FOTBAL  »  Superliga  »  MARIUS LĂCĂTUŞ - 50 DE ANI

Mr. Record » Marius Lăcătuş e încă imbatabil la două capitole europene în tricoul Stelei

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 aprilie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 05 aprilie 2014 15:35

În afara finalei CCE de la Sevilla, Marius are şi alte borne memorabile în cupele europene. Iar cel mai spectaculos moment rămîne partida cu IFK Goteborg, cînd a reuşit o triplă formidabilă în Ghencea

Mai întîi, o minge pleacă lung spre centrul careului, unde Lăcătuş, lansat într-un sprint formidabil, e făcut sandwich de doi suedezi. Dar, în cădere, loveşte accidental mingea cu călcîiul, în aer, deviind-o neaşteptat în plasă, pe lîngă un portar uluit.

E, probabil, cel mai hilar şi simpatic gol din istoria participărilor româneşti în cupele europene. Reuşita de 1-0 semnată de Marius în minutul 6 al meciului Steaua - IFK Goteborg 5-1 (15 martie 1988, sferturile Cupei Campionilor) va însemna însă deschiderea celei mai memorabile partide făcute de Lăcătuş în competiţiile intercluburi. Exceptînd, bineînţeles, finala magică de la Sevilla, din mai '86!

Singura triplă stelistă
Contra nordicilor, "Fiara" a punctat de trei ori, plus un serviciu magistral pentru Ilie Dumitrescu, urcîndu-i pe roş-albaştrii în semifinalele CCE. Şi va rămîne pînă în momentul de faţă singurul jucător al Stelei care reuşeşte o triplă într-o partidă din cupele continentale.

Aşa sună unul dintre episoadele prezenţei lui Lăcătuş pe scena Europei, capitol la care, în ziua cînd împlineşte 50 de ani şi la 14 ani distanţă de momentul retragerii din iarbă, rămîne recordmenul absolut al trupei din Ghencea: 72 de partide, 17 goluri!

Start pe "Olimpico"
I-a fost greu pînă s-a urnit. A pornit în toamna lui '84 aventura sa pe stadioanele europene, la un 0-1 cu AS Roma, în Cupa Cupelor, pe "Olimpico".

Află povestea integrală din Gazeta Sporturilor de astăzi. Care au fost momentele din umbră, cum a fost decisiv în '88 şi '89, dar şi amintirile cu Anderlechet. Mergi la chioşcuri sau citeşte în platforma Gazeta Digitală o ediţie de colecţie!

611790-goluri.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
geafer
geafer  •  06 Aprilie 2014, 23:11

Un instrument important in cadrul aparatului opresiv prin care era condus poporul romana a fost militia. Aceasta si-a facut echipa si culmea, chiar a avut si suporteri, multi si patimasi. Vai mama ei natie romana.

stroiemihai
stroiemihai  •  06 Aprilie 2014, 20:49

Mai DEZINFORMATILOR de la gsp atat de increzuti si aroganti cat sunteti, ati putea ca macar atunci cand vorbiti de lucruri petrecute in trecut sa dati informatii corecte.Meciul Stelei cu IFK a avut loc in sferturile de finala ale CCE 1988-1989.Deci nu s-a jucat in martie 1988.,ci dupa UN AN.

victor33
victor33  •  05 Aprilie 2014, 22:57

A fost un alintat al regimului inainte de 89 iar asta a contat mult in (ne)acomodarea lui in strainatate. Are multe bube, chiar multe, dar a fost un SUPER Fotbalist. Eu il regret, cel putin, pentru CM94. Simbolul Stelei din toate timpurile, pentru mine.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează