FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - FCSB 1-3

HERMANNSTADT - FCSB 1-3 // VIDEO Moruțan, olimpian! Schimbarea făcută de Dică în minutul 38 a resuscitat-o pe FCSB cu Hermannstadt, la Târgu Mureș

Articol de - Publicat duminica, 30 septembrie 2018 22:59

FCSB a revenit de la 0-1 și s-a impus clar pe terenul de la Târgu Mureș în fața lui Hermannstadt, scor 3-1, și roș-albaștrii își asigură locul 1 și după etapa a 10-a.

Dică a mototolit planul inițial și l-a aruncat la coș. A făcut bine, din moment ce o schimbare operată devreme l-a adus pe teren pe Olimpiu, un mijlocaș sclipitor pe care-l uitase pe bancă. 

2015. FCSB celebrează al treilea titlu la rând. Antrenor e Costel Gâlcă și roș-albaștrii bifează și Cupa României, și Cupa Ligii în aceeași stagiune în care pun stăpânire pe campionat.

E corner? E gol!

La Sibiu, edilii înființează încă o echipă. Inter și Voința țin de istorie, poate numele german Hermannstadt va avea mai mult noroc. Formația nou-născută e înscrisă în "D" în aceeași perioadă în care la București sărbătorește FCSB hegemonia.

Patru ani nu sunt de ajuns să le aducă pe Hermannstadt și pe FCSB la același nivel, oricât de accelerat ar progresa sibienii. Ca să lupte de la egal la egal cu Becali ar fi avut nevoie, probabil, și de niște arabi sau de niște chinezi, investitori picați de undeva la Sibiu cu injecțiile pregătite să umfle bugetul. Cum n-a existat nici o sursă de venit din altă lume, Hermannstadt e deocamdată un pitic curajos.
Nici un debut perfect nu schimbă calculele de pe hârtie.

Fotbaliștii lui Pelici pasează mai curat decât în alte meciuri ale lor, surprinde că nu se baricadează cu apărarea jos, participă la jocul deschis și marchează primii grație handicapului devenit clasic pentru FCSB: fazele fixe. Apărarea de la cornere a roș-albaștrilor e de fapt o invitație pentru adversari, marchează cine vrea!

Raza din minutul 38

Dâlbea a mișcat primul tabela, steliștii au răsturnat-o pe parcurs fără drept de apel. A contribuit și o modificare inspirată, indiferent cui i-a aparținut inspirația, antrenorului de pe bancă sau directorului tehnic sub acoperire aflat în fața televizorului.

Becali sau Dică l-a scos pe Ovidiu Popescu, mijlocașul care e prea aiurit ca să fie un închizător de top și prea rudimentar pentru un jucător de construcție. A intrat Moruțan, un tânăr cu un profil mai clar. Olimpiu pasează doar înainte și împinge tot jocul cu insistența lui.

Întâi a egalat Tănase cu noroc, un șut deviat de Tătar. Gnohere a făcut 1-2 dintr-o pasă "în gaură" a lui Moruțan. Olimpiu a mai aprins lumina în construcția FCSB cu încă un assist, pentru Tănase. 1-3. Câștigă echipa mai bogată și mai bună. Cu 1,4 milioane de euro, Sibiul a promovat din "B" în "A". Becali a investit banii ăștia în Moruțan, un copil olimpian. 

-------------------

CLASAMENT: FCSB se distanțează în fruntea Ligii 1, 21 de puncte, la 4 lungimi de ocupantele locurilor doi și trei, Astra și Gaz Metan.

Hermannstadt - FCSB 1-3
Au marcat: Dîlbea '25 / Fl. Tănase '41, '66, Gnohere '57

Echipele de start

Hermannstadt: Căbuz - Company, Mijuskovic, Stoica, Tătar - Dîlbea, Antonov - Petrescu, Chalkiadakis, N'Kololo - Blănaru
Rezerve: Began, C. Pârvulescu, Rusu, Tsoumou, Abdurahimi, Serediuc, Dandea

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planic (cpt), J. Morais, Al. Stan - Nedelcu, Ov. Popescu - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere
Rezerve: Vlad, L. Filip, Moruțan, Rusescu, M. Roman, Zlatinski, Teixeira

Stadion: Transil (Târgu Mureş - Mureş)
Arbitru: George Rădulescu (București) / Asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) / Rezervă: Ionuț Coza (Cernica)

Clasament

clipboard01

 
 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (284)
132189940937580
Cristian Anaucesei  •  01 Octombrie 2018, 09:54

observa cineva ca benzar joaca extrem de slab in toate meciurile?

klauz
klauz  •  01 Octombrie 2018, 08:34

MOrutan e o catastrofa. Articole de genul asta ma fac sa ma intreb daca nu cumva ciobanul *** Ori asta, ori ati devenit un tabloid ca la carte. Pai Morutan paseaza doar lateral, pase de cativa metri. Sta numai cu capul in pamant, nu vede jocul, nu poate dribla decat pe loc, ca la miutza, o da de pe un picior pe altul si sta pe loc. Nu nimereste poarta de la mai mult de 10 m, are o inteligenta precara, e lent si lenes. Auzi colo, cica paseaza numai inainte!!! Nici vorba, numai inapoi si lateral. Sibiul a gresit lasand spatii largi de contraatac, altfel Morutan nici nu atingea mingea. Golurile 2 si 3 au venit din patrunderi individuale ale lui Gnohere si Tanase, care si-au depasit adversarii directi, cum Morutan nu va face veci... Pe scurt, nu stie fotbal, e un jucator de miutza si inca un miutzar mediocru.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

albalbastru72
albalbastru72  •  01 Octombrie 2018, 04:45

Morutan e praf.

Vezi toate comentariile (284)
Comentează
Close