FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Un clasic al lui Dinamo a izbucnit în plâns la telefon!: „Luați-vă catrafusele și săpați munții pentru autostrăzi!”

Mircea Stoenescu
Mircea Stoenescu

Articol de - Publicat duminica, 05 decembrie 2021 14:24 / Actualizat duminica, 05 decembrie 2021 15:37

Mircea Stoenescu, 78 de ani, este unul dintre seniorii dinamoviști. „Jandarmul lui Dobrin”, cum a fost recunoscut la vremea lui, un fundaș de fier, o altă caracteristică personală, fostul apărător feroce își duce cu greu zilele din cauza diverselor probleme medicale, ale lui și ale soției, care stă departe de el, la copii, ca să poată primi ajutor în orice moment. 

În plus, rezultatele formației de suflet, Dinamo, l-au pus la pământ emoțional pe cel ce-a fost fotbalist, arbitru, conducător la club și în Comitetul Executiv al FRF.

Cum se vede Dinamo deasupra hăului
DINAMO
Cum se vede Dinamo deasupra hăului

Stoenescu: „Mă ardea banca”

Abătut și afectat, în dialogul telefonic pe care fostul fundaș l-a inițiat, la un moment dat, după o tiradă necruțătoare, nea Mircea Stoenescu n-a mai rezistat și a izbucnit în plâns. 

Singur acasă, bărbatul care-l păzea cu strășnicie pe legendarul Nicolae Dobrin și-a cerut scuze, ulterior, dar „nu mai rezist, nu mai suport! N-am fost valoare mare la Dinamo, dar mă ardea banca atunci când eram acolo! 

Am jucat într-o echipă uriașă, cu Dinu, cu Lucescu, cu Dumitrache, cu frații Nunweiller, eram și eu în cei 11. N-am fost ca alții care au venit în Ștefan cel Mare doar ca să-și pună niște țechini în tolbă. Mi-au făcut terci viața, speram să batem măcar pe Clinceni”

3campionate a cucerit Stoenescu cu Dinamo, fostul fundaș de fier luând titlul în 1962, 1971 și 1973. Plus Cupa României în 1968

„Troglodiți, purtători de chiloți. Plus vina celor de sus”

Iată cinci idei expuse pe un ton grav, apăsat, supărat de către fostul fundaș:

  • „Mi-au agravat situația medicală, ăștia nu sunt jucători. Stop! Dă-le, te rog, un mesaj public din partea mea: luați-vă catrafusele și plecați unde veți vedea cu ochii! În contextul în care sunt bolnav, mă gândesc și la alți dinamoviști cu probleme medicale, să plece, să se ducă pe drumul lor, cu Dumnezeu înainte!”
  • „Și-au dat arama pe față în celebrul derby al râșilor, tusea cu junghiul, Clinceni - Dinamo. Ajunge! Nu aveți ce căuta la acest club. Vinovați sunt și maiștrii care conduc Dinamo, astăzi. Cei ce se îndeletnicesc cu aceste activități trebuie să analizeze ce iau: calități, defecte etc. Au venit doar expirați la termen, să facă mișcare de întreținere”
  • „Neica-nimeni ăștia au pus înfrângerea la loc de cinste. Și-i auzi după meci: «Vom munci mai mult săptămâna viitoare, trebuie să luăm puncte, e nevoie de asta, de asta». Îți vine să spargi televizorul!”
  • „Și domnul Rednic se face părtaș, ce-a putut aduce la Dinamo... E treaba lui dacă mai rămâne, dar, domnule Rednic, îți transmit amical, pe ăștia i-ai acceptat și dumneata! Dacă vrei să scapi de retrogradare, domnule Rednic, îți trebuie jucători de minimă valoare cu cei din fruntea clasamentului, CFR și FCSB. Mata trebuie să câștigi vreo 8 meciuri consecutiv în această situație. Or, cei de acum sunt ciurucuri! Ăștia nu sunt de râs și de petreceri, că nu fac pe nimeni să zâmbească. Nu au nimic, nimic, nimic!!! Sunt, incontestabil, cele mai mari blufuri ale unei echipe de fotbal, îl citez pe Cornel Dinu”
  • „Facem o echipă de cartier și nici pe aia n-o bat! Nu vreau să fac pe martirul, dar mă doare sufletul. Ei nu mai trebuie să stea nici măcar un minut, ci să dispară, să se apuce de taximetrie, piscicultură, de săpat munții să realizeze tuneluri pentru autostrada spre Brașov. E mai bine și pentru jucători, nu-i mai înjură lumea. Purtători de tricou și de chiloți, asta sunt, troglodiți!”

Suporterii au pus mână de la mână să scape echipa, că e vorba de club, nu de un jucător sau altul, dar băieții ăia din teren nu sunt buni nici la Avântul Cioncești sau Flacăra Ursu din Pădure!

- Mircea Stoenescu

VIDEO Andrei Radu, declarații după înfrângerea suferită la Giurgiu cu Clinceni: „Pentru noi a fost un meci de 6 puncte!”

Citește alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Cristi Balaj reacționează după reproșurile legate de arbitraj + Cum comentează faza golului marcat de Omrani

Acuze grave la adresa lui Radu Petrescu: „Între el și CFR Cluj există un trecut bine definit” + Porumboiu cere demisia lui Gino Iorgulescu și a lui Răzvan Burleanu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
therealreddog33
therealreddog33  •  06 Decembrie 2021, 14:58

Câtă dreptate are omul ăsta! Când mai aud că "amărâții“ ăștia de jucători nu și-au primit banii la zi(dar de lăutari, mașini și pipițe au bani) și ca sunt" blocați " mental, mă apucă toți dracii. Roșii:)). Iar Rednic, după ce ia bătaie de la Clinceni, le dă o zi liberă la gloabe! Păi în locul zilei libere, ii duceam la munte cu autocarul, în pustiuri, ii lăsam pe acolo, sa trebuiască sa alerge 5-6 ore, să se deblocheze mental..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nomadu71
nomadu71  •  06 Decembrie 2021, 09:36

Respect , nea Mircea ! Respect pe viață și ... dincolo de ea !

dd_696
dd_696  •  05 Decembrie 2021, 23:06

RESPECT!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează