FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

Marian Iancu a intrat în direct și găsit vinovatul pentru haosul de la Sepsi - FCU Craiova: „N-are nicio scuză!”

Marian Iancu. Sursă foto: GSP
Marian Iancu. Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 11:36 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 12:10

Marian Iancu (57 de ani), fostul patron al Politehnicii Timișoara, cu apariții televizate din ce în ce mai dese în ultima perioadă, a comentat scandalul izbucnit în week-end la confruntarea Sepsi - FCU Craiova, partidă oprită de arbitrul Andrei Chivulete din cauza scandărilor de natură xenofobă ale ultrașilor olteni

Eliberat vara trecută din închisoare, fostul patron de pe Bega a început să simtă din nou gustul aparițiilor la TV. Astăzi, după ce a vorbit despre dosarul în care e implicat Victor Pițurcă, Iancu a trecut și la evenimentele controversate de la Sfântu Gheorghe.

Marian Iancu: „Arbitrul n-are nicio scuză că a oprit meciul”

„Suporterii ar fi trebuit să fie scoși din tribune, nu trebuia ca meciul să fie oprit. A fost un exces de zel (n.r. - din partea arbitrului), nu poți crea un asemenea precedent. Știe toată lumea că galeria e slobodă în tribune, dar arbitrul n-are nicio scuză că a oprit meciul. Jocul trebuia suspendat până la momentul în care Jandarmeria îi scoatea din tribune pe fani, apoi putea continua. 

Ce scandări xenofobe? Punem gaz pe foc. Nimeni nu e de acord să se perpetueze o asemena situație, dar se știe, se întâmplă în tribune lucruri mult mai grave. S-au bătut, s-a lăsat cu răniți. (...) Emoțiile create în jurul meciurilor de fotbal vor derapa, au derapat și derapează în continuare. De asta e și frumos fotbalul”, a spus Marian Iancu, la Pro Arena. 

Dioszegi surprinde: „Nu are ce căuta nici «Ria, Ria, Ungaria» pe stadioanele din România”
SEPSI OSK
Dioszegi surprinde: „Nu are ce căuta nici «Ria, Ria, Ungaria» pe stadioanele din România”

Marian Iancu în fotbalul românesc: 

Marian Iancu a făcut investiții uriașe la Poli Timișoara, a plătit salarii exorbitante unor antrenori și fotbaliști cu cotă. A făcut și performanțe, vezi eliminarea lui Șahtior Donețk în 2009 (0-0 și 2-2), în Liga Campionilor. În campionat însă, n-a izbutit să aducă titlul mult visat. S-a oprit de două ori pe 2, în 2009 și în 2011.

  • a condus clubul Poli Timișoara mai bine de 6 ani: a preluat societatea în iarna lui 2005.
  • a investit sume colosale, însă nu a câștigat niciun trofeu: a fost de două ori vicecampioană și de două ori în finala Cupei României.
  • în 2011, Poli n-a primit licența de Liga1 și a fost retrogradată la masa verde.
  • Iancu a fost ulterior condamnat la 12 ani de închisoare, în 2014, pentru comiterea mai multor infracțiuni, el ieșind abia acum din spatele gratiilor.

Marian Iancu a fost condamnat în 2014 la 12 ani de închisoare. Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, el a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici. Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.

22 de milioane de euroa fost doar cuantumul sumelor de transfer pe care Iancu le-a achitat în perioada în care a activat la Timișoara

Citește și alte știri de actualitate: 

Aliat surprinzător pentru Mititelu » Rotaru îi ia apărarea lui FCU Craiova: „Militez să se rejoace meciul cu Sepsi. De ce faci asta în mijlocul competiției?”

Vali Moraru n-a mai rezistat și a urlat în direct, după ce Adrian Mititelu a sunat în platou: „De 20 de ani aud asta, lăsați-mă!”

Reacția lui Adrian Mititelu, după ce Victor Pițurcă, vechiul lui inamic, a fost reținut de procurorii DNA: „Sincer, asta îmi doresc”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  31 Ianuarie 2023, 18:19

Alt *** pe care il bagati in seama...Nu ne intereseaza parerile ***!!!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dino
Dino  •  31 Ianuarie 2023, 18:15
Postat de tzintaru pe 31 Ianuarie 2023, 17:05

Problema este că de fiecare data incepe dreptatea cu FCU.Amenzi record, greșeli are federației care eliberează din greșeală cartea verde.......sa nu mai zic de dezafilierea.O sa vezi etapa asta cat rău a făcut această decizie.Pe toate stadioanele unde vor juca echipe de tradiție se va striga asta.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1945sv0509
1945sv0509  •  31 Ianuarie 2023, 17:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează