FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSM REȘITA

Massimo Lucchesi a fost la Reșița și le-a predat lecții celor de la CSM

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2019 20:29

Massimo Lucchesi (51 de ani), ex-coordonator la AC Milan, a fost invitat timp de trei zile la Reșița, invitatul clubului CSM și al lui Ciprian Urican, coordonatorul centrului de juniori ai grupării bănățene, care numără 200 de copii care visează să devină fotbaliști.

Italianul, care are brand în branșă, le-a explicat antrenorilor centrului noua metodologie din fotbal, la cursuri asistând Dan Potocianu, Sandu Roco, Leontin Doană și Valentin Boșca și, bineînțeles, președintele Cristi Bobar.

„La fel cum Guardiola sau Mourinho au influențat prin inovațiile lor, Massimo Lucchesi a descompus, analizat și aranjat factorii jocului de fotbal într-un proces didactic cursiv și logic, ușor de implementat de către antrenor echipei sale”, a comentat Ciprian Urican.

Nume în domeniu

Lucchesi a urmărit și aprofundat antrenamentele a numeroși antrenori, printre care Ancelotti, Lippi, Guardiola, Sarri, Zeman, Luis Enrique, Spaletti, Prandelli și Koeman. A studiat metodologia de lucru a unora din cele mai importante sectoare juvenile din Europa, precum Barcelona, Benfica, Schalke sau Anderlecht și a lucrat la formarea a numeroși antrenori, lucrând fie în interiorul clubului, fie cu federații naționale.
Este periodic invitat să consilieze sau să țină cursuri către federații naționale sau cluburi de fotbal și este responsabil de metodologia Centrului Tehnic al lui AC Milan din Toscana.

+4 FOTO

Reșițenii se laudă și cu recuperarea palmaresului, CSM având în vitrină un titlu de campioană, în 1930, și o Cupă a României în 1954, în finala câștigată, 2-0, cu Dinamo.

Vezi și: 

CS MIOVENI - CHINDIA TÂRGOVIȘTE 1-4 // VIDEO Formația lui Viorel Moldovan urcă pe locul secund în Liga 2! Cum arată ACUM clasamentul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10209813354841598
Bogdan Paun  •  19 Martie 2019, 06:44

In editia 1929-1930 Campioana a Romaniei a fost Juventus Bucuresti (actualmente Petrolul Ploiesti). UDR Resita a castigat Campionatul Romaniei in editia urmatoare, 1930-1931, deci a fost campioana in 1931.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează