FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mărțișor exploziv pentru Dinamo » Luna martie poate fi decisivă pentru „câinii roșii”

În loc să salveze situația, Cortacero și prietenii săi mai mult au înfundat Dinamo
În loc să salveze situația, Cortacero și prietenii săi mai mult au înfundat Dinamo

Articol de - Publicat joi, 04 martie 2021 07:38 / Actualizat joi, 04 martie 2021 07:50

Dinamo așteaptă cu sufletul la gură data de 18 martie, ziua în care se judecă atât speța în urma căreia Pablo Cortacero (43 de ani) poate reveni ca șef al „câinilor”, cât și cazul de bancrută frauduloasă al lui Ionuț Negoiță (47 de ani).

Dinamo e pe marginea prăpastiei. Sportiv, la retrogradare în campionat, jucându-și soarta în „sferturile” Cupei României, astăzi, cu Dunărea Călărași, de la ora 20:00

Financiar, având încă de strâns sute de mii de euro pentru licența sportivă de Liga 1 și de Europa, pe lângă datoriile de milioane de euro către angajați, terți sau stat. În acest context, ziua de 18 martie ar putea fi memorabilă pentru suflarea „câinilor roșii”.

„Bancruta” lui Dinamo, mai la vară

Fostul acţionar majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru comiterea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, într-un dosar legat de insolvenţa clubului de fotbal. Se întâmpla la finele lui 2017, iar cazul are un nou termen pe 18 martie. Fix în aceeași zi în care se judecă la Tribunalul București și speța lui Pablo Cortacero și Alex Couto!

Dacă în privința spaniolilor, surse din lumea fotbalului și apropiate grupării din Ștefan cel Mare susțin că ar putea furniza un rezultat ce-ar putea fi ca o lovitură de ciocan pentru fanii „câinilor” care robotesc să strângă banii de licență, în ceea ce privește cazul lui Negoiță sunt toate șansele ca el să fie amânat din nou. Conform unor surse din lumea justiției, abia în vară ar putea să vină expertiza.

Care este situația la zi? „La fond, procurorul a luat un expert contabil. Într-un dosar de insolvență, cum era cel al lui Dinamo, ar fi trebuit să solicite un expert practician în insolvență. S-a apelat la Curtea Supremă de Justiție. La prima expertiză făcută de acesta a ieșit prejudiciu zero. Parchetul a mai solicitat o expertiză, se așteaptă să fie și aceasta gata. Expertul a transmis de la bun început că va oferi rezultatele în iunie-iulie 2021”, au transmis sursele GSP.

Don Pablo Cortacero poate numi o conducere „prietenoasă" la Dinamo

În schimb, în urma speței ce-l implică pe Cortacero pe 18 martie, spaniolul ar putea reveni, oficial, ca șef al clubului, ca președinte al Consiliului de Administrație! Ar fi o lovitură de proporții aplicată „câinilor”, iar dinamoviștii au fost puși în gardă că sunt șanse mari să se întâmple acest lucru. Fie pe 18 martie, fie când se va soluționa cazul. Acționarul majoritar în vârstă de 42 de ani a acuzat, la Tribunalul București, că a fost destituit ilegal și a solicitat să fie repus în drepturi. Și el, și Couto, directorul general.

„Sunt șanse mari ca Pablo Cortacero să fie recunoscut de instanță ca numărul 1 din club. Nu vorbim de bani aici. Spaniolul a avut sfătuitori juridici slab pregătiți și a făcut greșeli statutare în luarea deciziilor. A fost taxat, doar că numai temporar. Ca Dinamo să funcționeze totuși, poate numi imediat o conducere executivă «prietenoasă», care va încerca să managerieze atât cât se va putea situația critică - să nu-i spunem catastrofală! -, în speranța că va face rost de bani”, au mai spus apropiații grupării din Ștefan cel Mare. 

2015este anul în care Dinamo a ieșit din insolvență, la finalul lunii septembrie. Atunci, roș-albii au achitat 800.00 € din totalul datoriilor de 17,5 milioane €

500 de mii de €este suma cu care s-a implicat Cortacero la Dinamo. N-a mai adus niciun ban din august 2020

OPINIE: „Dinamo ia licența”

Suporterii DDB au reușit să facă minuni, în tentativa de salvare a clubului. În urmă cu o lună, board-ul DDB anunța că a reușit să scadă datoriile de la peste 1,2 milioane € la 800.000 €. Săptămâna trecută, mai scăzuseră cu peste 200.000 €. Acum, Dinamo a mai făcut rost de câteva sute de mii de euro, iar situația trebuie rezolvată până pe 26 martie pentru obținerea licenței. 

„Dinamo a scăpat de foarte multe dintre datorii. Chiar stă bine, sunt convins că va lua licența! Singura datorie mai mare pe care o mai au de rezolvat cei de acolo este cea către Contra și Reyes. Undeva până în 100.000 de euro. Ba chiar au plătit și salarii către jucători, aș spune că sunt aproape la zi din punctul ăsta de vedere”, a spus Emilian Hulubei, președintele AFAN, potrivit Fanatik

PROBLEME: Banii, sediul și „șeful” de la Dinamo

Lipsa banilor nu e singura problemă a dinamoviștilor. În manualul de licențiere nu este vorba doar despre acest criteriu financiar, alte două aspecte îi pun pe gânduri pe cei ce vor să salveze clubul. În dosar, două detalii mai sunt importante. 

  • Unul este sediul. Or, Negoiță le-a făcut notificare celor de la Dinamo fie să plătească banii până astăzi, fie să părăsească locația de la RIN Grand Hotel.
  • Doi - cine e reprezentantul legal al clubului? Constantin Eftimescu a fost numit ca președinte al CA, ca om delegat cu semnarea actelor, dar Cortacero a apelat la justiție și ar putea da o lovitură nedorită "câinilor".

În privința sediului, surse autorizate au mărturisit că Negoiță doar vrea să-i sperie pe cei de la Dinamo, în privința datoriilor de peste 20.000 de euro în această situație: „Trebuie să existe un termen limită în privința notificării, de aceea a scris 48 de ore, însă e greu de crezut că-i va arunca în stradă joi pe cei de la club. Însă nu se știe ce se poate întâmpla până la finele lunii martie”.

VIDEO. Florin Prunea critică transferurile făcute de DDB la Dinamo: „Mai mult încurcă, și au venit pe sume mari”

Citește și alte știri din Liga 1:

Veste uriașă pentru Dinamo, din partea AFAN: „Va lua licența! Asta e singura datorie mai mare pe care o au”

Primarul Mihai Chirica dezvăluie de ce l-a demis pe Andrei Cristea: „Nu tolerez așa ceva! Să se lase, să stea în tribună şi să mănânce seminţe!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (100)
sadikul_sadic
sadikul_sadic  •  06 Martie 2021, 22:35
Postat de mosh_gerilla.1948 pe 04 Martie 2021, 18:43

...că, și așa e cel mai slab din redacție.

Postat de iosif_2021 pe 04 Martie 2021, 11:23 Deci repet, în viața mea n-am stat mai mult de o oră pe siteul GSP la fiecare 24 de ore. Mi s-ar atrofia creierul, cred, dacă aș sta mai mult.

creeperno999
creeperno999  •  04 Martie 2021, 22:49

Sa apara in aeroport si il intampinam ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sadikul_sadic
sadikul_sadic  •  04 Martie 2021, 22:37
Postat de adook pe 04 Martie 2021, 11:36

lasa ca stim toti asta si nu negam ca ai primit dedicatia problema e alta si anume cum de ai putut vedea DOAR TU dedicatia si nu si restul care eram atunci pe forum fiindca n-a aparut nicio dedicatie scrisa de el?am aflat de la tine si de faptul ca a disparut.lasa aburelile moldovene ca nu tine tu prosteste-i pe aia care n-au prins evenimentul live atunci.

lol

Vezi toate comentariile (100)
Comentează