FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mihai Teja a fost prezentat la FCSB » Ce termen i-a impus Becali noului antrenor "Atunci tragem linie"

Articol de GSP - Publicat joi, 27 decembrie 2018 12:38

Mihai Teja a fost numit antrenor la FCSB și a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă, după plecarea lui Nicolae Dică. Toate declarațiile din conferință pot fi urmărite mai jos. Alături de Teja s-a aflat și patronul Gigi Becali.

Toate declarațiile de la conferință:

Gigi Becali: "Am zis să fac o conferință să-l prezint pe Mihai și să spun adevărul. Facem o evaluare după 6 luni și în funcție de parametrii tehnici și fizici pe care i-a imprimat echipei și vom vedea. Știți ce s-a întâmplat la meciul cu CFR Cluj cu Dică. O luăm de la momentul când am început să vorbesc cu Dan Alexa. Am început să vorbesc cu el, v-am zis că mă grăbesc. V-am spus că o să fac rugăciune să mă lumineze Dumnezeu. V-am spus că sunt trei antrenori, al treilea era Edi Iordănescu, ceilalți doi Dan Alexa și Teja. Am vorbit cu Alexa și mi-a spus că face antrenamente foarte tari, mi-a spus despre disciplină și mi-a spus că nu vrea să mă bag. Dacă-mi punea condiții despre MM nu mai vorbeam cu el. Mi-a spus că vrea să aibă legătura directă cu mine, nu prin MM. Am vorbit despre un jucător pe care-l voia, e de la o contracandidată. I-am spus că o să mai vorbesc cu alți doi antrenori. Ne-am despărțit frățește".

Gigi Becali: "I-am spus lui MM să mă lase să-mi aleg antrenorul. Am vorbit cu Puiu Iordănescu și i-am spus că e frumos, fiind o familie de steliști, să aibă și Edi o șansă, dar vreau să vorbesc cu el. I-am spus să mă sune a doua zi. Edi nu m-a sunat până seara. Am zis că dacă nu mă sună înseamnă că e orgolios, dar uite că n-a fost orgolios, m-a sunat pe seară. Între timp, am vorbit cu Mihai Teja. Pe seară m-a sunat Edi și mi-a spus că nu m-a putut suna din cauza unui deces în familie. I-am zis că între timp vorbisem cu Mihai Teja și m-a impresionat atât de tare încât n-am mai așteptat să vorbesc și cu el. I-am spus atunci lui Mihai Teja că e antrenorul Stelei în proporție de 90%. I-am spus lui Edi că 100% va fi antrenorul nostru cândva".

Gigi Becali: "Să vă spun de ce l-am ales pe Mihai. L-am întrebat cum vede fotbalul? Mihai Stoichiță m-a influențat, că am văzut la televizor că a spus că e antrenor de posesie. I-am cerut părerea și lui Gică Hagi și mi-a spus :”Gigi, e antrenor de posesie”. Exact ce voiam. Eu l-am întrebat pe Mihai de doi jucători pe care-i voia și Alexa și mi-a spus că sunt buni jucători, dar cu o jumătate gură. Mi-am dat seama că e cu jumătate gură. Mi-a spus ”Bre, nea Gigi, în fața Stelei nu are voie nicio echipă să aibă mingea. Steaua trebuie să sufoce adversarul”. Mi-a spus că nu poți face posesie cu Filip și nici cu ăia doi jucători de îi voia Alexa. Mi-a spus el de 2-3 jucători și i-am spus că-i voi face toate poftele, dar după 6 luni dacă n-a luat campionatul e vai de capul lui. Eu vedeam că Filip e lent, dar nu-mi dădeam seama pentru că era puternic".

Gigi Becali: "Teja mi-a spus de Ivanov că e 5 clase peste jucătorul pe care-l voiam eu. Vreau să facă posesie. Dacă nu fac eu posesie. Eu nu știam că Mihai e doctor în fotbal. Vreau să stau lejer la meciuri, deci vreau să am mingea la mine, că mie atunci nu îmi e frică. De ce îl iubesc pe Man? Pentru că nu pierde mingea. Cade, driblează, dar mingea e tot la el. Florinel Coman are talent, dar pierde mingea. Mi-a dat o listă cu jucători valoroși. Noi n-avem timp să-i creștem pe Florinel Coman și Nedelcu. Trebuie neapărat să luăm campionatul. Lui Tănase și lui Man n-am ce să le reproșez. O să iau 4-5 jucători să avem consistență în joc".

Gigi Becali: "Când MM mi-a spus că n-avem antrenor îmi spunea  ”Băi, Gigi, cunoaște fotbal mai mult decât toți antrenorii pe care i-am avut eu, doar că jucătorii nu făceau ce cerea el în teren. MM s-a bucurat foarte tare când i-am spus că o să mă întâlnesc cu Edi, deși știam că nu sunt în toane bune. Mi-a spus MM că plânge de bucurie că s-a eliberat și nu vine Alexa la echipă. După aia mi-am dat seama că el nu voia să vină Alexa, dar n-a avut nicio contribuție".

Gigi Becali: "Orice jucător va dori Mihai, îl voi lua, dar în limitele bunului simț. Eu știu deja jucătorii pe care el îi vrea. Eu am luat legătura cu ei și suntem înțeleși. Un impresar vine duminică, eu nu o să fiu, îl las pe Mihai să negocieze. Alt impresar e pe drum pentru alți doi jucători. Deci jucătorii pe care-i vrea el sunt ca și luați. Eu voiam alți doi jucători, dar el mi-a zis că nu poate face posesie cu ăia. Fac și ca presa, adică să las antrenorul singur. Poate greșesc eu. Noi trebuie să facem bani. Degeaba iei titlul și posesia o faci dacă nu ajungi în cupele europene. Obiectivul e campionatul! Jucătorii pe care-i vrea Mihai sunt jucători de creație și atacanți. Am promis că-l aduc pe Ivanov și în mare am rezolvat. Iulian Cristea e rezolvat și el. Mi-a spus Mihai că e fundaș. Filip va fi și el fundaș central. Deci nu mai avem de luat în apărare. Cu Andrei Cristea am rezolvat, dar dacă Mihai va dori alt atacant aia e. Dacă-l vrea îl luăm, dacă nu, nu-l luăm. L-am întrebat de Fortes și mi-a spus cu jumătate de gură că e jucător bun. Mi-a zis că dacă-l luăm trebuie să-i punem clauză, că are kilograme în plus. Chiar m-am gândit să-i pun clauză și lui Gnohere să mai slăbească vreo 3 kilograme. Am discuta și cu impresarul lui Tandia, o să vină duminică. Mi-a spus Mihai că vrea preparator fizic, dar nu vreau străin".

Gigi Becali despre războiul cu Talpan și CSA: "A fost un 2018 bun, că i-am dat bătaie lui Talpan. Peste 3-4 ani Talpan va fi KO. Poate România nu va mai crede în talpani peste câțiva ani. Va trebui să fie becaliadă în loc de talpanizare. N-ai ce înțelegere să faci cu oameni care stau la voia lui Talpan. A venit ministrul ăsta nou și a cerut situația economică de la CSA. Au dat 12 lei în primul an, adică 3 euro. Timpul trece și va veni vremea când vor fi întrebați cât au câștigat în 8 ani. Vor spun că 7 mii de euro. Dar ei vor să ia de la mine 37 de milioane. Noul stadion Ghencea nu e stadionul CSA. Se face din bani publici, n-are nicio legătură cu CSA. Nici terenul n-a fost proprietatea CSA. CSA o să rămână în Divizia C, să vedem dacă va trece din C în B. Nu mai zic să ajungi din B în A. Ați văzut Clinceniul ce echipă bună e. Dar mie îmi place tare mult Arena Națională, mă simt ca acasă acolo. E mult mai comod să ajungi acolo decât până în Ghencea".

Gigi Becali despre pușcărie: "Am greșit cu Gică Hagi cu TAS-ul. Mă ținea acolo (n.r. la muncă la Academie), veneam când voiam eu, plecam când voiam. Stăteam la 7 stele, lux. Când venea directorul în control îl ținea la poartă, nu era problemă. Am greșit cu Gică".

Declarațiile lui Teja

Mihai Teja: "Îi mulțumesc domnului Becali că s-a gândit la mine. E o șansă pentru mine. N-am venit pentru bani, ci pentru performanță. FCSB e un pas foarte important pentru mine și vreau să fac performanță. Nu există test de 6 luni. Dacă ai rezultate, rămâi. M-am apucat de meseria asta din pasiune. Am mai fost la Steaua, am mai lucrat cu domnul Gigi Becali, știu ce înseamnă Steaua, am petrecut doi ani în Champions League. Vreau jucători din campionatul intern. Sunt și jucători de la Mediaș. Vreau să le mulțumesc oamenilor de la Mediaș că m-au înțeles și le-am spus că vreau foarte mult să lucrez la Steaua".

Mihai Teja: "Din discuția pe care am avut-o cu domnul Gigi Becali, dorește să mai cumpere 4-5 jucători. Mi-am dat doctoratul în urmă cu 4 ani și probabil de aceea a spus domnul Dragomir că sunt doctor în fotbal".

Mihai Teja: "În performanță nu există relație de rudenie. Eu nu am venit la Steaua pentru că suntem în aceeași comunitate de aromâni, ci pentru că domnul Gigi Becali crede foarte mult în mine. Dacă nu o să am performanță nu o să țin de scaun. Vreau să-mi încerc șansa pe care domnul Gigi Becali mi-a dat-o și să fac echipa să aibă rezultate. Am 6 luni în care domnul Becali mi-a promis că nu se bagă. Nu o să fiu omul care să nu aibă o discuție cu domnul Becali, cu MM. Nu e niciun om care să le știe pe toate, de aceea avem un staff. Lotul e foarte bun, pentru că domnul Becali a luat mereu cei mai buni jucători".

E al 21-lea cu Becali patron

De când Gigi a preluat clubul, în urmă cu aproape 16 ani, la final de ianuarie 2003, au fost rulaţi nu mai puţin de 20 de tehnicieni. Mihai Teja va fi al 21-lea.

Precedenţii: Pițurcă, Zenga, Dumitriu, Protasov, Olăroiu, Hagi, Pedrazzini, Lăcătuș, D. Munteanu, Bergodi, Stoichiță, I. Dumitrescu, Ed. Iordănescu, Cârțu, Levi, I. Stan, Reghecampf, Gâlcă, Rădoi, Dică.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (59)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  28 Decembrie 2018, 21:33

Vai ce-mi place cum se respecta stelistii cu fcsb-istii,unii dintre ei sunt leit beeeeecali!Frumos limbaj,tradeaza pregatirea si caracterul! La mai mare!!!!

cobra_z
cobra_z  •  28 Decembrie 2018, 00:07

"Plangea mm de bucurie că n-a mai venit Alexa "...Frumos caracter *** are mm ăsta...***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1662141747238465
Cristian Nicolae  •  27 Decembrie 2018, 23:47

Geometria în fotbal o cunosti dl Gigi vs Teja Mihai,?,nu stii ,nu cunosti, nu vrei ?!,căutați mari nume super tehnicieni ,psihologi aveti ?,preparatori sînt ?..

Vezi toate comentariile (59)
Comentează