FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mihai Teja e cel mai slab antrenor roș-albastru din ultimii 40 de ani! Lucruri nemaivăzute de când Iordănescu și Liță Dumitru erau jucători

Articol de , , - Publicat marti, 05 martie 2019 12:38

Mihai Teja e singurul antrenor al roș-albaștrilor care din 1980 și până azi n-a reușit să bată nici una dintre ultimele 3 clasate.

Teoretic, FCSB avea cel mai ușor program în etapele rămase de disputat în 2019. Practic, echipa s-a împiedicat în toate jocurile în care ca adversar a fost o ocupantă de pe ultimele 3 locuri în clasament. Toate meciurile au fost în deplasare: 1-1 la Călărași, 0-0 la Chiajna, 2-2 la Voluntari!

Contraperformanța bifată de Mihai Teja, de a nu bate într-un tur de campionat nici una dintre formațiile clasate pe ultimele 3 locuri, e una fără egal începând din 1980 și până astăzi. De atunci, niciun antrenor care a stat măcar o jumătate de sezon, nu s-a aflat în această situație jenantă în care e astăzi cel care l-a înlocuit pe Nicolae Dică.

Ultimul care a avut un astfel de record negativ a fost Gheorghe Constantin. În sezonul 1979-1980, Steaua a stat chiar și mai rău decât acum. În returul acelui campionat, Steaua a pierdut la Târgoviște, 0-4, și a remizat cu Satu Mare, 1-1, și cu Buzău, 2-2.

Deși avea o echipă cu multe nume mari, Vasile Iordache, Sameș, Liță Dumitru, Iordănescu, Marcel Răducanu, Steaua a avut un parcurs împiedicat de ultimele clasate, lucru ce avea să o coste extrem de scump.
A terminat la egalitate de puncte cu U Craiova, dar a pierdut titlul la golaveraj. Craiova a avut plus 35 de goluri, iar Steaua doar plus 33.

STEAUA 1979-1980

Echipa-tip
V. Iordache - Anghelini, Sameș, Fl. Marin, Vigu - Liță Dumitru, T. Stoica - C. Zamfir, Iordănescu, M. Răducanu - V. Năstase
Antrenor: Gheorghe Constantin

  • locul 2 în campionat
  • a pierdut finala Cupei, 1-2 cu Poli Timișoara
  • a trecut de Young Boys Berna în turul 1 al Cupei Cupelor, 2-2 și 6-0, și a pierdut apoi cu Nantes, 2-3 și 1-2
  • Liță Dumitru, singurul integralist din acel campionat, 34 de meciuri
  • golgeter a fost Marcel Răducanu, 23 de goluri

 rivale

90% din punctele cu ultimele 3 clasate au fost câștigate de FCSB, 16 din 18, în sezonul 2012-2013, când a dominat autoritar campionatul, cu Reghecampf antrenor

Teja lăudat de Porumboiu

Adrian Porumboiu a comentat partida dintre FCSB și FC Voluntari: „Cum să nu poți câștiga la Voluntari? Sunt surprins cum poți să nu câștigi! Nu poți să câștigi cu Chiajna, am înțeles, nu poți să câștigi cu Dunărea Călărași, am înțeles. Dar să pierzi două puncte cu Voluntari mi se pare neverosimil. O surpriză neplăcută Steaua, păcat că se investește acolo mult. Rezultate nu apar și jocul este fără perspectivă”.

Despre Teja are doar cuvinte de laudă: ”Mi-a lăsat o impresie excelentă când a fost antrenorul secund al lui Rednic la Vaslui. Tot timpul a fost preocupat să își îmbunătățească calitatea profesională”.

„Facem floricele, ghiocei, lalele!”

Gigi Becali și-a criticat iarăși jucătorii și crede că a greșit strategia la formația roș-albastră.

„Noi nu am bătut Voluntari și Călărași. Ai 1-0 în minutul 13 cu Voluntari și primești două goluri. Ce pretenții să mai am? Mergem în Liga Campionilor și ne spulberă! Concluzia mea este: suntem slabi. Dacă te bate Voluntari, că ne-a bătut, ce pretenții să mai am? Facem floricele pe teren. Mâncăm floricele și ghiocei. Jucătorii trebuie să fie bărbați! Nu avem echipă puternică. Nu avem bărbați puternici, de război. Avem «țâr-țâr». Nu merge cu floricele. Avem fotbaliști de floricele. A venit primăvara și hai să facem floricele, lalele, ghiocei”, a spus Becali. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
135597437216470
Victor Rus  •  05 Martie 2019, 21:07

cat de *** sa fii spunand ca Teja e antrenor ,e4 l e *** a unui oier puscaries .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lucghencea
lucghencea  •  05 Martie 2019, 20:27

*** . Apropo teza de doctorat a donlui Teja cu denumirea unui club profesionist ilegal ilicit cu denumire clandestina mai poate fi una legitima ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

815309251857881
Popa George  •  05 Martie 2019, 17:03

vezi ca se basica talpanistii din cauza articolului

Vezi toate comentariile (25)
Comentează