FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSU CRAIOVA 3-0

VIDEO + FOTO Dinamo RESPIRĂ! Rednic a devenit un fel de Google: un atacant din subsolul fotbalului italian zdrobește singur Craiova

FOTO: Cristi Preda +30   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 15 decembrie 2018 22:47

Dinamo a învins fără drept de apel Craiova, 3-0, toate golurile fiind marcate de Montini.

Montini, eroul victoriei grozave a lui Dinamo, e un ingredient care respectă rețeta clasică a lui Mircea, antrenorul-director sportiv în stare să descopere superfotbaliști neștiuți de nimeni.

Ca să mai prindă un loc în play-off, Dinamo ar trebui să bată tot în ultimele șase etape ale sezonului regulat. Sau și-ar permite vreun egal, în funcție de jocul celorlalte rezultate. Scenariul cu un parcurs perfect arată mai mult ca un cadou visat pentru Crăciun decât ca un plan realist.

Clasamentul a devenit atât de dificil încât roș-albii trebuie să se pregătească mai degrabă pentru turneul de salvare de la retrogradare. Viitorul mai îndepărtat poate fi mai bun, mult mai bun.

Asta e promisiunea pe care o face Rednic după două luni de muncă în Ștefan cel Mare. Mircea a venit cu rețeta știută: talentul lui de antrenor nu-i permite să alcătuiască o echipă foarte bună din jucători mediocri, însă abilitatea de director sportiv îl face capabil să descopere fotbaliști excelenți pe care nu-i mai cunoaște nimeni.

Rednic e un Google în lista directorilor sportivi din campionat și căutările lui l-au dibuit pe Mattia Montini, un atacant italian de 26 de ani a cărui carieră, promițătoare la început, se blocase în subsolul fotbalului din Peninsulă. Un vârf din școala Schillaci-Inzaghi-Immobile e bun pentru prima ligă românească și atunci când provine din Serie C, de la Livorno.

Montini a marcat contra Craiovei din aproape toate pozițiile și cam cu toate execuțiile pe care le poate testa un vârf. A făcut 1-0 cu un "călcâi" tehnic-hoțesc, o execuție cu care i-a păcălit pe Pigliacelli și pe apărătorii care-l blocau ca să nu se întoarcă. N-a fost nevoie să se întoarcă.

A urmat un gol de atacant italian, o demarcare șireată în spatele lui Briceag și balonul împins în poarta goală la pasa lui Gomelt. Plus o preluare și un șut rapid, bine plasat, la faza de 3-0. O demonstrație de fotbal în fața unui adversar mai bine cotat, dar lipsit de "Montini" al lui, golgeterul bosniac Koljici.

Sezonul arată în continuare ca unul compromis, Dinamo e la 6 puncte de ultima poziție de play-off și ar trebui să depășească cinci echipe ca să ajungă acolo. Greu de tot! Dar dacă antrenorul-scouter Rednic va mai descoperi și alți jucători buni de care nici transfermarkt încă n-a auzit, sunt toate șansele ca 2019 să fie mai bun.

Cum a anticipat Mangia!

Antrenorul Craiovei a analizat-o atât de bine pe Dinamo încât l-a ghicit pe eroul meciului! Devis Mangia spusese în conferința de presă dinaintea partidei că se teme de Mattia Montini:

"Îl cunosc din Italia, mi-a dat gol și din cauza lui am pierdut un campionat de juniori. Montini și Pigliacelli jucau la Roma în acel moment".

Frica de Montini nu l-a ajutat pe Devis să-l și blocheze pe conaționalul lui, atacantul de 26 de ani i-a marcat de trei ori fostului coechipier de la AS Roma, Mirko Pigliacelli. Montini a bifat, ca senior, cluburi din ligile inferioare din Italia. Cele mai cunoscute: Bari, Livorno, Benevento, Cittadella.

Echipa lui Rednic rămâne pe 11, cu 6 puncte în spatele locurilor de play-off. Craiova e pe 3, însă sunt șanse mari să piardă puțin urma CFR-ului și FCSB-ului, care încă n-au jucat.

FINAL DINAMO - CS U CRAIOVA 3-0

A marcat: Montini 30, 48, 53

Echipele de start:

Dinamo: Muțiu - Sorescu, M. Popescu, R. Grigore, L. Corbu - Ait Atmane, Gomelt - Hanca, Pesici, Salomao - Montini
Rezerve: Eșanu, Ciobotariu, Olteanu, Axente, S. Crețu, Zenke, R. Moldoveanu
Antrenor: Mircea Rednic

CS U Craiova: Pigliacelli - Martici, Donkor, Kelici, Briceag - Mateiu, Fedele - Bărbuț, Cicâldău, Bancu - Mitriță
Rezerve: L. Popescu, Tiago Ferreira, Radoslav, Bic, Meza Colli, Mihăilă, Nuno Rocha
Antrenor: Devis Mangia

***

20:00

MARIUS AVRAM A DECIS:  Meciul va începe la ora 21:00.

În caz contrar Dinamo ar putea pierde la "masa verde". 

"E o problemă. Eu cred că ar trebui să se joace. Tot conform regulamentului, terenul trebuia degajat de zăpadă, altfel Dinamo pierde cu 3-0. Nu a fost caz de forță majoră. Și terenul dacă era acoperit puțin de zăpadă, eu cred că Avram dădea drumul la meci. Sunt porțiuni în care echipele se pot încălzi, deci au posibilitatea și spațiul necesar să se încălzească", a zis Daniel Stanciu pentru TV Digi Sport. 
FOTO: Remus Dinu

 

 
19:45

START AMÂNAT: Meciul dintre Dinamo și CS U Craiova nu va începe la 20:00, ci la 20:30. Organizatorii încă se luptă să deszăpezească suprafața de joc. La această oră doar galeria Craiovei se aude în Ștefan cel Mare. Undeva la 250 de oamni sunt în peluza oaspeților. Pe stadion nu sunt mai mult de 300 de oameni. 
1

17:45

CONTINUĂ LUCRĂRILE LA DINAMO: Se fac eforturi mari pentru ca partida să se poată disputa în condiții cât mai bune. Fanii sunt pe stadion și înlătură zăpada. Imagini în galeria foto de la reporterul GSP prezent la stadionul din Ștefan cel Mare.

***

Oltenii traversează un moment foarte bun, având 3 succese în ultimele 3 meciuri și cu 35 de puncte sunt la doar 5 lungimi de liderul CFR.

Dinamo în schimb e abia pe 11, cu 19 puncte și o despart doar două puncte de locurile de retrogradare. Nici măcar cu un succes azi "câinii" nu mai au șanse prea mari la play-off.

Partida dintre cele două începe de la ora 20:00, în direct la TV Digi Sport, Telekom, Look și liveTEXT pe GSP.RO.

Clasament:

chiajna

Etapa 20

Vineri

Chiajna - Poli Iași 3-6 Detalii AICI

Sâmbătă

FC Voluntari - Astra 1-1 Detalii AICI
Gaz Metan - Hermannstadt 0-2 Detalii AICI
20:00 Dinamo - CSU Craiova

Duminică

14:00 Dunărea Călărași - Sepsi
20:00 FC Botoșani - FCSB

Luni

20:00 Viitorul - CFR Cluj

 
 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (464)
ucv1948
ucv1948  •  21 Decembrie 2018, 11:36
Postat de corectu pe 16 Decembrie 2018, 07:37

Dinamovistii au fost invitati la joc si la...goluri.Blat?!

Eu asa zic ... Rusine Craiova !!

1132889466726863
Filip Fartat  •  16 Decembrie 2018, 14:44

Cu alte cuvinte e deajuns un fotbalist mediocru din liga Primavera ca sa dea peste cap toata Liga 1... asta ar trebui sa zica totul despre nivelul Ligii 1...

addytzu
addytzu  •  16 Decembrie 2018, 13:33
Postat de Adrian Addryano pe 15 Decembrie 2018, 23:00

3-0!!!!!!!!!!Clona 2013 fără istorie și palmares ucisa cu sânge rece într-o noapte friguroasa de Decembrie!!!!!!!!!!

Băgată ILEGAL direct in liga a doua sfidand cu o nesimțire crasă celelalte competitoare cu state vechi în fotbalul românesc promovată ILEGAL la doar 10 luni de la înființare prin ordonanță de urgență!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (464)
Comentează