FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAM

Când începe noul sezon din Liga 1 » FRF a stabilit programul sezonului viitor + Când are loc Supercupa

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 mai 2022 15:24 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 15:44

Azi, în Comitetul Executiv al FRF s-au stabilit datele pentru începerea noului sezon. 

Astfel, primul meci oficial din noul sezon, Supercupa României, va avea loc pe 9 iulie. CFR Cluj, campioana din Liga 1, va întâlni câștigătoarea Cupei, Sepsi sau FC Voluntari. Locul de desfășurare al meciului va fi stabilit în următoarea ședință a Comitetului Executiv, anunță FRF.

Ce planuri are Dan Petrescu la CFR Cluj: „Vreau buget de 40 de milioane de euro! Dar nici cu banii ăștia nu mergem în grupele Champions League”
CFR CLUJ
Ce planuri are Dan Petrescu la CFR Cluj: „Vreau buget de 40 de milioane de euro! Dar nici cu banii ăștia nu mergem în grupele Champions League”

 Liga 1 reîncepe pe 16 iulie 

Noul sezon din Liga 1 va începe pe 16 iulie 2022 și se va întrerupe între 13 noiembrie și 3 decembrie, pe durata fazei grupelor CM 2022. 

Liga 2 va lua startul pe 6 august, în timp ce prima etapa din Liga 3 e programată pe 27 august. Liga de Tineret și Liga Elitelor U17 vor lua startul pe 20 august. 

Cupa României, care va avea un nou format, prezentat de FRF la alegerile pentru președinție, va începe pe 6 iulie, cu partidele din faza regională. Finala e programată pentru 24 mai 2023.

Liga 1 se întrerupe în noiembrie 

FIFA a aprobat cererea formulată de FRF pentru ca Liga 1 să ia pauză în noiembrie și decembrie, când are loc turneul final (21 noiembrie – 18 decembrie).  Astfel, Liga 1 se va întrerupe pe 13 noiembrie și se va relua pe 3 decembrie, după ce se vor termina meciurile din grupele CM, programate între 21 noiembrie și 2 decembrie. 

VIDEO Totul despre finala Cupei, Sepsi - FC Voluntari

Citește și: 

Pe cine vrea Mihai Stoica antrenor la FCSB: „Mi-l doresc. L-am atins la coarda sensibilă”

Dinamo încearcă să dea lovitura: Răzvan Zăvăleanu îl vrea pe Ionuț Lupescu în locul lui Mureșan! A plecat de la Federația din Arabia Saudită

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
romulus65
romulus65  •  18 Mai 2022, 19:23
Postat de ionutplural pe 18 Mai 2022, 17:10

De ce se intrerupe campionatul in noiembrie, daca liga 1 nu are jucatori la mondial?? Acum nu va mai plangeti ca programul e prea incarcat si nu aveti date disponibile?? Va permiteti sa intrerupeti campionatul 3 saptamani fara motiv

Cine se mai uita la Liga 1 in timpul Campionatului Mondial? Plus ca in timpul grupelor vor fi meciuri in fiecare zi.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  18 Mai 2022, 19:05

Licențierea e baza...și sa nu vedem Dinamo și Sibiul ca în cazul Clinceniului și Gazului din Mediaș cu jucători neplătiți din iarna !

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  18 Mai 2022, 19:03

Liga va avea 18 echipe și se vor reface datele ! Mai e și țintarul ca-n vor vedea cine cu cine joaca....au transmis praf în ochi suporterilor.... sa ii deruteze. Dar suntem cu ochii pe voi !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează