FOTBAL  »  Superliga  »  MĂSURI RELAXARE

La ce meciuri din weekend pot intra spectatorii? Cluburile nu știu nimic, iar LPF, MTS sau FRF tac

Klaus Iohannis a declarat că fanii pot reveni în tribune, începând cu acest week-end. Anunțul președintelui nu a fost urmat de instrucțiuni clare și a generat confuzie în fotbalul românesc.
Klaus Iohannis a declarat că fanii pot reveni în tribune, începând cu acest week-end. Anunțul președintelui nu a fost urmat de instrucțiuni clare și a generat confuzie în fotbalul românesc.

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 mai 2021 10:16 / Actualizat vineri, 14 mai 2021 11:28

Klaus Iohannis a declarat că fanii pot reveni în tribune, începând cu acest week-end. Anunțul președintelui nu a fost urmat de instrucțiuni clare și a generat confuzie în fotbalul românesc. 

Cluburile din Liga 1 au reacționat imediat după conferința susținută de Klaus Iohannis, în care anunța că fanii vor putea asista la meciuri, începând cu data de 15 mai, fără a depăși 25% din capacitatea stadioanelor. 

CS Universitatea Craiova a dat asigurări că este pregătită să facă acest pas, în timp ce oficialii lui Sepsi au fost mai cumpătați. Consideră că este imposibil ca fanii să asiste la meciul cu FCSB, de duminică. Cine este mai aproape de adevăr?

Cum și când pot reveni fanii pe stadioane? 

Președintele Klaus Iohannis s-a grăbit. Revenirea fanilor pe stadioane este încă sub semnul întrebării. Conform protocolului sanitar în vigoare pentru pentru meciurile de Liga 1, numărul maxim de persoane care poate asista la meciuri este de 150. 

Pentru a ajunge la valoarea anunțată de Președinte, 25% din capacitatea stadioanelor, trebuie urmați câțiva pași. O astfel de hotărâre poate fi luată în cadrul Comitetului de Urgenţă. Federația ar putea să convoace astăzi o ședință a acestui for. 

Zi decisivă pentru fanii din România

Astăzi vor avea loc două ședințe importante cu privire la ridicarea restricțiilor amintite de Klaus Iohannis. În cadrul Comitetului Interministerial pentru revenirea la normalitate și Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se vor discuta concret măsurile care se vor impune în prima etapă de relaxare.

Specialiștii din sistemul medical trebuie să decidă dacă măsurile de relaxare amintite de Klaus Iohannis, precum renunțarea la mască și libera circulație pe timpul nopții, vor mai depinde de rata de incidență a cazurilor de coronavirus sau de rata de vaccinare, informează Hotnews. Președintele a declarat că cele 3 scenarii existente, roșu, galben și verde, vor rămâne în vigoare, lucru care sporește confuzia.

La ce meciuri din weekend pot intra spectatorii? Cluburile nu știu nimic, iar LPF, MTS sau FRF tac
Rapid - CSM Reșița, pe 8 martie 2020, a fost ultimul meci disputat cu fani în tribune în România

Lumea fotbalului, luată prin surprindere

Liga și Federația au fost luate prin surprindere de anunțul președintelui Iohannis. Nici oficialii cluburilor din Liga 1 nu știu cum să gestioneze situația din acest week-end: „Nu știm nimic, e neclară treaba, încă n-am primit ceva oficial, așteptăm și noi să vedem”.

GSP.ro a încercat să afle mai multe de conducătorii fotbalului românesc, dar nu a primit încă un răspuns.

Cu mască sau fără mască pe stadioane? 

Multe semne de întrebare apar înaintea apariției unui protocol oficial. Președintele a afirmat că începând cu data de 15 mai, masca nu va mai fi obligatorie. Se aplică acest lucru și pe stadioane? 

Un alt scenariu îi aparține premierului Florin Cîțu. Întrebat despre meciurile de la Euro 2020, acesta a susținut că doar fanii vaccinați vor avea acces pe stadioane, deși protocolul inițial prevedea că un text negativ în ziua partidelor este suficient. 

Nu știu cum se gândesc la faptul că sâmbătă vor reveni oamenii pe stadion. Mâine e vineri. Habar n-am. Eu așa consider, că săptămâna asta este aproape exclus. Ce le ceri? Dacă e vaccinat sau nu e vaccinat? La un stadion mare nu e o problemă, dar, la stadionul nostru, cum să facem? Pe cine să lăsăm să intre și pe cine nu? Pe ce criterii?
- Laszlo Dioszegi,, finanțator Sepsi, conform Prosport

La ce meciuri ar putea avea acces fanii în acest week-end:

Sâmbătă: 

  • CS Universitatea Craiova - CFR Cluj, play-off Liga 1 » ora 21:30 
  • Poli Iași - Hermannstadt, play-out Liga 1 » ora 14:00
  • Astra - FC Voluntari, play-out Liga 1 » ora 16:30
  • Comuna Recea - Unirea Slobozia, baraj rămânere Liga 2 » ora 11:00

Duminică: 

  • Sepsi - FCSB, play-off Liga 1 » ora 22:00
  • UTA - Gaz Metan, play-out Liga 1 » ora 14:00
  • FC Argeș - Dinamo, play-out Liga 1 » ora 16:30

În acest week-end se joacă și meciurile retur din play-off-ul pentru promovarea în Liga 2. E vorba despre 10 partide.

VIDEO DEZBATEREA ZILEI » În ce condiții trebuie făcut accesul spectatorilor pe stadioanele din România?

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

CS U Craiova - CFR Cluj, cu spectatori? Comunicatul oltenilor: „Suntem pregătiți!”

VIDEO Dezbaterea zilei, 13 mai » În ce condiții trebuie permis accesul spectatorilor pe stadioane? Cu test PCR sau cu dovada vaccinării?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
risc_mix
risc_mix  •  14 Mai 2021, 16:24

E o prostie, tinand cont de gradul de indisciplina la romani. Precis o sa avem parte si de ,,valul 4''. Daca se permite intrarea spectatorilor, nu inseamna ca aia 25% sa fie stransi toti la un loc. Ei trebuie raspanditi pe tot stadionul deoarece trebuie pastrata distantarea. Ma intreb cine ii poate desparti pe ,,ultrasi''.

paolo11
paolo11  •  14 Mai 2021, 14:37
Postat de legendavisinie pe 14 Mai 2021, 12:09

Fcsbiștii sunt supărați, 25% e puțin pentru o scenografie cu veste roșii și albe.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gazistu
gazistu  •  14 Mai 2021, 14:30

cHIAR daca ar lasa numa pe cei cu test/vaccine pe stadioane.... tot NU MA VACCINEZ!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează