FOTBAL  »  Superliga  »  ECHIPA DE START

Miriuță și surpriza din primul "11" » Tânărul fotbalist va fi titular împotriva lui Juventus

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2017 11:21

Alin Dudea, 20 de ani, va continua ca fundaș central în sistemul lui Vasile Miriuță, iar antrenorul îi dă credit total pentru a-l implementa în "11".

Alin Dudea este viitorul "wonderkid" propus de Dinamo. Luat de "câini" în vara lui 2014, pe când era căpitan al juniorilor B ai CS Universitatea Craiova, olteanul a evoluat pe mai multe posturi în Ștefan cel Mare, fiind propus pe diverse poziții de către antrenorii pe care i-a bifat la roș-albi.

Însă Vasile Miriuță vrea să-l folosească stoper, pe această poziție fiind adus din Bănie de Dinamo. Și jucătorul este mulțumit în această postură, mai ales că fundaș dreapta nu-l prindea deloc, în duelurile cu extremele de viteză pe care le întâlnea în campionat.

După ce a jucat împotriva Astrei, Dudea va evolua titular și luni, cu Juventus Bucureşti. Alin urmează să facă pereche alături de grecul Katsikas pentru că Nedelcearu este suspendat din cauza cumulului de cartonașe. 

Noul antrenor al "câinilor" vrea să-i dea credit total fotbalistului de 20 de ani şi după revenirea lui Nedelcearu, 21 de ani. Cuplul de stoperi format din cei doi ar fi cel mai tânăr din Liga 1.

"Nu putem juca mereu numai cu tineri, dar Dudea a jucat foarte bine ca fundaș central cu Astra. Va primi șanse în continuare"
Vasile Miriuță, antrenor Dinamo

100.000 €este cota pe transfermarkt a fundașului de 20 de ani

1.500 €este salariul lunar al jucătorului

4 meciuri a strâns Dudea în acest sezon, în total 263 de minute, dintre care două ca fundaș dreapta, unul ca închizător și unul ca stoper

Vasile Miriuță are de gând să joace cu doi atacanți din primul moment cu Juventus, ar vrea să-i folosească din start și pe Nemec, și pe Bokila. Mai mulți foști mari atacanți ai "câinilor" declarau, zilele trecute, în Gazetă, că Dinamo ar trebui să forțeze într-un sistem cu cei doi titulari.

"Adevărul e că atunci când ai jucători de calitatea lor, nu-i poți ține pe bancă. Am vorbit și cu Bokila, i-am explicat ce așteptări am, eu cred că ne-am cunoscut cu toții mai bine în această pauză competițională. Oricum, veți vedea o echipă mai agresivă, mai motivată", a comentat tehnicianul.

Miriuță trebuie să-l deblocheze pe Nemec: pe lângă faptul că are doar două goluri pentru Dinamo în acest sezon, tocmai a aflat că Slovacia, acolo unde strălucește, a ratat și barajul pentru Mondiale. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1758587837700889
Costel Pisleaga  •  13 Octombrie 2017, 07:33

MUTIU - NICA(corbu) , DUDEA , KATSIKAS , OLIVA - P.ANTON , ST.FILIP( - COSTACHE , HANCA(mahlangu) , SALOMAO - NEMEC(moldoveanu) !!!

mosvasile
mosvasile  •  12 Octombrie 2017, 20:03

Domnule Miriuta! Incearca-l pe Nemec ca fundas ! Are calitatile necesare: gabarit,jocul de cap,plasament...Ar fi minunat langa Nedelcearu! Si nu-l impiedica nimeni sa vina si in atac, la fazele fixe ! Oricum-in ultimul timp-a fost nevoit sa faca prea mult faza de aparare-epuizandu-se - si scazandu-i astfel randamentu-l in atac, iar asta poate sa-i cauzeze unele insatisfactii...

chris_bu67
chris_bu67  •  12 Octombrie 2017, 16:24
Postat de Joachim Makay pe 12 Octombrie 2017, 13:46

Cine mai e si clatita asta ?

da tu, ce clătită ești?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close