FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAM LIGA 1

Suporterii ignorați de televiziuni! Liga 1 revine la meciuri programate după ora 21:00 + La Liga și Bundesliga modificări importante după protestele fanilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 martie 2019 09:51

Venirea primăverii aduce modificări importante la orele de disputare a partidelor din Liga 1. Începând cu etapa a patra din play-off și play-out, mai multe partide vor începe la ora 21:00 sau 21:30, în ciuda protestelor suporterilor din România.

Fanii echipelor românești au contestat vehement programarea meciurilor din Liga 1 la ore târzii. Galeria lui Dinamo a fost cea mai vocală, fanii bucureșteni protestând constat după ce echipa lor a fost programată etape la rând lunea, la ora 21:00. (Detalii AICI)

LPF aruncă vina pe televiziuni, care ar fi refuzat programarea jocurilor la o oră accesibilă suporterilor. Principala problemă a acestora o reprezintă transportul. Meciurile se încheie aproape de ora 23:00, când majoritatea mijloacelor de transport își termină programul.

Televiziunile au fost de acord să programeze jocurile mai devreme doar pe timp de iarnă. Acum se revine la ora 21:00. Noi le-am propus să rămânem la ora 20:00, dar n-au vrut să audă. Pentru sezonul viitor ne dorim să stabilim un program exact. Vrem să ştim de la bun început la cât încep meciurile disputate vara, respectiv la cât încep meciurile disputate iarna. Meciul de luni, programat la ora 21:00, reprezintă o problemă pentru suporteri. Nici duminică nu e foarte ok, dar vom vedea ce putem face”, a spus Justin Ştefan, secretarul general al LPF, pentru ProSport.

În afara României se ține cont și de părerea fanilor

În străinătate lucrurile stau complet diferit. La cererea suporterilor, campionatele din Spania și din Germania, în noul sezon, nu vor mai avea meciuri programate lunea. În plus, iau în calcul ca, în sezoanele viitoare, să renunțe și la meciurile de vineri, urmând ca toate partidele să se dispute sâmbăta și duminica.

Afacerile sunt importante, dar mai importanți sunt fanii”, a fost mesajul lui Rubiales, președintele Fedarației Spaniole de Fotbal.

Programul etapei a 3-a din play-off şi play-out şi televizările

Vineri, 29 martie

Ora 20:30 Dinamo - FC Hermannstadt

Sâmbătă, 30 martie

Ora 21:30 CFR Cluj - Astra Giurgiu

Duminică, 31 martie

Ora 15:00 Concordia Chiajna - FC Voluntari

Ora 17:30 Politehnica Iași - Gaz Metan Mediaș

Ora 20:30 FCSB - U Craiova 1948

Luni, 1 aprilie

Ora 17:30 FC Botoșani - Dunărea Călărași

Ora 20:30 Sepsi Sf Gheorghe - FC Viitorul

Programul etapei a 4-a din play-off şi play-out

Vineri, 5 aprilie
Ora 21:00 Dinamo - Concordia Chiajna

Sâmbătă, 6 aprilie

Ora 14:30 Dunărea Călărași - FC Voluntari

Ora 17:00 FC Hermannstadt - Politehnnica Iași

Duminică, 7 aprilie
Ora 17:30 Gaz Metan Mediaș - FC Botoșani

Ora 20:30 U Craiova 1848 - CFR Cluj

Luni, 8 aprilie

Ora 18:30 Astra Giurgiu - FC Viitorul

Ora 21:00 FCSB - Sepsi Sf Gheorghe

Citește și:

Schimbare GIGANTICĂ pe piața media anunțată oficial de supercampionatele Spaniei și Germaniei: „Oamenii sunt prioritari, nu afacerile!” » Ar trebui să fie la fel în Liga 1?!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (16)
vlad_fcbh
vlad_fcbh  •  17 Martie 2019, 19:51
Postat de alenb pe 17 Martie 2019, 17:27

Eu vorbeam de biletul mediu, nu biletul la tribuna zero. Uite de ex Astra are pretul biletului la peluza 5 lei, tribuna 2- 10 lei, tribuna 1- 15 lei. Alte echipe au biletul la peluza 10 lei, la tribuna 15 lei. Salariul mediu net in Germania este de vreo 2.300 euro, in Romania cca 600 de euro, deci de vreo 4 ori mai putin, asa ca am putea avea pretul mediu al biletului la vreo 10 euro, ca sa ne luam dupa argumentul tau. Una peste alta, oare cine sa aiba prioritate, spectatorii (o medie de meci de 3.000 de spectatori X cca 3 euro biletul) sau televiziunile care dau 27 de milioane euro pe sezon?

Uite aici linkul de echipa despre care vorbeam: http://www.bihon.ro/luceafarul-a-transferat-8-jucatori-in-aceasta-iarna/2200813 Dar tu ce scrii tu, poti sa ramai sa te uiti la televizor in continuare, dar poate renunti si tu sa te uiti la campionatul romaniei, oricum la tv poti sa vezi Germania gratis in plata abonamentul de cablu.

alenb
alenb  •  17 Martie 2019, 17:32
Postat de amicu pe 17 Martie 2019, 12:35

Cluburile trebuie sa fie alaturi de fani.: 1. După fluierul de început echipele sa refuze meciul 2minute, schimbând mingea între ei 2. Fanii sa nu își ocupe locurile în tribune 5-10minute. La câți fani vin la stadion, nu ar fii dificil sa se întâmple acest lucru. 3. La interviurile de la final, cei intervievați sa dea răspunsuri scurte: da și nu la toate întrebările. 4. La conferințele de presa, antrenorii să vorbească doar despre fani. 5. Tricouri personalizate la intrarea pe teren, cu susținerea acestui protest Veți zice că nu se poate așa ceva pentru că fotbalul românesc trăiește din banii din drepturile TV. Insa sclavia a fost abolita demult, iar ceea ce fac ei in acest moment se numește sclavie. Televiziunile sunt conduse de oameni atât de încuiați la munte, că nu văd că alungând lumea de la stadion nu înseamnă că o aduc în fața televizorului. Lumea a inceput sa fie scârbită de tot ce se întâmplă în fotbalul românesc și preferă să nu își vadă favoriții deloc. Plus că aceste practici ale televiziunilor a omorât pasiunea microbiștilor.

Tu cred ca pleci pe fenta celor de la LPF.. Cluburile, reprezentate de LPF, au contractat aceste drepturi TV unor televiziuni lasandu-le libertate aproape totala referitor la ora si ziua meciurilor. Era extrem de usor pt LPF sa puna restrictii de ora/ zi prin Caietul de sarcini, doar ca probabil televiziunile veneau cu o oferta financiara mai mica. Protestul care-l visezi tu, ar fi protestul impotriva conditiilor din contractul pe care chiar LPF (deci cluburile) l-a agreat. Tu dupa ce semnezi un contract incepi sa protestezi impotriva lui?

alenb
alenb  •  17 Martie 2019, 17:27
Postat de vlad_fcbh pe 17 Martie 2019, 11:55

La o echipa din coada clasamentului din liga 2, biletul este de 25 lei... 2 - 3 Euro, cum ai scris tu, este un pretul corect pentru ce joaca astea din romania! Tu zici ca in strainate ii 40 Euro biletul, dar gandeste-te ce salarii au cei de acolo, ce echipe au... ce conditii pentru spectatori, stadioane, traditii, s.a.m.d. Romania ar trebui sa treaca inapoi cu fotbalul la amatorism, ca s-a distrus totul... Sa inceapa sa reconstruiasca inapoi echipele si traditiile fotbalului. Cei de la televiziunile de azi si-au batut joc si au distrus totul, cu talk-showurile de *** care le fac despre meciuri, cu invitati inculti si fara nici o caracteristica a ceea ce ar trebui sa fie fotbalul.

Eu vorbeam de biletul mediu, nu biletul la tribuna zero. Uite de ex Astra are pretul biletului la peluza 5 lei, tribuna 2- 10 lei, tribuna 1- 15 lei. Alte echipe au biletul la peluza 10 lei, la tribuna 15 lei. Salariul mediu net in Germania este de vreo 2.300 euro, in Romania cca 600 de euro, deci de vreo 4 ori mai putin, asa ca am putea avea pretul mediu al biletului la vreo 10 euro, ca sa ne luam dupa argumentul tau. Una peste alta, oare cine sa aiba prioritate, spectatorii (o medie de meci de 3.000 de spectatori X cca 3 euro biletul) sau televiziunile care dau 27 de milioane euro pe sezon?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează