FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA PENTRU SALVARE

VIDEO + FOTO Dramatism total în ultima etapă din play-out! Voluntari prinde barajul în minutul 88, ACS Poli a retrogradat direct

FOTO: Cristi Preda +5   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 iunie 2018 17:33

Ultimele cartușe. Și ce cartușe! Ruleta rusească de aseară a decis cine ia drumul ligii secunde și cine pe cel al purgatoriului barajului cu Chindia Târgoviște. Partide intense în zona limitrofă a Capitalei, cu desfășurări ale ostilităților imprevizibile, nerecomandate deloc cardiacilor.

Sau celor ce se prefac că sunt antrenori. Iar aici nu este cazul lui Rică Neaga, care, părăsit de mulți jucători ce-și caută restanțele financiare în justiție, a abordat partida de la Chiajna cu rezerve aduse de la echipa secundă.

Timișoara bravă

După prima repriză, surprize, surprize! Timișoara se salva, adică mergea la baraj, în timp ce Voluntariul, câștigătoarea de anul trecut a Cupei și Supercupei României, lua calea eșalonului inferior. Adrian Mutu era acompaniat cu "Demisia, demisia" spre vestiare. La Chiajna, Bușca provoca pueril un penalty, după un duel cu Zaluschi în marginea careului, într-o zonă neutră, iar arbitrul Avram a considerat că se impunea 11 metri. Artean înscria cu emoții, dar dădea gol! La câteva zeci de kilometri distanță, Voluntariul juca pe propriul stadion, dar în calitate de oaspete, se întrecea în ratări caraghioase, pentru ca Florin Ștefan să-i pedepsească pe Achim, Leasă și ceilalți ilfoveni.

Salvat de un penalty inventat!

Repriza secundă a început cu șuturi telefonate ale Voluntariului la poarta lui Stoian și fără nicio idee tactică din partea echipei lui Mutu. La Chiajna se juca undeva la mijlocul terenului. Adrian Bălan (57) a avut o reușită echivalentă cu supraviețuirea: a înscris primul gol al Voluntariului în poarta Juventusului în acest sezon! Lui Mutu îi revenise culoarea în obraji, la 1-1 cu Juve de Colentina, el și-ai lui erau la baraj, iar Timișoara în "B".

Achim și Bălan au continuat cu ratările uriașe, totul părea în limita normalului, când Juventus a detonat bomba. Șoc și groază pentru Mutu în minutul 85. Fără să-și dea prea mult silința, Băjenaru și Mihai Alexandru trimiteau Voluntariul direct în liga secundă. Doar că penalty-ul izbăvitor, dar inventat din minutul 88 a definit un final chinuit: Cernat l-a obținut cu concursul arbitrului Colțescu și al coastelor lui Bogdan Robert, tot el și-a asumat execuția, una proastă, dar eficientă, fiindcă Stoian a scăpat cumva mingea în poartă! Un final ca viața lui Adrian Mutu! 

Meciurile decisive

Comitetul Executiv al FRF a decis ca barajul să se dispute în sistem tur/retur pe 9, respectiv 13 iunie. Se vor confrunta FC Voluntari și Chindia Târgoviște. "Ordinea disputării partidelor va fi stabilită prin tragere la sorți" a fost anunțul oficialilor. z

 

Clasament play-out: 

clasament liga 1
* ultimele două clasate retrogradează, iar locul 6 joacă baraj împotriva Chindiei Târgoviște pe 9 și 13 iunie. 
* Voluntari a terminat înaintea celor de la Poli grație rezultatelor directe din acest play-out

FINAL

LIVETEXT AICI Concordia Chiajna - Poli Timișoara 0-1 (Artean 23)

Chiajna: Caparco - Nivaldo, Albu, Marc, Bărboianu - Bucșa, Deaconu - Grădinaru, M. Cristescu, Bawab - Pena

Poli: Smaranda - Șeroni, Cânu, Melinte - A. Munteanu, Enescu, Bîrnoi, Raț - Drăghici, Artean, Zaluschi

CLICK AICI PENTRU VIDEO!

LIVETEXT AICI Juventus București - FC Voluntari 2-2 (Fl. Ștefan 39, M. Alexandru 85 / Ad. Bălan 58, Cernat 88)

Juventus: Stoian - C. Ene, Walace, Ștefan - Ș. Drăghici, G. Simion, C. Balgiu, Băjenaru, R. Neacșu - C. Ciobanu, M. Constantinescu

Voluntari: Mincă - Leasă, Achim, Horj, Bucurică - Răuță, Lazăr - A. Voicu, Marinescu, P. Ivanovici - A. Bălan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (161)
mosvasile
mosvasile  •  03 Iunie 2018, 16:56

Nu in acest meci a retrogradat TimisoaraDe altfel numai cine nu a vrut sa vada nu a vazut ca cei de la Chiajna au fost "baieti buni"!Boala e veche si tine de finantare!sa nu uitam ca si anul trecut s-au salvat la baraj!Peste boala cea veche a finantarii a intervenit si eroarea conducerii care l-a numit antrenor pe Leo Grozavu,antrenor bun dar rau de gura avand "darul"sa isi puna vestiarul impotriva!Iar conducerea trebuia sa vada mai repede ca jucatorii il boicoteaza pe antrenor si ar fi trebuit sa reactioneze cumva;ori il dadeau mai repede afara pe Grozavu,ori pe Neaga- ca sa nu il mai "sape"!Pentru ca-din pacate-jucatorilor nu prea ai ce sa le faci,decat sa incerci sa ii vinzi!Uitati-va si la Chiajna;Adrian Balan ala-jucator destul de bun-nu s-a inteles nici cu Claudiu Niculescu si nici cu Adrian Mutu si efectiv saboteaza jocul!Probabil ca vor incerca sa il vanda!

112718839608210
Bumbu Dorel  •  03 Iunie 2018, 14:16
Postat de Bumbu Dorel pe 03 Iunie 2018, 13:41

Afara cu *** Coltescu !! Daca nu vor scoate din arbitraj,atunci in semn de solidariate cu Timisoara,toate echipele ar trebui sa refuze pe Coltescu in situatia in care va fi delegat. Coltescu nu poate arbitra un meci de fotbal de acum inainte.Este arbitru ***,arbitru necinstit,este unul dintre arbitrii care a viciat cele mai multe rezultate de la Sepsi OSk prin Timisoara pana la Medias !! Si birourile de pariuri ar trebui sa dea in judecata nu numai acele echipe de care a batut joc.

Cele descrise sint probate/dovedite de meciul in sine...revedeti faza!!

1159373617426051
David Robert  •  03 Iunie 2018, 13:57

Am scăpat de J. colentina, poate scăpăm și de voluntariat la baraj. Dacă nu, sper ca la finalul sezonului viitor, astfel de echipe să dispară pentru totdeauna din prima ligă (voluntari, chiajna, săgeata năvodari, arbaleta nu știu cum...)

Vezi toate comentariile (161)
Comentează