FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV Mattia Montini ridică o problemă în vremea pandemiei: „Nimeni nu vrea război în vremurilea astea” + „Politicienii de ce nu-și taie salariile?!”

Lui Montini îi lipsesc meciurile de fotbal, n-a mai jucat unul din decembrie 2019, din cauza problemelor la genunchi +33   FOTO
Lui Montini îi lipsesc meciurile de fotbal, n-a mai jucat unul din decembrie 2019, din cauza problemelor la genunchi

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 10:23

Mattia Montini (28 de ani, atacant), Dinamo, e nemulțumit că măsurile de austeritate pentru COVID-19 îi vizează doar pe oamenii cu venituri mici. Inclusiv fotbaliștii cu contracte decente vor suferi, spune el: „Ok, putem negocia diminuarea contractelor, dar temporar, că altfel punem în primejdie familii întregi”.

- Mattia, cum este în carantină? 
- Un pic prea plictisitor. 

- Ce faci zi de zi? 
- Eu sunt genul de om care înnebunește dacă nu aleargă sau nu se antrenează! Sunt norocos, am pădurea aproape de locuința mea din București, la 200-300 de metri distanță, așa că pot merge acolo, singur, să alerg sau să fac exerciții. În rest, chiar stau în casă. Maximum de două ori pe săptămâni ies să cumpăr alimente, pentru că eu gătesc acasă, deși aș putea lua catering. E mai bine să stai în izolare, nu să fii prost ca alți oameni de pe planeta asta, care se plimbă aiurea prin oraș de dragul de a părea diferiți ...

Mattia Montini, Dinamo: „Dacă stau mult pe canapea o iau razna"

- Apropo, dacă vorbim de antrenamente, cum îți merge cu genunchiul cu probleme? Ți-a dat mari bătăi de cap, ai ratat tot din decembrie 2019, inclusiv cantonamentul de la Marbella. 
- Sunt recuperat acum, da, totul OK, cred că o să pot juca atunci când se va relua campionatul. Adică sunt sigur că nu mai am nicio problemă, acum nu decid eu dacă voi juca. 

- Familia cum e în Italia? 
- Ai mei sunt bine, chiar dacă Italia e zonă roșie de vreo lună. Bine, și acolo sunt mulți nebuni teribiliști, ce nu respectă regulile impuse de autorități. Familia mea e la Frosinone, la 60 de kilometri de Roma. Un oraș de 50.000 de oameni, unde nu a fost niciun caz de coronavirus.

- Serios? 
- Dacă-ți spun, așa am vorbit cu ai mei. Dar și acolo s-a închis, preventiv! Avem un spital nou în oraș, au fost luați niște oameni în carantină. În zona noastră, acolo, au fost o sută de cazuri, dar n-a murit nimeni. Prăpăd e în altă parte, asta și fiindcă nu se respectă regulile. Dacă nu s-ar fi blocat aeroportul și Italia, probabil în perioada asta aș fi mers acolo, acasă. Acum e târziu, deci e clar că rămân la București. Ar fi dificil să mai plec acum. Am vorbit la consulat, e un zbor cu avionul o dată la 15 zile, e o situație destul de complicată, așa că rămân în România. Mai ales că-mi place aici, mai puțin ideea de a sta izolat în casă. Repet, dacă nu fac mișcare, psihic, sunt afectat. 

Mattia Montini, Dinamo: „Putem tăia niște procente din salariu" 

- Rămâi în România, dar cu contractul suspendat. 
- Da, am văzut discuțiile la televizor, am citit la voi în Gazetă, știm ce ne-a transmis clubul. Trebuie să lămurim cu conducerea pentru ceea ce va urma după starea de urgență. Nu e o situație ușoară, nu poți spune că e corect sau incorect cum vrea să procedeze clubul. Depinde din ce unghi privești. Fiindcă eu trebuie să plătesc chiria la apartament, de exemplu, altfel proprietarul mă dă afară din casă. Dacă mai pun la socoteală că trebuie să și mănânc sau să plătesc diverse chestii prin casă, depășesc cu mult suma aceea de 500 de euro pe care înțeleg că o garantează statul, prin șomaj tehnic. Sincer, mulțumim statului român că ne dă acești bani, vorbesc serios, dar nu e un salariu mare pentru o familie normală. Nu mai zic că dacă ai și copii, te ia capul când calculezi.

- Cum crezi că s-ar putea rezolva ca să fie liniște la echipă, la club, să nu se ajungă la răzmeriță? 
- Nimeni nu vrea război, mai ales în vremurile astea. Doar că noi, jucătorii, vrem să fim tratați corect. Înțeleg că e o perioadă grea, dar să ne înțeleagă și pe noi. Putem să tăiem niște procente din salariu, asta da. Dar dacă rămânem pe acele sume de 500 de euro și după această lună, cluburile ne pun viața în primejdie. 

- Din salariile restante când crezi că veți primi ceva? 
- Am înțeles că vor să ne plătească în perioada imediat următoare ceva, apoi, toate restanțele, până când reîncepem pregătirile. Sperăm să fie așa. Bine că ai deschis subiectul, că vreau să lămurim ceva. Uite, o spun eu, străin în România! Toată lumea vorbește în mass-media că la Dinamo sunt întârzieri, că e rău, că bla bla bla. Eu sunt de un an și jumătate la Dinamo și nu mi-a fost frică niciodată că voi fi înșelat la bani. Da? OK, au fost întârzieri, mai mereu, dar oamenii au fost cinstiți. Chiar dacă n-au plătit la termen, au plătit până la urmă. Așa că nu pot să acuz. Dar așa e când e vorba de fotbaliști.

- Adică? 
- Toată lumea urăște fotbaliștii, considerând că ei câștigă prea mulți bani pentru ceea ce fac. Aceeași problemă e și-n Italia, peste tot. Dar politicienii de ce nu-și micșorează salariile?! Pe bune acum, s-a pus undeva problema ca și ei să aibă salariile suspendate? N-am citit sau auzit la TV asta. N-am auzit să se taie din bani și oamenilor care sunt la conducerea fiecărei țări, poate n-am fost eu atent. Toată lumea zice că noi, fotbaliștii, câștigăm mult, de parcă noi nu muncim ca oricare alt cetățean. 

+29 FOTO

Mattia Montini, Dinamo: „Dacă sunt dorit, pot continua aici" 

- Ce faci, continui cu Dinamo? La vară îți expiră contractul. 
- N-am discutat cu clubul despre prelungirea contractului. Știi că vorbeam în ianuarie la Marbella și ți-am zis că vreau să stau focusat pe fotbal, vreau să revin, să joc. Acum, când va fi să revenim la fotbal, o să începem de la zero, doresc să dau totul ca să termin campionatul bine. Situația noastră nu e ușoară, să nu uităm unde suntem în clasament, așa că trebuie să ne concentrăm pe a strânge victorii.

- Bine, dar tu? 
- Nu știu dacă voi mai juca în România sau dacă voi pleca. Eu mereu spun că mintea mea e deschisă. Mereu sunt dispus să descopăr noi oportunități în viață, vom vedea ce va aduce vara, măcar să treacă virusul ăsta! E simplu: dacă Dinamo mă sună, vom discuta. Pentru că mi-a plăcut și-mi place aici, la echipă, la București. Oamenii au fost OK, mereu am găsit căi de comunicare. 

Mattia Montini, Dinamo: „Citesc ca să-mi relaxez mintea" 

- Ce faci în timpul liber, acum? 
- La cât am... Știu, se poate interpreta că e o vacanță, dintr-un punct de vedere poate fi așa. Dar nu e ca și cum stai cu un mojito în mână, la plajă, te uiți la mare cu logodnica lângă tine. Bine, te poți destinde și cu o carte în mână în dormitor, relaxându-ți mintea, cum mi se întâmplă și mie în aceste zile. Am redescoperit playstation-ul, de la prea mult timp liber, dar nu joc mai mult de o oră, două, n-am devenit dependent.

- Ce-ai mai citit? 
- Am redescoperit multe lucruri pe care nu le-am mai făcut de mult. Citesc doar să-mi relaxez mintea. Urmăresc diverși oameni, în social media, care vorbesc despre sport, despre psihologie, oameni ce-mi stârnesc curiozitatea cu diverse subiecte. - În iarnă ai fost în vacanță în Statele Unite, în Bahamas, în Nassau, ți-ai mai fixat ceva deosebit în perioada imediat următoare? - O vacanță, în aceste zile, mi se pare ceva foarte îndepărtat. Suntem deja într-o vacanță acum, chiar dacă e una nedorită.

„Cluburilor mari și jucătorilor cu salarii de milioane de euro, din Italia, din Europa, le dă mâna să renunțe la bani în perioada asta. Dar cei ce au salarii mici, cu rate la bănci, cu familii mai strâmtorate, pe ăia îi bagi în foame.

Corona, așa-i zic, nu pot să pronuț cuvântul virus, va continua mai multă vreme. Mai grav e dacă vor suspenda pregătirea încă o lună, două, trei, se va duce naibii tot. Mulți au salarii mici, una e să tai de la 10 milioane la 5 milioane, una e să tai de la 2.000 de euro la 500 de euro.

Stilul meu este mă antrenez câte două-trei sesiuni pe zi, diverse metode. Mă simt bine așa, mă face să mă simt viu. Dacă stau prea mult pe canapea, devin nervos"

Mattia Montini, Dinamo

4 goluria marcat atacantul de 28 de ani în 18 meciuri din actuala ediție

17 goluriîn 41 de meciuri a reușit Mattia într-un an și jumătate pentru „câini"

4.500 de euroeste salariul lunar al lui Montini la Dinamo

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo i-a produs lui Adrian Mihalcea „coșmarul vieții”: „Eu plec acasă!”

Care e situația de la Dinamo » Mailul primit de jucători de la conducere + cât timp au contractele suspendate

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează