FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mattia Montini trage tare pe final de sezon! Clauzele din contractul cu Dinamo + Cum vor „câinii” să prevină un nou caz Gnohere

Mattia Montini
Mattia Montini

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 mai 2019 12:23

Atacantul Mattia Montini, 27 de ani, vrea să fie golgeterul campionatului, nu doar al roș-albilor, pentru salariu și bonusuri mai consistente.

de Flavia Pavelescu

Italianul a fost din nou decisiv pentru „câini”. A semnat victoria cu Gaz Metan (2-0) printr-o doppietta care menține „haita” în lupta pentru șefia play-out-ului. Ce-l mână în luptă pe „Il Bombardiere” de la Dinamo?

Atacantul de 27 de ani se înscrie și-n lupta pentru titlul de golgeter al Ligii 1: a ajuns la cota de 12 reușite, fiind la 6 „lungimi”  de Țucudean.

Puncherul CFR-ului mai are două partide în sezon, italianul mai are 5. În acest moment, Mattia este la un singur gol distanță de podium, iar Koljici, accidentat, și Mitriță, plecat în MLS, nu mai au cum să puncteze. Nici ocupantul poziției secunde, Gnohere, cu 15 reușite, nu va mai evolua în actuala ediție, fiind accidentat.

I se dublează salariul

Peninsularul are motive multiple să continuă să producă goluri. În primul rând, i se va mări salariul lunar actual, prin noul acord ce va intra în vigoare de la vară. În prezent, câștigă în jur de 4.500 de euro pe lună, noua înțelegere îi va dubla contractul! Totodată, și bonusurile vor fi mai generoase de la startul ediției 2019 - 2020. Acum, are 1.000 de euro de gol, deja are prime de reușite cât pentru 3 luni de muncă! Dar bonusurile se vor mări din viitorul campionat, în care Dinamo a anunțat că trage la titlu. 

„Cu Gaz Metan era important pentru că trebuia să le demonstrăm tuturor că suntem cea mai bună echipă din play-out. Dacă mi se cere joc şi în partea stângă, şi în dreapta, nu-i nicio problemă pentru mine. Important e să fiu titular. Nu mă aşteptam să am un sezon atât de bun de la început, dar sunt foarte ambiţios pentru viitorul meu şi pentru familie. Acum sper ca la următorul meci să fiu și mai bun"
Mattia Montini, atacant Dinamo

„ E prima oară când joc în prima divizie şi prima oară când joc în altă ţară. E ceva nou, important, iar eu mă simt bine în România și la Dinamo. Nu cred că sunt un idol, să fim serioși! Sunt doar un fotbalist normal, care-și face treaba”
Mattia Montini, atacant Dinamo

Cui a dat gol italianul

Viitorul (1-4): 1
Craiova (3-0): 3
Poli Iași (3-0): 2
FC Botoșani (1-2): 1
Călărași (2-0): 1
Hermannstadt (2-0): 1
Voluntari (2-1): 1
Gaz Metan (2-0): 2

1 pasă decisivă are Montini în tricoul "câinilor"

8goluri a marcat italianul în 2019, fiind cel mai bun puncher în acest an calendaristic

S-a prins și Rednic, dar „să nu vină lopata”

În sfârșit, Rednic l-a lăudat pe Montini. În prima repriză, l-a ținut pe italian în bandă și golgeterul lui 2019 în Liga 1 n-a mișcat și nici n-a produs nimic. În partea a doua, Mattia a trecut în centrul atacului, semnând victoria.

A jucat foarte bine, a marcat din nou. E clar, este cel mai bun transfer al nostru din această perioadă”, a admis tehnicianul după meci.

„Eu zic că reușim să-l ținem și din vară. Acum dacă vine vreo lopată să te lovească cu bani buni, mai stăm pe gânduri în situația noastră?! Un jucător care a venit în probe din Liga a II-a? Vedem, eu cred că dacă el va continua, cu jucătorii care vor veni, va fi mult mai bun. Oricum, bravo lui! Chiar nu credeam că e atât de bun”, a comentat „Puriul”. 

„Dacă sună un club mare...”

Lui Mattia îi expiră contractul în vara lui 2020, însă „câinii” vor să-i ofere unul nou cât mai curând posibil, pe mai mulți ani, pentru a nu risca să-l piardă gratis. Așa cum s-a întâmplat cu Nemec, de exemplu, sau cum a fost cu Gnohere, cedat pentru doar 250.000 de euro la FCSB, fiindcă intrase în linie dreaptă cu angajamentul.

Italianul nici nu are vreo clauză de reziliere, ar putea impune condiții severe clubului dacă oficialii nu se mișcă rapid. Cât despre un eventual transfer al său la Levski, așa cum s-a vehiculat în presa bulgară, Montini a precizat iar: „Nu știu nimic despre viitorul meu. Mai am un an de contract şi vreau să mă concentrez pe ce am de făcut aici. Dacă mă sună un club mare, nu ştiu ce să spun”.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
jim_raynor
jim_raynor  •  12 Mai 2019, 14:56
Postat de cneius pe 12 Mai 2019, 14:33

E bun rau bombardieru' cu echipele din play-out !

stim cu toti ca o anumita echipa de pe podiumul playoff-ului a avut serioase dificultati cu echipele ce sunt acum in play-out...stii care e aceea? ;)

1661261537422411
Mecanicacd Srl  •  12 Mai 2019, 14:49

eduard apostol ,unde ai ti-ai tatuat emblema fecesebeului ,culmea e ca ai avea ataea de scris de echipa care pentru al patrulea an ies pe locul 2 111111111111111111111

cneius
cneius  •  12 Mai 2019, 14:33

E bun rau bombardieru' cu echipele din play-out !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează