4, încasăm 2,6 milioane de euro.

 Vom avea la dispoziție 5,5 milioane de euro pentru noul sezon, restul banilor vin de la sponsori și de aici, din România, și din Ungaria. 

Apoi, mai vindem jucători precum Safranko pentru 700 de mii de euro, sau Ibrahim Tandia anul trecut pentru jumătate de milion. Pe Safranko îl adusesem cu 125 de mii de euro, este un profit”.

Laszlo Dioszegi: „Nu avem probleme în România prin asocierea cu minoritatea maghiară”

„Nu avem probleme în România prin asocierea cu minoritatea maghiară. Suntem acceptați peste tot, se uită multă lume cu admirație la noi. Desigur, dacă jucăm în Bucureşti, nu suntem băieţi buni acolo.

Toți cei 4 acționari sunt maghiari, suntem dintr-un oraș cu o poulație majoritar ungară, 77%, dar avem și câțiva jucători de această etnie. Balázs Csiszér, Lóránd Fülöp și Sándor Fülöp Sándor, Nándor Tamás, dar și Gabriel Vasvári, chiar dacă nu vorbește pre bine limba, dar are bunic maghiar. 

Ca angajați, din 25 care lucrează la club, 24 sunt maghiari”, a precizat Laszlo Dioszegi pentru index.hu, citat de digisport.ro

Într-un interviu acordat Gazetei, Laszlo Dioszegi a dezvăluit că vrea să vândă numele stadionului: „Cred că sunt multe firme în România care pot prelua acest nume. Mă gândesc la un Petrom, OMV sau chiar niște bănci. Firme care-și permit să plătească bani frumoși pentru a prelua numele. Nu putem vinde numele pentru 50.000 sau 100.000 de euro. Nu rentează. Așa, mai bine mai așteptăm”.

Laszlo Dioszegi: „Încă nu am găsit numele stadionului, este de vânzare”

Citește și alte articole din Liga 1:

Octavian Vâlceanu s-a înțeles cu noua echipă! Transferul a produs confuzie în vestiar: „Nu l-am recunoscut”

Andone a avut dreptate! Care e valoarea reală a datoriilor de la Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
knxdan
knxdan  •  13 Iunie 2021, 09:22

RESPECT Laszlo Dioszegi pentru diplomatie si felicitari lui Sepsi pentru parcursul deosebit din campionat!

rad_de_prosti
rad_de_prosti  •  12 Iunie 2021, 18:09
Postat de undergrant pe 12 Iunie 2021, 13:22

Fantastic! Iata pe cineva cu simtul raspunderii, care, dupa ce si-a rezolvat toate problemele personale, duce grija bugetului din tara vecina si a inechitatilor care-l afecteaza pe patronul FCSB... Trimite-le un CV la Budapesta si in Pipera (Lutu chiar are nevoie de un asistent)...

Fii amabil, de unde stii ca Lutu are nevoie de asistent, ai incercat si ti-a dat reject?

bogat
bogat  •  12 Iunie 2021, 17:00

Dioszegi seamana fantastic cu Pinalti. :))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează