FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Martin Tudor a murit după un infarct! Fostul portar al Stelei avea 43 de ani

Martin Tudor a fost unul dintre cei mai importanți portari din istoria recentă a Stelei +22   FOTO
Martin Tudor a fost unul dintre cei mai importanți portari din istoria recentă a Stelei

Articol de , - Publicat luni, 30 martie 2020 12:08

Martin Tudor (43 de ani), fost portar la Steaua, a murit. Tudor se afla la Reșița și a suferit un infarct fatal. 

Tudor a murit în casa prietenei lui, în bucătărie. Acesta se afla la masă, iar după ce s-a ridicat s-a simțit rău. În prezent, trupul lui Martin Tudor se află la spital pentru autopsie.

„Totul s-a întâmplat acum două ore (n.r. în jurul orei 10:00). Era acasă, la Reșița! Ambulanța a ajuns foarte repede la el, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. S-au făcut toate manevrele de resuscitare, dar s-a întâmplat o tragedie. Nu l-au mai putut salva. A murit, săracul... Acum, trupul lui e la spital pentru autopsie. Dumnezeu să-l ierte”, a dat Dorinel Munteanu amănunte pentru GSP.RO. 

Detaliul neștiut: Martin Tudor a suferit un preinfarct în 2019

Martin Tudor a mai avut problemă la inimă și în 2019, într-un cantonament în Turcia. Fostul portar era atunci în staff la Chiajna și i s-a făcut rău. A fost dus de urgență la spital și eliberat după o zi. De atunci, a evitat să vorbească despre asta. 

 „Într-adevăr a mai avut o problemă, nu s-a simțit bine. A făcut un preinfarct, a stat internat o zi la spital, i-au făcut investigații și îmi închipuiam că nimic nu era grav, din moment ce i-au dat drumul. Știu că atunci s-a speriat foarte tare”, a declarat Laurențiu Diniță pentru GSP.RO.

Lumea fotbalului a reacționat după moartea lui Martin Tudor

  • Prietenii lui Martin Tudor nu vor putea să îl conducă pe ultimul drum - AICI
  • Ultimul mesaj transmis de Martin Tudor pe Whatsapp - AICI
  • Adrian Neaga, devastat la auzul veștii - AICI
  • Mesajele transmise de FRF și LPF - AICI 
  • Moment terifiant dintr-un Steaua - Dinamo - AICI 
  • Pițurcă, îndurerat de moartea fostului elev - AICI

Cine a fost Martin Tudor

Martin Tudor s-a născut la Avrig, pe 10 iunie 1976. A debutat în Divizia A la Jiul Petroșani la 21 de ani, pe 14 iunie 1997, într-un meci Jiul – Petrolul 0-1. 

În 1997, Martin Tudor a semnat cu Olimpia Satu Mare, iar după doar doi ani a ajuns la Steaua și s-a impus rapid în poarta echipei roș-albastre, câștigând duelul cu Eugen Nae și Tibi Lung și fiind decisiv în victoriile Stelei. 

La Steaua a jucat până în 2005, bifând 126 de partide în prima ligă. A strâns 8 meciuri în competițiile continentale pentru gruparea bucureșteană, dintre care două în sezonul 2004-2005, când echipa s-a calificat în primăvara europeană.

184 meciuriare Martin Tudor în Liga 1 pentru Jiul Petroşani, Olimpia Satu Mare, Steaua, CFR Cluj şi U Cluj

  • Martin Tudor a jucat de-a lungul carierei la Jiul, Olimpia Satu Mare, Steaua, CFR Cluj și U Cluj.
  • S-a retras în 2008 și a devenit antrenor cu portari. A antrenat la FCSB, U Craiova, Al Ittihad, Daco-Getica, CSM Reșița, FC Voluntari, Sportul Snagov, CSU Craiova și naționala României.
  • Ca jucător are două titluri de campion (2001, 2005) cu Steaua
+18 FOTO

Reacții după moartea lui Martin Tudor

  • „Eu am fost coleg cu el la Steaua între 2004 și 2005. După pentru că aveam nevoie de un băiat serios am decis să-l iau cu mine la CFR Cluj! Era un om minunat, un băiat serios, muncitor. Și foarte tânăr. Sunt dărâmat de această veste, nu mi-a venit deloc să cred... Este o tragedie. Singura lui problemă era că fuma, dar n-avea cum să i se tragă nenorocirea asta de la așa ceva. Dumnezeu să-l ierte", a spus Dorinel Munteanu. 
  • „Sunt devastat... Am aflat acum vestea. A făcut infarct, săracul! Nu-mi vine să cred. Ce tragedie! Știu doar că era la Reșița și a făcut infarct.  N-a mai putut fi salvat. Dumnezeu să-l ierte", a declarat Gheorghe Chivorchian. Acesta a fost cel care în 2017 pe Tudor la Daco-Getica.
  • „Nu-mi vine să cred! Este o veste... Stau pe telefoane și eu. Era la Reșița cu treaba. Nu știu nici eu foarte multe detalii. E o tragedie! Îmi pare atât de rău. Nici nu stiu ce să mai zic...", a declarat Daniel Oprița, fostul său coleg.
  • „Sunt șocat! Nu pot să vorbesc de Tudorică... Nu-mi vine să cred! Înțelegeți-mă, va rog!”, a declarat Adrian Neaga, fost coleg cu Martin Tudor la Steaua
  • „Nu-mi vine să cred... Cum să moară Marin Tudor? Doamne, Dumnezeule! Ce veste proastă... Nu se poate. Nu se poate! Nu-mi vine să cred așa ceva. Dumnezeu să-l ierte. N-am cuvinte", a spus scurt Dani Coman, fost portar, în prezent președinte la Astra.
  • „Sunt șocat, tremur tot de când am aflat vestea, în urmă cu câteva minute. Ieri a fost ziua mea și chiar am vorbit cu el la telefon, mi-a urat la mulți ani și părea foarte ok. Într-adevăr a mai avut o problemă, nu s-a simțit bine. A făcut un preinfarct, a stat internat o zi la spital, i-au făcut investigații și îmi închipuiam că nimic nu era grav, din moment ce i-au dat drumul. Știu că s-a speriat foarte tare. Nu am cuvinte să spun ce simt acum. Dumnezeu să-l odihnească”, a declarat Laurențiu Diniță pentru GSP.ro.
  • „E o pierde imensă! Nu-mi vine să cred. Poate să fie o glumă proastă? Era un om deosebit și-un sportiv foarte bun, un profesionist. Sunt șocat, nu-mi vine să cred că prietenul meu poate să pățească așa ceva. O veste foarte, foarte tristă" Cristi Munteanu
  • „Sunt șocat. Nu știam... Cum sa moara Martin Tudor?! Eră un băiat extraordinar, un coleg bun. Nu a supărat vreodată pe cineva. Nu pot să cred”, a spus Dumitru Mitriță
  • „M-a blocat vestea asta. Nu pot să realizez că s-a stins Tudorică. Nu, nu pot sa cred... Avea doar 43 de ani, fost sportiv. Cm e viața asta...Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat și Eric Linkar, fost coleg la Steaua

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
florin_kesu
florin_kesu  •  30 Martie 2020, 14:10

Dumnezeu sa îl ierte si sa îl odihnească în împărăția cea cerească. Păcat....un om tânăr....

godot
godot  •  30 Martie 2020, 14:04

Dumnezeu să-l odihnească în pace. A fost un portar destul de scund, dar foarte agil, zbura din bară, gen Lobonț, Prunea, nu a rupt el norii, dar a lăsat o impresie frumoasă, serios, cumpătat. O tragedie și un avertisment pentru toți.

gikiewicz93500
gikiewicz93500  •  30 Martie 2020, 13:59

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca alaturi de cei drepti!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează