FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Moruțane, înapoi la Botoșani!” » În 6 luni, Olimpiu a ajuns „rebut” din „supertalent” și e gata să plece de la FCSB

Olimpiu Moruțan
Olimpiu Moruțan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 martie 2019 11:21

Mijlocașul Olimpiu Moruțan, 19 ani, a trecut într-o jumătate de an de la „supertalent” la „rebut”. Joacă rar, se face de râs și e pregătit să se întoarcă în Moldova, de unde fusese cumpărat cu un preț-record.

de Dănuț Pitaru

Cel mai scump junior din „era Becali" se transformă într-o păcăleală de top! Olimpiu Moruțan are acum 19 ani și a costat un milion de euro în urmă cu un an, când FCSB l-a cumpărat de la FC Botoșani. Niciodată nu a mai plătit Gigi atâția bani pentru un puști de 18 ani! Cum decurge dezvoltarea "copilului-minune" pe care patronul credea că-l va vinde cu zeci de milioane de euro?

Joacă rar și se sufocă

Președintele de la Botoșani, Valeriu Iftime, îl cere înapoi la echipa lui, ca să-l repare! Moruțan n-a mai jucat un meci întreg din iulie 2018. În cele cinci partide din 2019, mijlocașul ofensiv a prins doar bucăți din meciuri, maximum câte o repriză pe partidă, și n-a realizat nimic de excepție. 
A ieșit în evidență la Voluntari, unde a fost trimis pe teren imediat după pauză și pe parcursul reprizei a doua și-a pus mâinile în șolduri și a cerut schimbarea. "Nu mai pot, mă sufoc!", a transmis "Oli" cu gesturile disperate către banca de rezerve.

Cum Teja consumase deja schimbările, Moruțan a trebuit să rămână pe teren până la sfârșit. Asta n-a ajutat cu nimic echipa, s-a terminat cu un egal partida contra codașei din Ilfov. 

"Acum n-ar avea loc nici la noi!"

Pentru că nu confirmă așteptările care existau în jurul lui, internaționalul de juniori e pe cale să fie "repatriat" în Moldova. "Dar nu acum, oricum, că n-ar avea unde să joace. La vară mi-aș construi lotul în așa fel încât să poată juca Moruțan", a spus Iftime la Digi Sport. Acum n-ar mai avea loc nici la Botoșani!

Calculul lui Iftime e just, în echipa lui e Fabbrini pe postul pe care ar juca Moruțan, deci românului foarte tânăr i-ar fi imposibil să prindă un loc de titular. Și nici la FCSB n-are cum să câștige competiția cu nume mai experimentate: Florin Tănase, Teixeira, Stoian, Florentin Matei. Măcar până la vară o să mai aibă de suportat statutul de rezervă de care lumea e dezamăgită. 

"Nu pricep cum poți să te sufoci pe teren când n-ai nici 20 de ani!"Gabi Balint

Cei mai scumpi tineri în care a investit Becali

fcsb 

Citește și: 

Doar Ioan Hora a confirmat! Dintre cele 87 de achiziții făcute în prima ligă în pauza de iarnă, doar atacantul lui FCSB a impresionat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
2062987317304056
Marcel Cluj  •  06 Martie 2019, 17:35

Vorbeste cu Becali ....rascumperi contractul si vii la U Cluj unde te asteapta Sabau ...antrenorul tau de suflet ! Haide U !!!

869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  06 Martie 2019, 14:52

Circuitul banilor în "natura" becaliotă! Totul legal şi frumos! Problema e că Iftimie se caliceşte...iar Becali e şi el fomist când e vorba de bani! Acu'l vezi că iar vinde FCSB-ul şi se transformă iar!În F.C Clinceni?

bazinga
bazinga  •  06 Martie 2019, 14:30

Se vede aici,ce "na" are BECALI la transferuri si in ce hal il prosteste cum vrea MM pe ciobanul cu bani!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează