FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV / UPDATE Leo Grozavu, demis de la Sepsi! Patronul confirmă despărțirea, antrenorul își cere banii: primele reacții oficiale

Leo Grozavu nu va mai fi antrenorul lui Sepsi +40   FOTO
Leo Grozavu nu va mai fi antrenorul lui Sepsi

Articol de , , - Publicat marti, 28 septembrie 2021 19:40 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 19:47

Leo Grozavu (54 de ani) nu mai continuă la Sepsi Sfântu Gheorghe! Rezultatele modeste din acest start de sezon i-au fost fatale tehnicianului, care astăzi a purtat tratative cu șefii pentru rezilierea contractului. Patronul clubului anunță deja că echipa va fi condusă de secunzi în următoarea perioadă. Grozavu vrea să vadă banii înainte să semneze rezilierea amiabilă. 

UPDATE 19:40 / Sepsi i-a arătat ușa lui Grozavu, antrenorul își cere banii: „Să mi se respecte contractul!”

Rezilierea contractului încă nu este semnată, dar există o înțelegere de comun acord. În orele următoare va avea loc o întâlnire între șefii clubului și Leo Groazvu. Antrenorul își va cere drepturile financiare. Conform informațiilor Gazetei, dorește banii până la terminarea contractului. Salariul său lunar este de 12.000 de euro.

„N-am discutat decât telefonic cu cei de la club. Eu nu țin de scaun, nu am ținut niciodată, dar normal este să mi se respecte contractul. Peste tot am lăsat loc de bună ziua. Așa voi face și aici, dar în condițiile normale”, a transmis Leo Grozavu, pentru GSP.ro.

Când nu sunt rezultate, întotdeauna antrenorul cade primul. Deocamdată nu are rost să vorbim despre o plecare, pentru că nu există. Vom discuta cu Leo, să vedem cum ne înțelegem. A fost o perioadă frumoasă, cu rezultate. Acum să vedem ce ne rezervă viitorul. Nu avem cum să întocmim o listă de antrenori, cât timp avem unul. Dacă ne înțelegem cu Leo, Robert Ilyes va prelua echipa. Apoi vom întocmi o listă
- Attila Hadnagy, director sportiv Sepsi, pentru GSP.ro

Leo Grozavu, dat afară de la Sepsi

Ruptura dintre Grozavu și conducere e iremediabilă. Leo nu s-a prezentat la antrenamentul de astăzi, iar oficialii au confirmat pentru GSP că s-au purtat discuții cu Grozavu pentru rezilierea contractului

De altfel, inclusiv jucătorii covăsneni au fost informați că, începând de zilele viitoare, vor avea un nou antrenor. 

Leo Grozavu, demis de la Sepsi! Patronul confirmă despărțirea, antrenorul își cere banii: primele reacții oficiale
Leo Grozavu nu mai e antrenorul lui Sepsi

Sepsi confirmă despărțirea de Leo Grozavu

De ultimă oră a venit și prima confirmare oficială că rezilierea cu Grozavu s-a produs. „Deocamdată Robert Ilyes și Laszlo Kulcsar vor conduce echipa. Sperăm să începem seria victoriilor!”, a postat Laszlo Dioszegi, finanțatorul lui Sepsi, pe Facebook.

Sepsi Sfântu Gheorghe, formația care a terminat pe locul 4 în sezonul anterior, se află acum pe locul 12, cu doar 9 puncte acumulate în 10 etape. Formația lui Laszlo Dioszegy are cinci remize consecutive și se află în prezent la nu mai puțin de opt puncte de locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off.

Leo Grozavu a fost unul dintre antrenorii-revelație din campionatul trecut. Sepsi a încurcat constant granzii Ligii 1, a influențat lupta la titlu și s-a calificat în premieră în Conference League, unde a fost eliminată vara aceasta de Spartak Trnava în turu II, în urma executării loviturilor de departajare. 

Cum au comentat fanii despărțirea de Leo Grozavu

La postarea în care Laszlo Dioszegy a anunțat despărțirea de Leo Grozavu, fanii covăsnenilor și-au exprimat opinia despre decizia finanțatorului lui Sepsi: 

„Sper că este o decizie bine gândită! În sinea mea, îmi pare rău pentru Leo. Îi doresc succes lui și echipei pe mai departe!”, a scris cineva. 

„Să sperăm că a fost o decizie bună și sper că jucătorii vor avea o atitudine diferită față de meciurile precedente”, a comentat un alt suporter de-ai covăsnenilor. Completat de un alt fan al celor de la Sepsi: „Îmi pare rău, pentru că l-am iubit pe maestrul Leo ca antrenor, dar s-a întâmplat ceva”

Leo Grozavu, al treilea cel mai longeviv antrenor din Liga 1

Liga 1 rămâne, astfel, fără unul dintre cei mai longevivi antrenori. Leo Grozavu se afla pe banca lui Sepsi de un an și 10 luni, capitol la care era depășit doar de Laszlo Balint de la UTA (2 ani și 4 luni) și Marius Croitoru de la FC Botoșani (2 ani și 3 luni). 

Recent, Ilie Poenaru, antrenorul care promovase cu Academica Clinceni în Liga 1 în 2019, a fost la rândul său demis. 

Au plecat 12 jucători în vară. Asta a fost. Sigur, unii dintre ei au plecat pentru că nu i-am mai dorit. Am vrut să aducem jucători pentru a ridica nivelul. Pe ceilalți nu am reușit să îi înlocuim. Avem nevoie de un ciclu de minim 6 luni pentru a-i face să înțeleagă ce vrem de la ei. Din păcate, timpul nu ne așteaptă  

- Leo Grozavu, antrenor Sepsi, după remiza de luni cu Gaz Metan (0-0)

Citește și alte știri din Liga 1:

EXCLUSIV Ce bătaie de joc! » GSP a aflat de ce nu poate fi folosită arena „Arcul de Triumf”, în timp ce FCSB, Dinamo și Rapid așteaptă la porți

UPDATE //EXCLUSIV Marius Șumudică, aproape să semneze cu noua echipă! Azi sunt ultimele negocieri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  29 Septembrie 2021, 18:11

Ne fiind prezent la antrenament,ne avand contractul desfacut,ar trebui amendat exemplar,chiar desfacut contractul disciplinar !

1578362032478810
Tihamér Takó  •  29 Septembrie 2021, 18:09

Grozavu nu poate mai mult ! Trebuie o transfuzie de sange in echipa.Leo fara bun simti...nu sint de ajuns banii platiti pana ce gaseste echipa ? Aici se vede,ce respect are fata de conducere !BINE CA PLEACA !!Ca el sint multi antrenori in tara !

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  29 Septembrie 2021, 12:03
Postat de gazistu pe 28 Septembrie 2021, 21:16

DAR de ce sati iei banii pana la sf de contraCT?/ pai 12k euro /lunar is bani. daca iti dadea 4000 ce mai comentai??? nu merita asta 12k salar. nu stiu cum o fost atat de naiv Dioszegy ?! Vb aia, nu e prost cine cere, e prost cine da!!

Din moment ce ai contract pe un an, normal e să ți-l plătească. Nu aveau voie să-l demită câtă vreme nu avea o asemenea clauză în contract.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează