FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV A plecat de la FCSB! N-a mai suportat acuzele lui Gigi Becali: „Nu mai pot să continuu în fotbal”

Gigi Becali e deranjat de accidentările de la FCSB +16   FOTO
Gigi Becali e deranjat de accidentările de la FCSB

Articol de , , - Publicat sambata, 04 iulie 2020 09:35 / Actualizat sambata, 04 iulie 2020 09:39

Marius Dima, specialistul în pregătire fizică pe care Gigi Becali îl acuza pentru accidentările de la FCSB, a refuzat prelungirea contractului. În spatele explicației pe care a lăsat-o clubul la vedere există o debandadă totală, cu fotbaliști care nu mai ascultă de nimeni, știind că Becali e singurul șef real.

FCSB a adunat accidentări grave, deci preparatorul fizic era incompetent, merita să fie sacrificat. Aceasta a fost situația pe care a girat-o clubul în ultimele două luni, în care antrenorului Vintilă i-a dispărut o treime din lotul normal din cauza leziunilor diverse.

Marius Dima a refuzat reînnoirea contractului cu FCSB

Marius Dima, specialistul în pregătirea fizică, a ajuns la capătul angajamentului și a refuzat reînnoirea, așa că de acum înainte nu va mai putea fi el vinovatul. Oameni care au mai colaborat cu Dima la FCSB și în alte cluburi îl descriu laudativ: „E profesor universitar, e foarte priceput. Și nu își depășește rolul, colaborează fără probeme cu antrenorul principal, nu caută să hotărască el cum trebuie să decurgă antrenamentele". De ce nu a funcționat priceperea lui și la FCSB?

Ilie Dumitrescu a povestit la DigiSport o discuție pe care a avut-o cu Adi Popa după o emisiune: „Mi-a zis că oameni de bază, titulari, nu se mai antrenează serios fiindcă ei știu că sunt titulari, că nu Vintilă decide alcătuirea echipei. Știm cu toții cine hotărăște".

Becali o decide. Printre oamenii de bază care ignoră programul de pregătire ar fi și vedetele Man și Coman, pe care Gigi speră să le vândă cu zeci de milioane de euro.Conștienți că sunt titulari oricum, fotbaliștii importanți nu se mai antrenează serios și nu îl mai iau în seamă pe antrenorul Vintilă, din moment ce nu el alege titularii, strategia. În afara lui Vintilă, mai suferă și asistenții lui.

Gigi tocmai plănuia schimbarea preparatorului fizic Marius Dima, spera să îl readucă pe Thomas Neubert. Dima, 47 de ani, a avut un mandat de un an la FCSB și tocmai a refuzat prelungirea acordului, deci oamenii lui Becali chiar trebuie să găsească un înlocuitor. Tot Dima a fost preparator fizic și în prima parte a sezonului, în care echipa câștiga meciuri la rând și nu se mai accidenta nimeni.

Leziunile diverse apărute recent au făcut ca el să fie criticat și l-au determinat să părăsească echipa. 

MATCH PREVIEW FCSB - FC BOTOȘANI

„Sunt decan, nu mai contează trecutul!”

Dima rămâne în facultate și păstrează efectul criticilor pentru accidentările de la FCSB

EXCLUSIV A plecat de la FCSB! N-a mai suportat acuzele lui Gigi Becali: „Nu mai pot să continuu în fotbal”
Marius Dima (foto: Cristi Preda, GSP)

- Domnule Dima, avem o informație...
- E ceva de cancan, sigur!

- Ce înseamnă "de cancan"?
- Accidentări...

- Aaa, nu, știu că aveați un salariu de 3.000 de euro lunar la FCSB și că nu ați fi încasat toți banii.
- Ba da, am luat toți banii.

- Am înțeles. Subiectul despre accidentări nu e, oricum, de cancan. E vorba despre fotbal. Accidentări apărute în timpul muncii dumneavoastră.
- Da, dar în presă sunt prezentate altfel de multe ori, ca și cum aș răspunde doar eu de problemele astea. Accidentările, în fotbal, depind de pregătirea fizică, de odihnă, de alimentație. Odihna și alimentația cum le măsori?

- Nu prea ai cum. De ce ați refuzat să prelungiți contractul cu FCSB?
- Nu e corect... Eu sunt de 24 de ani în facultate și am ajuns să am acum o funcție de conducere, sunt decanul Facultății de Educație Fizică și Kinetoterapie din Universitatea Româno-Americană. Din ianuarie am funcția aceasta și nu mai pot să continuu și în fotbal. Trecutul nu mai contează, chiar nu mai are rost...

- De ce să nu aibă rost? Dacă ați plecat de la FCSB ce se întâmplă mai departe?
- Serios, nu e cazul să mai dezbatem ce a fost! Sunt mulțumit acum. Eram de 24 de ani în facultate, însă nu aveam un post de conducere, acum chiar trebuie să fiu prezent, să semnez documente. Cred că e mai importantă munca asta, de formare, decât era activitatea la un club. Sunt mulți foști fotbaliști care îmi sunt studenți. 

Neubert, de peste 3 ori mai scump

Becali anunțase angajarea lui Thomas Neubert ca preparator fizic, cu un salariu dublu față de al antrenorului principal! Sunt numeroase cazuri în care jucătorii sunt plătiți mai bine decât sunt oamenii din staff, inclusiv antrenorul principal, dar nu se întâmplă ca A1 să fie plătit mai prost decât este un preparator fizic. Gigi îi pregătise lui Neubert 10.000 de euro lunar, dublu față de salariul lui Vintilă. Dima a avut 3.000 de euro lunar la FCSB ca preparator fizic.

Citește și alte știri din Liga 1:

VIDEO. EXCLUSIV Cum a ratat FCSB un mare talent al Olteniei: „Reghecampf mă plăcea foarte mult” » De ce a picat totul

Alianță împotriva lui Gigi Becali » Ce a făcut Gnohere după atacul lui Alibec: „Bravo, frate”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (58)
lupu68
lupu68  •  05 Iulie 2020, 00:07
Postat de catalynn pe 04 Iulie 2020, 14:02

Steaua nu s-a transformat niciodată in SA. Steaua a fost, este și probabil va rămâne totdeauna UM. Ai văzut tu undeva pe lumea asta vrea-o UM cu acționari!? :-))))))

MINTI CU NERUSINARE! În februarie 2003 a fost înființată SC Steaua SA cu Gigi Becali 51% din acțiuni, AFC Steaua 36%, Victor Pițurcă 4%, Lucian Becali 3% și George Găița 6% (prin preluarea acțiunilor lui Viorel Păunescu).

lupu68
lupu68  •  04 Iulie 2020, 22:37
Postat de chris7786 pe 04 Iulie 2020, 15:26

Craitoiu, Udrea, Raureanu! Trei indivizi lucreaza la un singur material si niciunul nu e in stare sa scrie "continui" in titlu. Continuu e doar curentul electric, "jurnalistilor". Mai puneti mana pe "limba gramatica", ca nu poate sa va salveze editorul de fiecare data. Mai greseste si el din cand in cand, si atunci se vede de fapt cum scrieti voi, natural, nu editat si corectat.

Concluzia in legatura cu " Cei trei Crai de la Rasarit" este corecta! Dar trebuie spus ca de-abia in Gramatica noua a Academiei s-a produs schimbarea, inainte "continuu" era corect. Beleaua e ca astia trei au ramas cu ce au invatat in scoala generala, de atunci n-au mai citit nimic. Si mai au si pretentii...

sibman
sibman  •  04 Iulie 2020, 21:50

Ma tot uit la tricoul lui Stoica. Ii mai lipseste o cagula si cu umerii aia gri ar arata ca un calau.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează