FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - CFR CLUJ 0-1

VIDEO Viitorul - CFR Cluj 0-1 » Mini-prestaţie, maxi-eficienţă: clujenii câștigă și se distanțează de FCSB! Urmează derby-ul cu echipa roș-albastră

Foto: sportpictures.eu
Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 17 decembrie 2018 21:58

CFR Cluj s-a impus pe terenul celor de la Viitorul, 1-0 (Țucudean 33), și se menține pe primul loc, cu 43 de puncte, la 3 de rivala FCSB.  Viitorul este pe locul 4, cu 33 de puncte.

Campioana a jucat modest, a fost dominată aproape tot meciul, dar a marcat la singura ocazie pe care a avut-o şi pune presiune pe FCSB înaintea meciului direct de sâmbătă.

Gazonul e bun la Ovidiu. Nici nu ninge, însă vântul bate cu atâta putere încât miza principală a meciului e cine câştigă alegerea terenului înainte de startul partidei. Şi Viitorul alege să aibă vântul ca aliat. 

Iar meciul se joacă doar în jumătatea clujenilor. Oricât ar încerca Arlauskis să degajeze cât mai departe, mingea e readusă la 25-30 de metri de buturi de vântul care bate violent. Viitorul e mai acomodată şi joacă la firul ierbii, unde controlul balonului e mai puţin influenţat de condiţiile meteo.

cFR şi Ţucudean, oportuniştii perfecţi

Şi apar şi ocaziile. Ianis găseşte un lob de efect şi îl lasă pe Voduţ singur cu portarul, dar atacantul preferă un şut în mare forţă, în locul unei execuţii mai simple şi mai eficiente. Apoi, Artean trimite cu capul peste poartă, iar Drăguş şutează alături.

CFR n-a existat, dar a marcat. Mladen a alunecat, iar CFR e atât de cinică încât e capabilă să înscrie şi dintr-o pseudoocazie. Iar Ţucudean a ajuns la un nivel atât de ridicat că nu mai ratează din nicio poziţie. Dă gol şi refuză să se bucure. Ştie că momentul de glorie al anului 2018 poartă şi semnătura lui Gică Hagi, iar Ţucudean pare un tip cu cei 7 ani de acasă, care ştie ce înseamnă recunoştinţa. 

Chiar şi cu vântul ca adversar, Viitorul îşi impune jocul de posesie şi în repriza secundă. Domină, joacă frumos şi doar reflexul fantastic al lui Arlauskis (61) menţine avantajul pe tabelă. CFR renunţă cu totul la fotbal. Îl scoate pe Ţucudean şi trage de timp din minutul 60. Se apără cu toată echipa şi reuşeşte să conserve scorul. 1-0 e suficient pentru a pune 3 puncte faţă de FCSB. Cu care va juca meci direct sâmbătă, de la 20:00. Iar acum, presiunea e pe trupa lui Dică.

Viitorul - CFR Cluj 0-1 (Țucudean 33)

Viitorul: Cojocaru - Boboc (Ciobanu 71'), Mladen, Luchin, De Nooijer - Artean (Achim 64'), T. Băluță, Vână - I. Hagi, Voduț (Houri 46'), Drăguș
Rezerve: Buzbuchi, Mățan, Casap, Dima
Antrenor: Gică Hagi

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Mureșan, Camora - Djokovici, Bordeianu, Culio - C.Deac ( Ioniță 90'), Țucudean (Păun 64'), Omrani (Lang 90+3')
Rezerve: Collado, Peteleu, Petrila, Costache
Antrenor: Toni Conceicao

Stadion: "Academia Gheorghe Hagi"
Arbitru: 
Istvan Kovacs
Asistenți:
Vasile Marinescu, Ovidiu Artene

 
 

Etapa 20

Vineri

Chiajna - Poli Iași 3-6 Detalii AICI

Sâmbătă

FC Voluntari - Astra 1-1 Detalii AICI
Gaz Metan - Hermannstadt 0-2 Detalii AICI
Dinamo - CSU Craiova 3-0 Detalii AICI

Duminică

Dunărea Călărași - Sepsi 0-3 Detalii AICI
FC Botoșani - FCSB 1-3 Detalii AICI

Luni

Viitorul - CFR Cluj 0-1

Clasament

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (222)
mosvasile
mosvasile  •  18 Decembrie 2018, 15:45

Mai "corectu"!Iar judeci ***Pai fcsb-ul tau. jumatate din meciuri le-a jucat cu adversarii avand un jucator eliminat si aproape in fiecare meci a primit penalty!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosvasile
mosvasile  •  18 Decembrie 2018, 15:42

GSP- site-ul condus de Craitzoiu,"elevul"lui MM Stoica-"uita"sa pomeneasca de penalty-ul neacordat CFR-ului,inainte de golul lui Tucudean!

mos_gerula
mos_gerula  •  18 Decembrie 2018, 09:29
Postat de iosif_vs pe 17 Decembrie 2018, 23:49

Prostălăi riniști, câtă frunză, câtă iarbă. Nu ai loc să exprimi o opinie rațională, că hop, tabără covrigarii..! HAHAHAAHHAAHAHAHAHHAAHA

:)))

Vezi toate comentariile (222)
Comentează