FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Crescut în Franța, moldoveanul Postolachi dezvăluie ce l-a uimit în România: „Poate vouă, care locuiți aici, vi se pare banal”

Virgiliu Postolachi la Paris, lângă Turnul Eiffel
Virgiliu Postolachi la Paris, lângă Turnul Eiffel

Articol de - Publicat miercuri, 14 septembrie 2022 14:33 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2022 14:41

Basarabeanul Virgiliu Postolachi, 22 de ani, transferat vara aceasta la UTA, dezvăluie, după trei luni de ședere la Arad, lucrurile care îl încântă în România și face o comparație între modul de viață din țările de care se simte legat sentimental.

Fostul jucător al lui PSG a semnat în această vară cu UTA, iar în prezent se adaptează vieții din Arad. Atacantul este născut în Republica Moldova, dar a plecat de la doi ani în Franța, a trăit acolo, și-a achiziționat și o casă la Paris, familia fiind în continuare acolo.

Virgiliu Postolachi: „Ce-mi place la români? Iubirea pentru fotbal și modul cum te privește omul din fața ta”

„Îmi plac mult românii. Sunt oameni pasionali (...). Sunt simpli, nu complicați. Te primesc bine, sunt ospitalieri. Comparativ cu francezii, sunt mai calzi. În Franța, fiind țara mai mare cu multe naționalități, oamenii sunt mai reci. Francezii te țin la distanță, poate le e frică, nu știu. 

Ce-mi place la români? Iubirea pentru fotbal și modul cum te privește omul din fața ta. Cum încearcă să te ajute. Poate vouă vi se pare o chestie banală, dar ați trăi-o dacă ați locui zi de zi într-o țară străină. Iar dacă întâlnești oameni care-ți dau confortul că te pot sprijini dacă te rătăcești, dacă ai nevoie de o pâine, dacă vrei să ajungi într-un loc, iar respectivul te ghidează cu bunătate, atunci ai aprecia exact ceea ce simt eu. Sau alți străini de România. 

Pe mine, românii m-au primit bine, nu m-am simțit lăsat deoparte: „Ai nevoie de ceva? Vrei să te ajutăm? Ești în regulă?”.”, a spus Postolachi, în interviul acordat în exclusivitate pentru GSP și Libertatea.

Virgiliu Postolachi, dezvăluiri din vestiarul lui PSG: „Am învățat de la Cavani!”
UTA
Virgiliu Postolachi, dezvăluiri din vestiarul lui PSG: „Am învățat de la Cavani!”

Postolachi, despre diferențele dintre Republica Moldova și Franța: „Multe lucruri în comun”

Multe lucruri sunt în comun între Moldova și Franța, de la limbă la mâncare, la trăiri, la sentimente, la modul de a gândi viața.

Eu am crescut în Franța, nu știu atât de multe lucruri despre Moldova, am plecat de la 2 ani din țara natală, doar buneii au rămas acolo. Cu timpul, am început să învăț eu una-alta despre Moldova, care rămâne țara mea.

- Virgiliu Postolachi, atacant UTA

Virgiliu Postolachi: „Aici, plătesc chirie 320 de euro pe lună. În Franța, plăteam 1.700!”

Pe durata interviului, Postolachi a remarcat prețul relativ mic al chiriilor din România, comparativ cu sumele consistente pe care le plătea la Paris.

„Aici, plătesc chirie 320 de euro pe lună, un apartament frumos, de două camere. În Franța, plăteam 1.700 de euro pe lună, ce să mai zic?! Și condițiile, strict, sunt identice, doar că e diferență de țară. 

La PSG aveam cursuri, plătite de club, în care să învățam ce să facem cu banii pe care-i câștigăm în fotbal. Să nu ajungem în faliment după ce ne lăsăm de fotbal, cum sunt vreo 70 la sută dintre jucătorii din fotbalul de acolo! Te sfătuiau ce să faci, cum să fii chibzuit, nu doar pe noi, mai mici, ci și pe vedete”, a mai declarat Postolachi. 

Cel mai mare vis este să văd toată lumea, să merg peste tot. Aș vrea să văd Argentina și toată America de Sud. Profesional, aș vrea să joc cu Moldova la Euro, iar cu echipele de club să evoluez în cupele europene. Mi-ar plăcea să iau un trofeu cu UTA, apoi să ajung în Champions League.

- Virgiliu Postolachi, atacant UTA

VIDEO Virgiliu Postolachi, amintiri de la PSG: „Am învățat să fiu umil. Nu are nimeni aere de superstar”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Virgiliu Postolachi, dezvăluiri din vestiarul lui PSG: „Am învățat de la Cavani!”

EXCLUSIV „Dinamo? Cine e Dinamo? Aaa...” » Virgiliu Postolachi a surprins în timpul interviului pentru GSP

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
delight
delight  •  15 Septembrie 2022, 16:05

LASA, SA JOACE PENTRU MOLDOVA! :)))))) Il avem pe Denis Dragus acolo oricum, il distruge!

Mihaela29
Mihaela29  •  15 Septembrie 2022, 07:16

A uitat sa precizeze cat este salariul minim in Franta si cat este in Romania? Ii spun eu. 1540 euro in Franta si 466 euro in Romania, adica de vreo 4 ori mai mic. Daca in 2022 avem un salariu mediu in Romania de 809 euro, de ce sa mira ca il costa chiria doar 300 de euro si nu 1700 euro ca in Franta. Asa articol..

rocky5
rocky5  •  14 Septembrie 2022, 23:07

De ce trebuie mediatizat un moldovean ce și-a cumpărat casă în Franța și nu în România??? Un exemplu de urmat, sau ce?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close