FOTBAL  »  Superliga  »  CM 2014

Multe griji

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 octombrie 2007 00:00

Gazde peste 7 ani, brazilienii se confrunta cu destule probleme. Fara contracandidata, dupa retragerea Columbiei, Brazilia a primit ieri, la Zurich, organizarea CM 2014. Cu anumite retineri, intrucit Comisia FIFA care a inspectat in august cinci dintre viitoarele orase-gazda a descoperit destule neajunsuri.

Stadioane. Arenele nu sint compatibile cu pretentiile FIFA. Iar Federatia (CBF) a alocat pentru modernizarea lor doar 765 milioane de euro, jumatate din cit au cheltuit nemtii la CM 2006.

Investitii. Cam 90 la suta din investitiile prevazute in infrastructura ar trebui sa fie suportate de sectorul privat. Dar la aceasta ora nimic nu e garantat.

Hoteluri. Pe 31 iulie, brazilienii n-au putut garanta decit 25.000 dintre cele 55.000 de camere de hotel pretinse de forul mondial.
Securitate. "La Rio sint impuscati in fiecare zi oameni pe strada. E foarte periculos sa conduci o masina mai luxoasa", sustine fostul international brazilian Elber.

Bilete. Cele 3 milioane de tichete puse la dispozitia suporterilor vor trebui vindute sub valoarea pietei pentru a umple stadioanele si pentru a evita comercializarea lor "la negru".

ALTE DECIZII
- Dupa CM 2014 se va renunta la sistemul de rotatie intre cele 6 confederatii pentru atribuirea organizarii turneelor finale.
- Se va interzice cluburilor sa-si mai cumpere locul de promovare. Aceasta se va obtine doar pe teren.
- Mondialul cluburilor, din decembrie 2007, va fi dotat cu premii cifrate la 11,1 milioane de euro. Cistigatoarea va incasa 3,47 milioane, iar invinsa din finala 2,77 milioane.
- Tot la Mondialul cluburilor va fi testat "balonul inteligent", adica o minge ce va avea inglobat un cip. S-a renuntat, deocamdata, la ideea cu doi arbitri suplimentari in suprafetele de pedeapsa.
- Forul mondial a rupt contractul cu "Mastercard", inregistrind astfel o pierdere de 62,4 milioane de euro.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează