FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZII

VAR în Liga 1! Cine și-a asumat implementarea sistemului ultramodern și când va fi folosit în campionat

Articol de - Publicat joi, 13 august 2020 15:51 / Actualizat joi, 13 august 2020 17:08

Astăzi, la Adunarea Generală Extraordinară convocată de LPF, s-au luat câteva decizii care influențează direct fotbalul românesc. 

Reprezentanții cluburilor, dar și deținătorii drepturilor TV, s-au strâns la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal nu doar pentru stabilirea țintarului noului sezon, ci și pentru a-și expune abordarea cu privire la câteva teme fierbinți, cum ar fi introducerea sistemului VAR.

VAR în Liga 1

– EAD și-a asumat implementarea și achiziția tehnologiei, circa un milion de euro. Justin Ștefan: ”EAD poate avea tehnologia disponibilă în două luni, dar mai departe depinde FRF cât de repede va opera pregătirea arbitrilor pentru utilizarea VAR. 

Prin urmare, VAR va fi implementat atât de repede cât federația va rezolva problema cu trainingul brigăzilor”. Cel mai probabil, va intra în funcțiune din playoff/playout.

Un oficial din Liga 1 și-a exprimat opinia cu privire la acestă temă: „Există studii care arată că pe meciurile cu VAR, publicitatea se vinde mult mai bine. Când e VAR, pot intra mai multe reclame, deci există mai multă publicitate vândută și mai mulți bani încasați”.

Ce se întâmplă cu echipele cu cazuri de COVID-19? 

În noul sezon, dacă un meci nu se va disputa, despăgubirea va fi calculată raportat la numărul total de meciuri și la prețul contractului. Ar rezulta circa 90.000 de euro per meci. Justin Ștefan: ”Va trebui să fie însă stabilită o culpă a clubului, fie printr-un organism jurisdicțional, fie prin instanță”

VIDEO Un nou sistem competițional pentru Liga 1 din 2020-2021

Citește și alte știri din Liga 1:

S-a tras la sorți țintarul Ligii 1 » Avem programul complet al noului sezon! FCSB, derby în prima etapă + când se joacă CFR - Craiova și FCSB - Dinamo

ANALIZĂ GSP. Peisaj apocaliptic în Liga 1 » Datorii uriașe, jucători prea puțini: doar 4 echipe plătesc la timp

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
johnwick
johnwick  •  13 August 2020, 22:41
Postat de Alice Popa pe 13 August 2020, 18:06

Pregatirea arbitrilor VAR nu e o problema. Ii pun acolo pe Tudor, pe Deaconu-Bricheta si pe Craciunescu si acestia vor lua toate deciziile favorabile fcsb!!

ar fi minunat :)) kvsc și craiolguța oricum nu cred că pot mări bugetul de arbitrii sa cuprindă și var-iștii

mcvyper
mcvyper  •  13 August 2020, 20:14
Postat de bufnila pe 13 August 2020, 17:50

Nu stiu cum sa mai amane introducerea VAR-ului. FRF avea tot timpul sa rezolve marea pregatire, zici ca trebuie sa-i invete regulamentul de la zero. Problema este ca o sa fie mai complicat sa vand titlul cui da mai mult. Mafie si la FRF si la LPF.

Arbitrii internationali au pregatirea si se poate introduce VAR macar pt 2 meciuri pe etapa ( nu cred ca este nevoie de mai mult). Au tehnologie NASA si trebuie sa ii intelegem ca nu pot umbla la 2-3 butoane. Pot avea regulile tiparite in camera VAR, daca au memoria scurta.

mitralieraluidorel
mitralieraluidorel  •  13 August 2020, 18:22

justin stefan minte .. cei din lpf sunt mincinosi si zic asta pentru ca in Octombrie 2019 au "decis" ca VAR sa fie introdus din sezonul 2020-2021 . mincinos la cele mai inalte standarde acest secretar general , justin stefan

Vezi toate comentariile (5)
Comentează