FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Liță Dumitru agită spiritele: „Pentru mine, există o singură Steaua, restul sunt prostii” + „Man n-ajunge fotbalist dacă rămâne acolo”

Liță Dumitru
Liță Dumitru

Articol de GSP - Publicat luni, 31 august 2020 12:32 / Actualizat luni, 31 august 2020 15:19

Liță Dumitru (70 de ani), fostul mare jucător al Stelei, stabilit în Statele Unite ale Americii, a vorbit despre situația de la FCSB, făcându-i o radiografie aspră lui Dennis Man (22 de ani), una dintre „perlele” lui Gigi Becali. 

Liță Dumitru a comentat și decizia lui Mirel Rădoi de a nu-l convoca pe Man pentru meciurile cu Irlanda de Nord și Austria din Nations League. În schimb, Dennis apare pe lista lui Adi Mutu pentru partidele naționalei U21. 

„Eu nu-l contrazic pe Rădoi, foarte bine i-a făcut. Coman și Man au calități fotbalistice, dar Man nu se va dezvolta dacă rămâne la FCSB. Man și Coman nu sunt jucători de zeci de milioane, nu vreau să-l supăr pe Man. 

I-am zis președintelui Concordiei acum câțiva ani să-l ia pe Man, el era la UTA. Dacă va continua la Steaua, el niciodată nu va ajunge mare fotbalist”, a spus Liță Dumitru, potrivit Prosport.

Liță Dumitru: „Pentru mine, FCSB e Steaua. Restul sunt prostii”

Fost jucător la Steaua între 1972 și 1980, Liță Dumitru și-a exprimat opinia și cu privire la interminabilul conflict identitar dintre FCSB și Steaua: „Pentru mine FCSB e Steaua. Nu știu a cui e, Gigi Becali, restul, sunt prostii… Nu știu despre echipa din Liga 3, pentru mine există o singură Steaua.

FCSB nu are nicio șansă dacă ar juca în America. N-ar putea să facă față la primele poziții, nici măcar CFR Cluj. Sunt echipe bune în America și jucători mari care evoluează acolo”, a mai spus Liță Dumitru, conform sursei citate. 

Liță Dumitru antrenează individual copiii în Statele Unite al Americii, unde s-a stabilit de câțiva ani.

5 trofeea câştigat Liţă Dumitru ca fotbalist al Stelei: două titluri şi trei Cupe ale României

CV Liță Dumitru

  • a debutat în Liga 1 la Rapid, pe 10 martie 1968, în meciul FC Argeş - Rapid 3-0
  •  a jucat 6 ani pentru Rapid, după care s-a transferat la Steaua
  • a bifat nu mai puţin de 8 sezoane în tricoul trupei din Ghencea
  •  a jucat în tricoul roş-albastru peste 250 de meciuri, dintre care 10 în cupele europene
  • a jucat nu mai puţin de 57 de meciuri în tricoul echipei naţionale
  • a fost căpitan al Stelei, succedându-i lui Iordănescu în această postură
  •  are 442 de meciuri în prima ligă, fiind pe locul 9 în topul all-time
  • şi-a încheiat cariera de fotbalist pe 19 iunie 1988, cînd era la Rapid, în meciul Steaua - Rapid 5-0

VIDEO Declarațiile lui Toni Petrea după victoria cu Viitorul

Citește și alte știri despre FCSB: 

NOTE GSP Cine sunt remarcații după victoria-șampanie cu Viitorul, cine a dezamăgit + dezastru în echipa lui Ruben Barrera

EXCLUSIV Cum vede FRF rezolvarea conflictului Gigi Becali - Adi Petre: „Altfel, e mai greu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
saviola3_5
saviola3_5  •  31 August 2020, 17:45

exemplu irelevant, masina nu joaca fotbal, nu poate avea palmares sportiv, ah daca te cheama alonso si esti pilot de formula 1, si concurezi 3 ani pentru ferrari si iesi campion mondial o data, apoi iesi campion mondial cu renault inca o dasta, cate trofee de campion mondial ai in palmares? e simplu? poate nu e, hai ca te lamuresc. CSa a renuntat la sectia de fotbal in 98, cand a cedat drepturile sportive afc-ului, dovada? pai scrie si in sentintele judecatoresti, scrie inclusiv pe site-ul MAPN, plus ca mapn a infiintat echipa noua in 2017, in niciun momend nu s-a pus problema ca csa sa recupereze cumva echipa de fotbal fondata in 1947 ca uni din sectiile clubului polisportiv. daca echipa de fondata in 1947 a jucat neincetat de atunci si pana acum in liga 1, timp de 73 de ani aand mai multe denumiri, oare la cine o fi palmaresul? e greu?

lupu68
lupu68  •  31 August 2020, 17:41
Postat de 10arecare pe 31 August 2020, 16:57

Hai să-ți dau un exemplu. Te duci si închiriezi o mașină in regim Rent Car pe termen determinat,o săptămână să zicem . Semnezi un contract unde ai niște clauze si reguli de respectat,mai primești si jumătate de rezervor de carburant,evident primești actele masina si cheile. După o săptămână aduci mașina înapoi la firmă predai mașina in stare buna,cu jumătate de rezervor,cheile si actele. Teai folosit de bun si l-ai returnat. Conform aceluiași contract al FC Steaua București- Păunescu -Becali ,trebuia predată echipa (jucătorii putea să îi transfere la alta echipă sau sa îi vândă si sa lase jucători de 7 lei) ,locul in liga1 ,si să lași societatea fara datorii. Făcând o comparație cu exemplul mașinii,Becali a închiriat mașina,a plătit pentru ea,a respectat contractul dar rămâne cu actele mașinii (idemtitatea sportivă aka continuatoarea Steaua)și sa presupunem ca mașina avea si un loc de parcare obținut de firma de rent a car(si anume locul din liga1). Asta daca o luăm după orice fel de logică citind contractul dintre părți care a fost făcut public.Daca nu-l citim,credem fiecare ce vrem si îi lăsăm pe moderatori de 2 lei sa nască discuții ori de cate ori are ocazia. După alta logică,cine ar fi cumpărat o echipă ca Steaua cu 5 milioane de dolari, echipă cu stadion si baza de pregătire? Nimeni iti zic eu mai ales ca stadionul si bwza sportivă se află într-o unitate militară. Talpan oricât de scăpat de la socola pare a fi a demonstrat ca avut dreptate,altfel castiga Gigi la Cedo

Alo! Pai ce facem aici, batem campii? Pai masina a fost COMPLET transformata, omul a tunat-o ca sa o inscrie in competitii, i-a pus motor turbo, i-a schimbat caroseria uzata, faruri cu xenon, spaliere moderne, 6 trepte de viteza ... Nu mai e aceeasi masina, bre!!!!!!!!

stefan..
stefan..  •  31 August 2020, 17:34

Cioc-cioc!... -Cine e? întreabă Gigi Becali, frecandu-si palmele de bucurie , visând la cele 15 milioane pentru "perla" sa. - Falimentu', se aude de dincolo de usa. :))))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează