FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FOTO Scenariu de film pentru Marius Ciobanu » În urmă cu 10 ani plângea în pumni pe Ghencea, acum a scufundat CSA Steaua: „Echipa adevărată e în Liga 1”

Marius Ciobanu, atunci și acum +14   FOTO
Marius Ciobanu, atunci și acum

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2022 10:29 / Actualizat joi, 05 mai 2022 11:48

Marius Ciobanu (19 ani), fotbalistul lui U Cluj care a afirmat că „Steaua adevărată e în Liga 1” după ce a învins-o pe CSA Steaua chiar în Ghencea, 2-0, este puternic legat de FCSB, echipă la care a făcut junioratul. În 2012, Ciobanu a izbucnit în plâns la un meci al roș-albaștrilor contra FC Vaslui, după ce observatorul partidei a cerut confiscarea unui banner afișat de puști.

Pe 20 aprilie 2012, un puști de la Academia FCSB, pe atunci în vârstă de 9 ani, a devenit celebru.

La un meci Steaua - FC Vaslui, scor 0-1, Marius Ciobanu, atunci atacant la grupa cea mai mică de vârstă a roș-albaștrilor, a izbucnit în plâns după ce observatorul partidei, Gheoghe Nedelescu, a hotărât să îi confiște un banner pe care era afișat mesajul „Vreau și eu ceva: Steaua campioană!”

Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
+10 FOTO

Pasiunea sa pentru acea Steaua, devenită între timp FCSB, s-a păstrat și peste ani. La mai bine de un deceniu de atunci, Ciobanu a ajuns să evolueze pentru U Cluj, dar păstrează echipa lui Becali în suflet.

„Transformarea” lui Ancelotti + Cum arată dormitorul arbitrului » Cele mai tari meme-uri după Real Madrid - Manchester City
REAL MADRID - MANCHESTER CITY 3-1
„Transformarea” lui Ancelotti + Cum arată dormitorul arbitrului » Cele mai tari meme-uri după Real Madrid - Manchester City

Marius Ciobanu, copilul care plângea în 2012 în tribunele din Ghencea: „Steaua adevărată e în Liga 1”

După meciul dintre CSA Steaua și U Cluj, scor final 0-2, în care a fost titular, Ciobanu și-a declarat simpatia pentru FCSB: „A fost o plăcere să joc aici, pe Ghencea, să câștig, și, sincer să fiu, îmi pare rău că Steaua adevărată nu poate juca aici, unde evoluează o echipă înființată în 2017. În Liga 1 e Steaua adevărată, continuatoarea Stelei”.

Un semn clar că dragostea pentru FCSB a puștiului care avea dormitorul colorat în roș-albastru rămâne intactă.

Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
+10 FOTO

Am lucrat două ore la banner. Am încercat întâi cu un spray, n-a ieşit. A mers însă cu nişte carioci, pe care mi le-am cumpărat din bursa mea de merit, de la şcoală. L-am avut în buzunar când am intrat în tribună, nu m-a controlat nimeni. 

După ce-mi termin cariera de fotbalist, o să devin antrenor la Steaua. La 41 de ani! 

- Marius Ciobanu, în aprilie 2012

Gigi Becali l-a chemat la palat

În 2013, la un an de la evenimentul petrecut în Ghencea, Marius a fost chemat de Gigi Becali la Palat. Motivul? Copilul fusese surprins de camerele TV în timp ce se ruga pentru victoria celor de la FCSB contra lui Ajax, la returul șaisprezecimilor de finală din Europa League.

Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
Marius Ciobanu // foto: GSP
+10 FOTO

FCSB s-a impus la loviturile de departajare, 4-2, după 2-0 în timpul regulamentar, și a avansat în „optimile” Europa League!

Duckadam a criticat-o pe FCSB pentru a renunțat la Ciobanu

Marius Ciobanu a evoluat la Academia FCSB, ulterior la „satelitul” roș-albaștrilor, până în 2020. Lăsat să plece liber de contract, atacantul de bandă a semnat cu Academica Clinceni, mutare pe care Helmut Duckadam a privit-o circumspect.

„Pe copilul ăsta îl cunosc de când avea 7 ani, de când am venit eu la Steaua. Nu cunosc stelist mai mare decât el. El și la ora actuală plânge pentru FCSB. Acest copil suferă. El a fost coleg cu toți cei care acum sunt rezerve la FCSB. Nu am văzut încă un jucător să se antreneze atât cât se antrenează copilul ăsta. 

Unii de acolo (n.r. - FCSB) au considerat să îl dea, nu vreau să intru în mai multe amănunte, pentru că nu sunt plăcute. A fost îndepărtat”, spunea fostul portar.

Ciobanu a semnat cu U Cluj în vara lui 2021. A adunat 17 apariții în acest sezon, fără să înscrie vreun gol. Cum U Cluj este aproape de promovarea în Liga 1, Marius ar putea-o întâlni pe FCSB sezonul viitor, din postura de adversar.

Citește mai multe știri din fotbalul românesc: 

Darius Olaru, jucătorul lunii aprilie, despre dificultățile copilăriei și viața de sportiv: „În fotbal se câștigă prea mulți bani, alți oameni muncesc câte 8 ore și nu se apropie de noi”

Mihai Rotaru s-a bucurat de promovarea în Liga 1 a rivalei din oraș: „Trebuia să se termine cu mitul suporterilor. Când joci cu 300-400 de fani...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (141)
doar..titi
doar..titi  •  05 Mai 2022, 19:43
Postat de Steaua_inseamna_CSA pe 05 Mai 2022, 15:17

Comentariul tău de mic dictator nu poate invoca anti-comunism. Așa suntem noi românii, înțelegem lucrurile pe dos și rămânem cu istoria. Cați ani aveți de când sunteți FCSB și ce ați realizat concret? Frustrari, antrenori dați afară din postura de glume, jucători umiliți, procese pierdute la TAS, eternul loc 2 și multă grandomanie specifică lui Becali.

am avut 18(optspezece) calificari in grupele europene din care 12(doisprezece) in ani consecutivi !!am castigat cu echipe ca : betis sevila , lens , south hampton , standard liege , galatasaray , valencia , spartak , dinamo kiev , lazio ,ajax , chelsea in ttimp ce cazarma dormea in planton !!!dar n-ai tu cum sa intelegi ...ca visele voaster erau sa castigati cu spartac , afumati sau catelu si mai nou cu petrolul sau u cluj !!!va chinuiti de ani de zile in liga satelor si ai TUPEUL sa ne-ntrebi ce-am realizat??!!n-aveti traditie , n-aveti PERFORMANTE , n-aveti istorie ...n-aveti NIMIC !!sunteti copia regalului !!!

fecere2
fecere2  •  05 Mai 2022, 19:35
Postat de befree pe 05 Mai 2022, 19:20

Ciobanu, nume de gigist, fotbalist de liga a 2-a, gandire de categoria a 3-a.

bine ca un "cioban" a rezolvat o echipa de amatori (Balint)!:)))

befree
befree  •  05 Mai 2022, 19:20

Ciobanu, nume de gigist, fotbalist de liga a 2-a, gandire de categoria a 3-a.

Vezi toate comentariile (141)
Comentează