FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Claudiu Niculescu a fost prezentat la Dinamo: "Sunt fericit că am revenit acasă, dar trebuie să fim realiști, nu are rost să ne gândim la titlu"

Articol de GSP - Publicat luni, 24 septembrie 2018 10:25

Claudiu Niculescu, 42 de ani, a fost prezentat astăzi de Dinamo. Antrenorul a semnat un contract până în vara lui 2020 cu echipa care ocupă acum locul 10 în campionat și are ca obiectiv imediat calificarea în play-off.

"Mă bucur că după atâția ani mă reîntorc. Am plecat în 2010, iar când am pășit acum în vestiar m-am simțit ca în urmă cu 17 ani. Sunt fericit că m-am întors acasă după mulți ani de pribegie. Mi s-a îndeplinit un vis. Sper ca întoarcerea mea acasă să fie de bun augur. Normal că sunt puțin emoționat. Sunt dornic de muncă și de rezultate importante. Știu că nu e o perioadă bună, dar am încredere în băieți, în club și în suporteri. Vor veni rezultatele bune.

Obiectivul meu și al echipei este să readucem suporterii la stadion. Știu ce înseamnă fanii lui Dinamo, știu foarte bine că pot influența jocul echipei. Când încurajează echipa, sunt cei mai frumoși suporteri din România. Spun asta de aproape 20 de ani. Acesta e obiectivul pe termen scurt. Vreau să fac performanță acum, la fel cum am făcut ca jucător. E greu de egalat, dar vreau măcar un trofeu. Cred că voi reuși asta.

Sper ca mâine (n.r. în Cupa României, cu Dacia Unirea Brăila) să încep cu dreptul. Vom lua fiecare meci în parte. Obiectivul este calificarea în play-off. Echipa nu traversează un moment bun, dar cu multă muncă și cu multă încredere vom avea rezultate bune", a declarat Claudiu Niculescu la conferința de presă.

"O să vorbesc cu Nistor"

Niculescu a declarat că va vorbi cu fiecare jucător în parte, în special cu Dan Nistor, căruia îi va cere lămuriri după scandalul cu Florin Bratu.

"Încă nu am vorbit cu jucătorii. Vreau să am discuții individuale cu fiecare jucător, în special cu Dan Nistor. Trebuie să-mi spună ce simte. Sunt sigur că va redeveni jucătorul care trăgea echipa după el. E unul dintre cei mai buni din Liga 1.

Pe unii dintre jucători îi cunosc, pe alții îi voi cunoaște mai târziu. Totul a fost normal la negocieri. E clar că se vrea performanță aici și sper să reușim. Am venit într-un moment greu. Dacă nu era așa, nu veneam. Florin Bratu a făcut lucruri foarte bune aici, dar așa e viața antrenorului. Am un mare respect pentru el. Este un antrenor foarte bun.

Îmi lipsește titlul de campion din palmares. Îl voi câștiga și pe acesta. Nu are sens să ne gândim în acest sezon la titlu. Trebuie să fim realiști. E greu să ne batem la titlu în acest an. Primul obiectiv este calificarea în play-off, iar după aceea ne vom lupta pentru locurile de cupe europene", a adăugat Clau-gol.

3titluri de campion a câştigat cu Dinamo: 2001-2002, 2003-2004, 2006-2007. În Ştefan cel Mare, a devenit de două ori golgeterul României, în 2005 și 2007.

43 de jocuriare Niculescu în cupele europene pentru Dinamo, un record. De asemenea, ocupă prima poziţie în topul privind golurile marcate în competiţiile internaţionale, 18.

191 de meciuri și 97 de goluri are Niculescu pentru Dinamo în Liga 1

NICULESCU CA ANTRENOR:

2012 Universitatea Cluj
2012 - 2013 Bihor Oradea
2013 Damila Măciuca
2013 - 2014 CSM Râmnincu Vâlcea
2014 - 2015 CS Mioveni
2017 - 2018 FC Voluntari
Trofee: Cupa României, Supercupa României

Citește și: Giovanni Becali revine în forță la Dinamo! Cum și-a impus omul la echipa alb-roșie

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
popescu222
popescu222  •  24 Septembrie 2018, 12:50

Claudiu are o inteligenta, ma rog, istetime mult peste media din fotbalul romanesc. E un baiat elegant in fizic si in vorba, care a ramas cu picioarele pe pamant cand era vedeta. Opusul lui Sumudica din punctul asta de vedere. Sper sa confirme si ca antrenor, si sa ramana cu picioarele pe pamant.

ios_ge
ios_ge  •  24 Septembrie 2018, 12:20

Succes Claudiu! Suntem de partea ta si'atat.

gazzaev.valeri
gazzaev.valeri  •  24 Septembrie 2018, 11:57

Pariu ca va juca cu nistor titular. Ca orice antrenor nou, el va dori sa-si apropie vestiarul, si in special va dori sa tina aproape jucatorii mai valorosi. Nistor si Salomao sunt exemplele pe care Bratu le indepartase.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează