FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Liderul naționalelor de juniori ale României s-a retras la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”

Liderul naționalelor de juniori ale României s-a retras la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion
Liderul naționalelor de juniori ale României s-a retras la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iulie 2020 18:01 / Actualizat duminica, 05 iulie 2020 00:27

Cătălin Radu Rață, 36 de ani, a fost liderul naționalelor de juniori ale României și a fost luat în lotul echipei mari a lui Dinamo în 2001-2002. 

Rață a dat probe în Anglia, dar clubul de care aparținea atunci, Sporting Pitești, a cerut prea mult în schimbul său. A ajuns până la urmă la Dinamo, cu care are în palmares un titlu de campion, în 2002. 

La 26 de ani, fundașul stânga s-a retras din cauza unor accidentări grave la ligamente. Acum, fotbalistul locuiește la Santander (Spania) și e șofer pe camion pe ruta Spania - Franța. „Nu îmi e rușine cu ce fac. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună. Sunt șofer pe camion, fac curse Spania-Franța și sunt mulțumit. Ce să fac în țară, că totul e la pământ", a spus fostul fotbalist pentru Ziare.com

„M-am născut talent și am murit speranță. Dacă nu am avut mai mult noroc, ce să fac? Eu eram liderul la naționalele de juniori, unde mai erau Pulhac, Surdu, care au și ajuns în naționala mare. Am și participat la campionatul acela european de juniori, de la începutul anilor 2000, unde am fost în grupă cu Spania, Belgia și Germania. În primul meci ne-au bătut ibericii, țin minte și acum că au dat gol Iniesta și Fernando Torres. Ce amintiri! Ei au ajuns mari de tot, noi... Asta este viața. 

Embed from Getty Images

Cătălin Rață la EURO U16, meciul Belgia-România, 26 aprilie 2001

Înainte de acel Campionat European, am fost în probe la Huddersfield, care era atunci satelitul lui Manchester United. Am stat o lună acolo. Cred că am fost primii juniori din România la o echipă din Anglia, în probe. Era cu vize atunci, nu eram în UE. Am fost eu, Pulhac, Stelian Stancu, cel care a jucat la Steaua, și încă un băiat. Ne-au vrut pe toți, au zis că ne aduc și părinții acolo, dar clubul de care aparțineam atunci, Sporting Pitești, a cerut patru milioane de dolari pe noi toți și englezii nu au vrut să dea. Poate dacă ajungeam acolo, alta era cariera noastră", a mai spus Rață.

Liderul naționalelor de juniori ale României s-a retras la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
FOTO: facebook.com/catalin.rata.73

FOTO Ea îl face bine pe Nedelcu » Fotbalistul de la FCSB a cucerit-o online pe una dintre cele mai talentate artiste din industria muzicală

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
belane
belane  •  05 Iulie 2020, 16:19

A jucat pe la inceputul sezonului 2001-2002 intr-un singur meci pentru echipa mare a lui Dinamo ca fundas lateral stanga. Tot respectul pentru oamenii care fac o munca onesta insa nu inteleg ce rost are sa te mai bati cu pumnul in piept ca-i fost lider de generatie la piticii nationalei (desi nu cred) ca nu da bine deloc avand in vedere cum s-a desfasurat scurta ta cariera, daca ai fi avut vreun pic de fler, puteai doar sa spui ca-i fost un jucator cu potential, un jucator de perspectiva si atat.

853246084756615
Marcel Popa  •  05 Iulie 2020, 09:04

Nu cred ca a fost lider la aceea generatie.Eu unul nu am auzit de el.Toata lumea pleaca din tara si raman hotii care conduc tara.

johnwick_chapter3
johnwick_chapter3  •  05 Iulie 2020, 03:35

păi ce, să stea la nici 1000, la vitan bârzești, și ăia luați cu 6 luni întârziere?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează