FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Moarte învăluită în mister » Cine a fost Nicu Tăbăcaru, fotbalistul decedat la Satu Mare

Nicolae Tăbăcaru +1   FOTO
Nicolae Tăbăcaru

Articol de - Publicat marti, 27 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 27 martie 2012 17:54

Nicolae Tăbăcaru, fost mare jucător la echipa Olimpiei din anii '80, a decedat duminică, după ce a căzut de la etajul opt al blocului în care locuia. Deşi toate circumstanţele conduceau către o sinucidere, varianta morţii accidentale este tot mai vehiculată

Incidentul s-a petrecut sîmbătă seara, în jurul orei 21:30. Nicu Tăbăcaru (49 de ani) s-a prăbuşit de la etajul opt al Blocului Transilvania din Satu Mare, căzînd pe acoperişul unui restaurant aflat la parter.

Din primele informaţii, Tăbăcaru s-ar fi sinucis, însă ipoteza morţii accidentale este tot mai vehiculată. Vecinii  bărbatului au declarat, pentru publicaţia jdd.ro, că acesta nu a intenţionat să se arunce de la balcon. "Toată lumea a dat cu presupusul că Nicu s-ar fi sinucis, deşi nu este adevărat. Era o familie fără probleme, fără datorii, certuri sau alte motive pentru care să-şi pună capăt zilelor. Sîmbătă serara a venit acasă băut.

A urcat la etaj cu liftul, a cinat apoi cu familia şi simţea că i se face rău.  A vrut să iasă instantaneu pe balcon să vomite, iar cum s-a aplecat peste balustradă, care are în jur de un metru înălţime, s-a dezechilibrat şi a căzut. Toată greutatea corpului i-a căzut pe partea de sus şi s-a dezechilibrat. Este o mare tragedie pentru familie, mai ales că, din cauza presupunerilor din presă, cum că s-ar fi sinucis, familia nu îl poate înmormînta din motive religioase.”

Carieră de succes
Nicu Tăbăcaru a fost unul dintre marii fotbalişti ai formaţiei Olimpia Satu Mare. A jucat la această echipă în anii '80. În tinereţe, evoluţiile sale l-au propulsat inclusiv la loturile de juniori ai României. "Nicu era bun încă de tînăr. A fost luat la Bucureşti, la Luceafărul. A avut şi cîteva selecţii la juniori, participînd inclusiv la un turneu din Libia", a declarat Aurel Boc, unul din cei mai buni prieteni ai fostului fotbalist şi fost coleg cu acesta la Olimpia.

Boc a vorbit şi despre calităţile lui Tăbăcaru. "Principalul plus al său era viteza. Din această cauză, fanii echipei l-au poreclit Mobra. Pentru noi, era Bursucul. A făcut nişte meciuri incredibile, ţin minte o partidă în care a întors singur scorul, reuşind trei goluri la 0-2.

Eram foarte apropiaţi, i-am fost şi naş la nuntă. Chiar nu avea de ce să îşi pună capăt zilele", a declarat fostul său coleg.

Mai retras în ultima vreme
Cazul lui Nicu Tăbăcaru i-a şocat şi pe cei din clubul Olimpia Satu Mare. "Nu pot să cred ce s-a întîmplat. Eu mă întîlneam cu Nicu foarte des, a fost multă vreme antrenor la centrul de copii şi juniori. E adevărat, în ultima vreme, era mai retras, nu l-am văzut la fel de des.

Am jucat, alături de el la meciurile de tinere speranţe. Un fotbalist extraordinar, semnificativ pentru oraşul nostru. În România, a jucat doar la Olimpia, a prins şi două sezoane în prima ligă. În rest, şi-a petrecut cariera în Ungaria. Ca tehnician, a antrenat mulţi tineri jucători, cel mai reprezentativ fiind Gardoş", a declarat Gheorghe Dumitraş, delegatul echipei sătmărene.

A doua tragedie în familie
Nicolae nu este primul membru al familiei Tăbăcaru care moare în condiţii suspecte. Conform portalsm.ro, fratele acestuia, Viorel, s-a sinucis în urmă cu zece ani, din cauza unor datorii.

Tăbăcaru a lăsat în urmă o soţie şi un copil de 18 ani.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
aius1234
aius1234  •  28 Martie 2012, 10:42
Postat de holland pe 27 Martie 2012, 18:48

un betiv.... un om normal nu se imbata si cade de pe balcon de la etajul 8.

esti un mare PROST "punct".

bishopeddy
bishopeddy  •  27 Martie 2012, 20:49
Postat de holland pe 27 Martie 2012, 18:48

un betiv.... un om normal nu se imbata si cade de pe balcon de la etajul 8.

ma dezgusta faptul ca mai sunt oameni care gandes ca tine!!! acel om a reusit sa seremarce cu ceva in viata asta!!! MANDRU CA SUNT SATMAREAN!!!

orre
orre  •  27 Martie 2012, 20:42

se intampla, sa-l ierte dumnezeu

Vezi toate comentariile (5)
Comentează