FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - FCSB

VIDEO + FOTO 7 din 7 » FCSB bate iar la Botoșani, scor 3-1 și o egalează pe CFR în fruntea Ligii 1

FOTO: Ionuț Tabultoc +29   FOTO
FOTO: Ionuț Tabultoc

Articol de - Publicat duminica, 16 decembrie 2018 21:58

FCSB o învinge pentru a 7-a oară din 7 încercări pe Botoșani chiar pe terenul moldovenilor, scor 3-1 și strânge 40 de puncte, fiind la egalitate cu CFR Cluj. Harlem Gnohere (14), Filip (38) și Rusescu (86) au marcat pentru echipa lui Dică. Fostul fotbalist al roș-albaștrilor, Cătălin Golofca (23) a înscris pentru gazde.

Cu oltenii spulberați de Dinamo și cel puțin o "încurcată" diseară din duelul Viitorul - CFR, FCSB a început tare meciul de la Botoșani. Și, după o ocazie Coman, Gnohere a deschis scorul facil, după ce pătrunderea lui Benzar s-a încheiat cu o minge înșurubată pe sub Fraisl.

Și totul părea verde pentru oaspeți, precum gazonul păstrat intact, pe sub prelate, de zăpada căzută peste Botoșani. Însă Golofca n-a fost de acord. Și, zburdând pe lângă Stan, s-a răzbunat și-a egalat chiar la mijlocul primei reprize.

Ratări versus lob

N-a fost egal la pauză. Karaboue s-a jucat cu mingea, Coman a recuperat și i-a pasat lui Filip. Care a bifat al doilea gol consecutiv în Liga 1, raritate pentru cel folosit, adesea, și ca stoper!

Și-apoi, în lumină a intrat Botoșaniul. Dar n-a marcat. A fost, însă, aproape de câteva ori. Și Fulop, și Rodriguez, bară transversală plus șut direct spre vinclu, scos de Bălgrădean, din lovitură liberă.

S-a terminat 1-3, cu un lob obraznic al lui Rusescu pe final. Iar FCSB continuă șirul victoriilor la Botoșani. 6 din 6 în Liga 1, 7 din 7 cu un succes din Cupa României. Iar Dică și colegii sunt cu ochii pe CFR, diseară, înaintea duelului direct.

16 goluricu piciorul stâng are FCSB în acest sezon după cele două de ieri, cu două mai multe decât oricare altă competitoare

7 cartonașegalbene a acumulat, în acest sezon, Junior Morais, care va fi suspendat în meciul cu CFR din ultima etapă a anului 2018

FINAL Botoșani - FCSB 1-3
Au marcat: Golofca 23 / Gnohere 14, Filip 38, Rusescu 86

Echipele de start:

FC Botoșani: Fraisl - Patache, Burcă, Burcă, Soleidis - J. Rodriguez, Karaboue - Fabbrini, L. Fulop, Golofca - Trujici
Rezerve: E. Pap, Dumitraș, Târșă, Chindriș, Papa, M. Roman II, Ongenda
Antrenor: L. Ciobotariu

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planici, Bălașa, Al. Stan - L. Filip, J. Morais - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere
Rezerve: A. Vlad, Moruțan, Jakolis, I. Stoica, R. Rusescu, M. Roman I, T. Moldovan
Antrenor: N. Dică

Arbitru: M. Bârsan / Asistenți: B. Gheorghe, M. Marica

 

18:55

Cine dă lovitura de start: aflat la Botoșani, Ilie Năstase, primul număr 1 ATP, va da lovitura de începere la meciul Botoșani - FCSB. 

Jocul va începe cu un moment de reculegere ținut pentru doi foști jucători ai Stelei, Firu Smarandache și Mircea Petescu, decedați ieri, respectiv azi. Mai mult, se împlinesc 10 ani de la trecerea în neființă a fostului portar Ion Bordeanu.

Considerat cel mai bun produs al fotbalului botoșănean din anii '70, acesta a decedat pe 17 decembrie 2008. Este tatăl foștilor fotbaliști Valeriu Bordeanu (Steaua, Rapid, Unirea Urziceni, Dinamo etc) și Alin Bordeanu (FC Botoșani, Victoria Brănești). 

18:45

Conform organizatorilor, meciul de la Botoșani se joacă! Zăpada este îndepărtată de pe prelate, iar gazonul a fost păstrat în condiții bune sub stratul de plastic.

Cu toate acestea, singura dificultate este că nivelul omătului de pe marginea terenului a ajuns la un metru, iar la Botoșani ninge în continuare.

Clasament:

 clasament liga 1

Vineri

Chiajna - Poli Iași 3-6 Detalii AICI

Sâmbătă

FC Voluntari - Astra 1-1 Detalii AICI
Gaz Metan - Hermannstadt 0-2 Detalii AICI
Dinamo - CSU Craiova 3-0 Detalii AICI

AZI

Dunărea Călărași - Sepsi 0-3 Detalii AICI
FC Botoșani - FCSB 1-3

Luni

20:00 Viitorul - CFR Cluj

 
 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (432)
dan.petrescu
dan.petrescu  •  17 Decembrie 2018, 09:40
Postat de martinpen pe 17 Decembrie 2018, 09:34

Nu schimba vorba, a fost blat si acolo, dar greu de inteles de ce Craiova renunta la lupta pt titlu... Vorbeam de fcsb cum se foloseste de aliati sa-i bage in playoff pe unii si sa fie siguri de puncte de la altii... Aliatii sunt:

Craiova nu cred că renunță la lupta pentru titlu. Ei sunt calificați în playoff și vor avea o distanță acceptabilă față de primul loc, probabil vreo 4-5 puncte.

martinpen
martinpen  •  17 Decembrie 2018, 09:34
Postat de dan.petrescu pe 17 Decembrie 2018, 08:41

Care "toată lumea"??? Câțiva postaci riniști și clonele lor, atât. De blatul Minamo-CiSiU, nimic??

Nu schimba vorba, a fost blat si acolo, dar greu de inteles de ce Craiova renunta la lupta pt titlu... Vorbeam de fcsb cum se foloseste de aliati sa-i bage in playoff pe unii si sa fie siguri de puncte de la altii... Aliatii sunt:

ray51
ray51  •  17 Decembrie 2018, 09:11

Daca tot nu ai forta s-o bati pe FCSB, de ce s-o bati pe CFR? Ca sa netezesti o cale? Nu-i frumos si (cred) nici productiv pt Liga I. A venit vremea ca nasul sa-l puna la colt pe fin. Asadar ma astept la un meci super in aseara asta, cu rezultat antedatat si un cadou de Mos Craciun.

Vezi toate comentariile (432)
Comentează
Close