FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mircea Lucescu, atac dezlănțuit la Mircea Rednic și Bölöni: „Rednic trebuia să-mi pupe picioarele, la Bölöni e vorba și de caracter. Au atacat masculul alfa din fotbalul românesc!”

Mircea Lucescu și Mircea Rednic sunt într-un conflict deschis // FOTO: Arhivă GSP
Mircea Lucescu și Mircea Rednic sunt într-un conflict deschis // FOTO: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 04 februarie 2019 18:41

Criticat de Mircea Rednic într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, Mircea Lucescu, 73 de ani, selecționerul naționalei Turciei, iese la atac și distruge pe actualul antrenor al lui Dinamo.

Declarațiile dure ale lui Mircea Lucescu apar la scurt timp după ce Rednic declarase că „Nea Mircea n-a ajutat pe nimeni în viața lui! În loc să mă ia în Italia, a adus un jucător care era retras de un an!”

„Pe Rednic l-am luat la 17 ani (n.r - la Corvinul Hunedoara), ce mare jucător era la 17 ani?! Și l-am promovat după ce a dat autogol și era să pierdem promovarea în Divizia A.  Dacă există un jucător pe care l-am ajutat în carieră cel mai mult, pe Mircea l-am ajutat! Că la 17 ani l-am titularizat la Hunedoara, l-am băgat în echipa națională imediat cum am ajuns, la Dinamo l-am dus, la Standard Liege eu l-am dus, că semnasem cu Standard în 1991 și am condiționat instalarea ca antrenor cu prezența lui și a lui Andone. 

Rednic ar trebui să-mi pupe și picioarele pentru ce am făcut eu pentru el! N-a fost fotbalist rău, dar când a venit la Dinamo îl huiduiau toți, îl fluierau toți, nu știam pe unde să-l mai pun, pe ce poziție să-l mai reprofilez, mijlocaș, fundaș. Și l-am făcut și căpitan de echipă ca să-l readuc în prim plan”, a spus Lucescu. 

Lucescu trimite săgeți și spre Boloni

„Il Luce” l-a taxat dur și pe Ladislau Bölöni, un alt personaj care l-a criticat pe Lucescu în ultima vreme. Bölöni declarase pentru Gazeta Sporturilor că Florin Halagian a fost cel care l-a adus la Steaua, negând orice implicare a lui Lucescu. 

„Eu l-am dus la Steaua! Nici Halagian, nici altcineva. Nu poate să-și exprime recunoștința față de mine. Și are 65 de ani. El singur s-a format, singur s-a promovat, singur a făcut carieră. El le-a făcut pe toate singur! Dar ăsta este adevărul, vă spun realitatea, am fost acolo, am stat afară până s-au pus de acord cu el.

Bölöni e inteligent, dar, dincolo de inteligență, mai e și caracterul. Bölöni a fost un caracter agresiv, a fost un tip agresiv și un tip foarte ambițios. El consideră că nu i s-au acordat meritele pe cât ar fi trebuit.

Ei nu puteau decât să atace masculul Alpha. Dacă se luau de altul care nu însemna nimic, nu-i asculta nimeni! Dar eu sunt masculul alfa în fotbalul românesc!”, a declarat Mircea Lucescu în Fanatik

Vezi și: Dinamo // INTERVIU Mircea Rednic distruge mitul Lucescu: „Nea Mircea n-a ajutat pe nimeni în viața lui! În loc să mă ia în Italia, a adus un jucător care era retras de un an”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (46)
1472528272870422
Sorin Lucian Vanta  •  05 Februarie 2019, 12:14

În logica asta,tu cui ar trebui sa-i pupi picioarele fiindcă ai ajuns "alfa"??Sau tu Esti ca alt genii din Carpați:unic,inegalabil........?????

mosvasile
mosvasile  •  05 Februarie 2019, 12:09
Postat de Lucian Preda pe 04 Februarie 2019, 22:32

Rednic nu a venit la Dinamo cu Lucescu, ci cu vreo trei ani înainte, in 1983! Iar de fluierat de către suporteri, Rednic a înscris un gol superb cu Dinamo Minsk, gol care a dus la calificarea în semifinalele CCE! Așa că...

Poate ca Lucescu a vrut sa zica ca i-a pus o vorba buna la conducerea lui Dinamo,sau la antrenorul Dumitru Nicolae- Nicusor,dar intr-adevar pe partea lui Rednic era bulevard, iar suporterii il fluierau!

983732924972315
Soos Vilmos  •  05 Februarie 2019, 11:40

Repet o intrebare mai veche : daca eu spun ca voi cei din redactie sunteti niste ***, acest lucru este vulgar sau jignitor ??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează