FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

Dezvăluire-bombă: „Gabriel Oprea mi-a ordonat să-l pun antrenor pe Edi Iordănescu” + Detalii incredibile despre episodul de acum 7 ani: salarii uriașe, manevre și faliment

Gabriel Oprea, prieten la cataramă cu Anghel Iordanescu, a presat politic pentru a-l forța pe Edi Iordănescu antrenor in Liga 1
Gabriel Oprea, prieten la cataramă cu Anghel Iordanescu, a presat politic pentru a-l forța pe Edi Iordănescu antrenor in Liga 1

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 ianuarie 2022 13:37 / Actualizat vineri, 28 ianuarie 2022 17:16

Edi Iordănescu a fost impus politic la prima sa experiență ca antrenor principal la nivel înalt! Asta susține, într-o serie de acuzații publice fără precedent, Marin Condescu, fostul președinte al celor de la Pandurii Tg. Jiu, clubul la care Iordănescu jr. ar fi fost înscăunat prin comanda directă a lui Gabriel Oprea, pe atunci ministru de interne. Toate detaliile incredibile, mai jos!

UPDATE 14:40 / Marin Condescu, noii detalii despre numirea lui Edi Iordănescu la Pandurii 

Marin Condescu a revenit și a explicat de ce a apelat abia acum la această scrisoare. Fostul președinte al clubului Pandurii Tg. Jiu a oferit și detalii suplimentare despre întâlnirea dintre Gabriel Oprea, Anghel Iordănescu și oficialii formației. 

Dezvăluire-bombă: „Gabriel Oprea mi-a ordonat să-l pun antrenor pe Edi Iordănescu”

Eu, susținut politic? Daaa, am fost susținut de americani (n.r. ironic). E bine că ați deschis acest subiect pentru a-l închide. Sunt activ în fotbal de vreo 12 ani și puterea politică s-a schimbat de multe ori. Nu cred că cineva a făcut o pasiune pentru mine. O asemenea acuzație îmi aduce un afront important! În fotbal nu poți să păcălești

Declarația lui Edi Iordănescu, făcută în urmă cu câteva zile, la conferința sa de prezentare ca nou selecționer, este spulberată azi de o intervenție neașteptată a fostului său președinte de la Pandurii. 

Marin Condescu a dat publicității o scrisoare-deschisă, adresată lui Gabriel Oprea. Acesta a fost un om politic extrem de influent, membru PSD și UNPR, vicepremier și ministru de Interne și al Apărării. În plus, Oprea era prieten la catarmă cu Anghel Iordănescu. 

Pe această filieră, conform lui Condescu, Iordănescu junior ar fi fost impus cu forța ca antrenor la Pandurii. Iar Condescu îi impută lui Edward inclusiv iminentul faliment al clubului din Tg. Jiu, forțat de risipa și pretențiile perechii Iordănescu jr - Narcis Răducan! Iată, mai jos, scrisoarea lui Condescu:

Edward, forward politic » Detalii din culise despre cum a beneficiat Iordănescu jr. de presiuni politice și intervenția tatălui
FCSB
Edward, forward politic » Detalii din culise despre cum a beneficiat Iordănescu jr. de presiuni politice și intervenția tatălui

Marin Condescu: „Domnule Oprea, ați ordonat instalarea ca antrenor a lui Iordănescu Edward”

„În toamna anului 2014, având funcția oficială de ministru de interne, ați invitat la o discuție la București pe Primarul Municipiului Târgu Jiu, Președintele Consiliului Județean Gorj și directorul General al Complexului Energetic Oltenia, în calitatea pe care o aveau de reprezentanți în AGA a Pandurii Lignitul Târgu Jiu și ați «ordonat» instalarea ca antrenor principal a domnului Iordănescu Edward Marius care să îl înlocuiască pe Petre Grigoraș, fiindcă echipa de fotbal nu mai avea rezultate ca pe timpul lui Condescu. 

Începând cu ianuarie 2015 și pentru prima dată în Liga 1, apare ca antrenor la Pandurii domnul Iordănescu Edward Marius, doleanța dumneavoastră fiind îndeplintă. Obiectivul trasat fiind salvarea de la retrogradare”, a transmis Condescu, în scrisoarea adresată lui Gabriel Oprea. 

Iordănescu jr. si Narcis Răducan, salarii incredibile!

Condescu mai susține că Edi Iordănescu ar fi încasat un salariu lunar de 17.429 euro în perioada 1 ianuarie 2015 - 30 iunie 2016. Narcis Răducan, președintele instalat ulterior la Pandurii, la cererea experesă a lui Iordănescu Jr., ar fi primit o remunerație și mai mare, 32.060 de euro lunar, în intervalul iunie 2015-octombrie 2016!

Condescu susține că, din cauza lui Iordănescu Jr. și Răducan, clubul Pandurii Tg. Jiu riscă să intre acum în faliment: „Clubul are resursele financiare prezente și viitoare de a-și achita datoriile către creditori, dar contestațiile făcute la ANAF și cererile de faliment ale domnilor Narcis Răducan (ce revendică suma de 450.000 lei, suma de de fapt a fost anulată de instanță) și Edward Iordănescu (ce revendică o datorie de 11.500 de euro, respectiv 0.05% din ce a câștigat) au oprit plățile către ceilalți creditori”.

Context 1: Pandurii a avut atunci rezultate excelente cu Edi Iordănescu pe bancă

Deși era la prima experiență în Liga 1, Edi Iordănescu a avut rezultate foarte bune pe banca celor de la Pandurii. În primul campionat integral petrecut la Tg. Jiu, sezonul 2015/2016, echipa gorjeană a încheiat sezonul regulat pe locul 3, la 4 puncte în spatele liderului Astra, și a mers în play-off!

Pandurii a păstrat poziția și în partea secundă a campionatului. A terminat pe podium și a obținut calificarea în preliminariile Europa League.

Context 2: Gazeta a scris în detaliu despre proptelele politice ale familiei Iordănescu

Înaintea debutului la FCSB, în vara anului 2021, GSP.ro a publicat o amplă analiză a modului în care relațiile lui Anghel Iordănescu din sfera politică au influențat cariera lui Edward. Articolul intetegral este AICI.

Context 3: cine e Marin Condescu? 3 ani de închisoare cu suspendare din cauza neregulilor de la Pandurii

Marin Condescu a fost președintele clubului CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu în perioada 2003-2014, în prezent fiind doar creditor. 

În 2014, Condescu, fost lider sindical, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind acuzat de delapidare, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Alături de el a fost trimis în fața instanței și Viorel Temelescu, fostul vicepreședinte al clubului Pandurii. 

În mod repetat, în calitate de președinte al CS Pandurii, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, acordate în calitate de persoană fizică, și-a însușit în mod necuvenit suma de 1.511.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Tg-Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel itnterele clubului
- Comunicatul de presă al Parchetului Județean Gorj

În 2018, Marin Condescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare.

VIDEO Edi Iordănescu: „Eu susținut politic? E un afront!”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

EXCLUSIV Situație incredibilă în Liga 1! Un club „refuză” banii din drepturile TV : „Contabilul e în concediu” » Amenințare dură: „Facem plângere penală”

Dinamo - FCSB, cu casa închisă » S-au vândut toate biletele pentru derby

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  10 Februarie 2022, 11:27

in primul rand Edi e mai bun ca Radoi prin rezultatel avute care nu pot fi contestate in al doilea rand e pregatit teoretic mai bine ca radoi desi am ramas impresionat de felul cum vb pt unul care nu are bacaloriatul ,in al treile rand ,cunoaste mai bine jucatorii si ftb romanesc decat Radoi ,in al patrulea rand si nu in ultimul se face mai bine ascultat de jucatori ,nu face compromisuri si imprima respect dp jucatorilor si nu numai ,asa ca mie nu mi ramane decat sa i urez succes ,Edi

1802876843081542
Albisoru Andrei  •  29 Ianuarie 2022, 01:25
Postat de legio.sud pe 28 Ianuarie 2022, 16:53

Ca sa ai tu semne de ?

a 5 a varianta praf in ochii????a fost prima varianta din start????mergi pe fir logic-hagi,petrescu,lucescu,boloni-fix cine nu putea….iar boloni care a acceptat,au gasit ei o solutie sa l faca????nici nu se asteptau sa accepte boloni….au luptat 2 saptamani ca sa refuze si el….ce naiba ganditi ca un roman naiv din anii 90’???

1802876843081542
Albisoru Andrei  •  29 Ianuarie 2022, 01:19

si il injurau toti pe cornel dinu cand a spus clar de la inceput ca singura calitate a lui edi e ca stie sa vb corect gramatical mai bine decat tatal lui:)….totul e politic si in fotbal din pacate…..sunt dinamovist iar boloni o fosta mare glorie a stelei 86’ si nu l suport,dar ce i au facut acum….cata umilinta…boloni a fost pur si simplu naucit de acest pusti de la frf….parintii mei au fost umiliti de comunisti,acum eu o fur de la copii lor si ciclul continua…

Vezi toate comentariile (39)
Comentează