FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Win-win » Moruțan, atacat de Becali, are ofertă și vrea să plece: „E un club mare”

Articol de - Publicat duminica, 25 iulie 2021 18:43 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 22:35

După ce l-a transferat pe Alexandru Cicâldău (24 de ani, mijlocaș central) de la Universitatea Craiova, Galatasaray se interesează și de Olimpiu Moruțan (22), playmakerul lui FCSB. Prețul cerut de Becali va îngreuna mutarea.

Turcii de la Fotomac susțin că Moruțan e în continuare pe lista lui Galatasaray. Contactat de Gazeta Sporturilor, Florin Vulturar, agentul lui Moruțan, a confirmat interesul formației lui Fatih Terim, dar și dorința lui Olimpiu de a evolua pentru un club de talia Galatei.

Se face! Budescu, la un pas de revenirea în Liga 1: „Vine să semneze cu noi!”
MERCATO
Se face! Budescu, la un pas de revenirea în Liga 1: „Vine să semneze cu noi!”

Olimpiu Moruțan, dorit de Galatasaray: „E tentat să plece de la FCSB”

„Transferurile nu se fac atât de rapid. Tatonări sunt, dar nu e nimic concret. În plus, nu pot să vă dezvălui ofertele exact, n-ar fi corect. Există un interes, asta e cert. Probabil pentru suma corectă se va face transferul. 

Domnul Becali își dorește undeva la 15 milioane de euro. Moruțan e tentat să plece, Galata e un club mare, o echipă foarte iubită, cu niște fani extraordinari, ar fi un avantaj pentru el și prezența lui Cicâldău acolo.

Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare”, a declarat Vulturar pentru GSP.ro.

În iarnă, Vulturar dezvăluia că pentru Moruțan a venit o ofertă de 10,5 milioane de euro de la Al Ain, Emiratele Arabe Unite. Becali a cerut atunci 15 milioane, iar mutarea a picat.

Apoi, Moruțan nu a mai avut aceleași evoluții ca în toamna lui 2020, forma sa modestă fiind culminată la Euro U21, unde a dezamăgit crunt - detalii, AICI.

Cicâldău vs. Moruțan: comparația cifrelor

Dacă Galatasaray ar plăti aproximativ 15 milioane de euro în schimbul lui Moruțan, turcii ar scoate din buzunar de două ori mai mulți bani decât au achitat pentru Cicâldău - 6,5 milioane.

Cifrele din sezonul trecut nu relevă în niciun caz această diferență între cei doi jucători:

CICÂLDĂU*PARAMETRU (SEZONUL 2020/21)MORUȚAN
52Meciuri oficiale42
14Goluri 8
4Pase decisive14
256Index InStat**277

*Jucătorii nu au totuși un profil identic. Cicâldău este un mijlocaș box-to-box, spre deosebire de Moruțan, care se confundă cu rolul unui „decar”
**În cazul fotbaliștilor ofensivi, indicele InStat constituie o evaluare după toate criteriile relevante: goluri marcate, șuturi, procentajul de pase reușite, dueluri câștigate, driblinguri etc

Moruțan nu a debutat pentru prima reprezentativă a României, în timp ce Alex Cicâldău a jucat, în total, de 14 ori sub „tricolor” (două goluri). În schimb, un avantaj pentru Moruțan este vârsta, fiind cu doi ani mai mic decât Cic.

Moruțan a intrat în colimatorul lui Becali

Olimpiu Moruțan a fost schimbat după doar 45 de minute în partida FCSB - Șahtior Karagandy (1-0). Asta după ce Becali l-a criticat dur la finalul primei etape din campionat. Conform monitorizării InStat, mijlocașul a fost însă cel mai bun de pe teren în confruntarea cu Botoșani (0-0) - detalii, AICI.

Win-win » Moruțan, atacat de Becali, are ofertă și vrea să plece: „E un club mare”
Olimpiu Moruțan, în tricoul celor de la FCSB

De-a lungul anilor, Galatasaray a stat cu ochii pe fotbalul românesc. Nu mai puțin de 13 fotbaliști autohtoni au evoluat la cea mai galonată echipă din Turcia: Iosif Rotariu, Gică Hagi, Iulian Filipescu, Adrian Ilie, Gică Popescu, Ionuț Luțu, Radu Niculescu, Florin Bratu, Ovidiu Petre, Bogdan Stanciu, Iasmin Latovlevici și Florin Andone. Cicâldău va fi al 14-lea.

Să vedem dacă Moruțan va mai juca după ce revin Florinel Coman și Olaru. Pentru că pe Cordea nu-l mai scot din echipă!
Gigi Becali, patron FCSB

2,8 milioane de euroeste cota de piață a lui Moruțan, potrivit Transfermarkt

Dinu Todoran, conferință de presă înainte de FCSB - Universitatea Craiova:

Citește mai multe știri despre FCSB:

Veste importantă pentru FCSB înaintea returului cu Karagandy » Meciul a fost mutat pe teren neutru

Gigi Becali anunță marea mutare a verii la FCSB: „Da, ne-am înțeles cu el! Mâine vine”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
124690441979915
Crystyan Marian  •  26 Iulie 2021, 12:54

ALTCEVA IN AFARĂ DE BEEEKALI!? MAI ȘTIȚI SĂ SCRIEȚI!!!? LA REVEDERE...RĂMÂNEȘI CU EL!!! MAI SUNT SI ALTE SITE URI DE SPORT

observator_federal
observator_federal  •  26 Iulie 2021, 11:08
Postat de cirus11 pe 25 Iulie 2021, 21:58

Ar fi un dezastru pt el pt ca nu ar avea nicio sansa sa se impuna acolo... aia nu au rabdare cu el, e iesit din forma... poate daca era o echipa care-l lua pt potential...

Păi el nu contează ci doar banii pe care îi ia Gigi... Adu-ți aminte cum se lăuda Gigi că i-a fentat pe cei de la Anderlecht. Apropo, ce calități deosebite are acest Moruțan (care după declanșarea controalelor antidoping NU a mai reușit nimic, dar nimic nimic)??

bridges
bridges  •  25 Iulie 2021, 23:40

Dupa golul asta o sa-ti creasca pretul cu 5 mil. Nu pleci!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează