FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Modelul pe care îl visează armata nu produce rezultate bune nicăieri: ”Nimeni n-a mai pomenit așa ceva!”

Problemele financiare nu au dispărut de la Partizan. Sîrbii au scos-o pe Steaua, dar nu merg nici ei în grupele Champions, eliminați de BATE în playoff
Problemele financiare nu au dispărut de la Partizan. Sîrbii au scos-o pe Steaua, dar nu merg nici ei în grupele Champions, eliminați de BATE în playoff

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 septembrie 2015 00:00

Marcel Răducanu e derutat de planurile Ministerului. Juristul Talpan a oferit exemplul Partizan, unul despre care Martinovici crede că distruge fotbalul din Serbia.

"Ce? Să facă și Armata o echipă și să existe două Steaua? Dar ceva bun nu se mai întîmplă prin București?". Marcel Răducanu a reacționat așa la DigiSport, cînd a aflat de discuțiile existente între Becali și Ministerul Apărării.

Fostul atacant, glorie stelistă din anii '79, e stabilit în Germania, unde și-a petrecut și partea a doua a carierei de jucător. În prezent antrenează copii.

"Doar primăriile se implică"

Răducanu n-a auzit să existe în Bundesliga un model asemănător celui pe care l-a prezentat Florin Talpan, juristul Ministerului implicat în înființarea unui club de fotbal al Armatei: "Nu există așa ceva în Germania, echipe ale ministerelor! Toate sînt cluburi private și fiecare e susținut de foarte mulți membri cotizanți, aceasta e forma de organizare. Singura implicare a statului o constituie susținerea de care echipele beneficiază din partea primăriilor. Și Borussia e sprijinită de primăria din Dortmund".

"Fotbalul bun poate fi doar privat!"

Talpan a pomenit-o pe Partizan Belgrad atunci cînd a descris cum va funcționa CSA Steaua, "într-un parteneriat public-privat așa cum există în Serbia". Fost stelist, Novak Martinovici a jucat și pentru Partizan, și pentru Steaua Roșie.

El crede că regresul fotbalului sîrbesc a fost provocat tocmai de întîrzierea privatizării și de influența pe care statul continuă s-o dețină la Belgrad: "La Partizan au intrat 70 de milioane de euro doar în ultimii ani, dar clubul tot mai are datorii! Organizarea e proastă. Singurul club din Serbia bine structurat e și singurul cu adevărat privat, Cukaricki. A terminat pe locul 3 în sezonul trecut".

"Dacă Armata își face echipă, poate să joace cu Pompierii, cu Poliția. În nici un caz un asemenea club nu va avea drept de participare în Champions League!"
Marcel Pușcaș, director FRF

"Eu îi cedez Armatei echipa, dar nu ca s-o dea mai departe unui investitor. I-o dau doar Ministerului, nu unui privat!"
Gigi Becali

"Steaua nu va mai fi niciodată în posesia unui privat! Cele mai mari performanțe s-au obținut cît timp echipa s-a aflat în cadrul Clubului Sportiv al Armatei"
Florin Talpan, jurist MApN

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (10)
444001919101397
Florean Andrei  •  05 Septembrie 2015, 13:09

Beşinoşii de generali nu vor de fapt echipa, asta costă bani. Ei vreau să mai scoată ceva euroi de pe Becali.

1690498254507432
DM Bob  •  04 Septembrie 2015, 21:10

I-mi pare rau sa spun dar cred ca cea mai buna hotarire am luat a fost sa plec din Romania. Daca armata romana se lupta cu Becali ,si STEAUA Bucuresti devine motiv de ras ,va rog sa ma iertati dar am ajuns o natie de CIRC.

1690498254507432
DM Bob  •  04 Septembrie 2015, 20:57

Vezi toate comentariile (10)
Comentează