FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV LPF schimbă strategia: nu mai ajută echipele cu probleme financiare » „Orice retragere în timpul campionatului va însemna o pierdere pentru toți”

Articol de GSP - Publicat luni, 04 iulie 2022 11:17 / Actualizat luni, 04 iulie 2022 12:18

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a dezvăluit la GSP LIVE că Liga nu va mai ajuta financiar cluburile.

După ce în sezonul trecut a sprijinit-o pe Gaz Metan, care avea mari probleme financiare, să termine sezonul pentru ca formațiile din Liga 1 să nu piardă bani din drepturile TV, LPF spune acum că acest scenariu nu se va repeta.

Bani în plus, dar cu două condiții esențiale! Oferta cu șase zerouri primită de LPF din partea deținătorului drepturilor TV
DREPTURI TV
Bani în plus, dar cu două condiții esențiale! Oferta cu șase zerouri primită de LPF din partea deținătorului drepturilor TV

VIDEO Justin Ștefan, mesaj pentru cluburile cu probleme financiare: „Le-am transmis clar că nu se mai pune problema să găsim soluții”

Plecând de la situația în care se află Petrolul și Hermannstadt, care au cesionat banii din prima tranșă a drepturilor TV , Justin Ștefan, secretarul general al LPF, spune că Liga Profesionistă nu va mai oferi sprijin financiar cluburilor începând cu sezonul viitor.

„Riscul de a apărea probleme financiare există în orice sezon. Să luăm exemplul cluburilor care promovează. Ca să forțezi promovarea e clar că trebuie să-ți forțezi bugetul. Nu ai surse suficiente de venit. Dar trebuie să ai grijă.

Sunt cluburi cu ceva probleme financiare. Le-am transmis că nu se mai pune problema de a găsi soluții pentru sprijin financiar. Nu mai avem această posibilitate. Asta e poziția noastră și le-am spus cluburilor în Adunarea Generală.

Ca atare, orice retragere în timpul campionatului va însemna o pierdere pentru toate cluburile. Am trimis un mesaj «Atenție la cesiunile de creanțe!».

Am discutat în ultima Adunare Generală și am făcut un grup de lucru, din care vor face parte cluburile care au cesiuni. Vom veni cu soluții pentru a condiționa încheierea cesiunilor de creanțe. 

De exemplu, nu poți cesiona TVA sau nu poți cesiona decât o parte din rata din drepturile TV. Altfel ne trezim cu cesiuni pe rata din vară sau pe rata din iarnă și te întrebi de unde vor face rost de bani. Lucrurile încă nu arată rău, inclusiv la echipele cu probleme. Dar depinde de management”, a spus Justin Ștefan la GSP LIVE.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

LPF pune presiune pe cluburile din Liga 1 » Obiective clare trasate pentru acest sezon: „Ar trebui să accepte ideea asta”

Cu șeful ultrașilor în delegație » FCSB l-a luat în Moldova și pe liderul galeriei! Se comporta exact ca un membru din staff

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
istet10
istet10  •  04 Iulie 2022, 21:51

Cine a dorit ca Dinamo sa retrogradeze? Jucatorii pacaliti sa nu-si depuna memorii, prinsi in capcana insolventei. Care i-a lasat fara posibilitatea de a pretinde plata restantelor. Simplu. Si corect din partea lor.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  04 Iulie 2022, 13:04
Postat de catalynn pe 04 Iulie 2022, 12:08

Sibiul are datorii de peste 5 milioane. Nu pot spune ca ar fi o suma exorbitanta la sumele vehiculate in fotbalul mondial actual, însă uite ca Dinamo, o echipa de tradiție, cu suporteri care s-au implicat și cotizat (jos palaria pt rivali, din gura toți fac și dreg dar când e vorba sa dea bani dispar subit!) cu stadion (ăla darapanat așa cum îl știm, dar aveau!) cu spate politic (pana și nea Vasile al nostru ministru (sic!) a recunoscut ca echipa lui de suflet e Dinamo) si influența nu a reușit sa strângă acești bani si se îndreaptă spre faliment.

S-a dorit ca DINAMO sa retrogradeze!

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  04 Iulie 2022, 12:39
Postat de iosif_2022 pe 04 Iulie 2022, 11:45

"Dar depinde de management”, a spus Justin Ștefan la CFR Cluj. Cred că ați vrut să spuneți "la GSP Live", dar nu mai contează, e bine și așa =)))

Cine vorbea asta care zice "creer" "seapca"" ABC-dar" !!! Sau ca rudele inseamna familia

Vezi toate comentariile (6)
Comentează