FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL, MÎINE ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSPTV

Mulţescu nu se mai teme de fostul lider al Ligii 1 » "Dinamo? Nu mai sperie pe nimeni..."

Mulţescu (60 de ani) a antrenat în cariera sa nu mai puţin de 20 de formaţii din Liga 1, Turcia sau Arabia Saudită
Mulţescu (60 de ani) a antrenat în cariera sa nu mai puţin de 20 de formaţii din Liga 1, Turcia sau Arabia Saudită

Articol de - Publicat vineri, 06 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 aprilie 2012 19:48

Antrenorul Gigi Mulţescu (60 de ani) e dinamovist convins, dar acum apără culorile Petrolului şi spune că nu-i pasă dacă o victorie a prahovenilor i-ar scoate pe roş-albi din lupta la titlu.

- Domnule Mulţescu, reveniţi ca adversar în Ştefan cel Mare. Vă mai trezeşte vreo emoţie acest stadion?
- Toate partidele jucate împotriva lui Dinamo au avut încărcături diferite. Întotdeauna mi-a plăcut să-mi fac treaba profesionist, mi-am dorit să cresc corect, să nu-mi poată reproşa nimeni nimic. Ţin minte, în 1986 eram antrenor-jucător la Jiul şi trebuia să jucăm cu Dinamo, care mergea cap la cap cu Steaua în lupta pentru titlu. Am bătut cu 2-0, chiar dacă la acea vreme erau tot felul de presiuni, iar Steaua a luat campionatul.

- Deci nu vă poate bănui nimeni de nimic necurat la meciul de sîmbătă...
- Dimpotrivă, eu sînt cel mai viu exemplu că nu mă dau la o parte. I-am încurcat cu Astra prin 2002, cînd am făcut 1-1, acelaşi scor l-am scos şi cu Brăila prin 1993, nu mai spun de acel 5-4 spectaculos cu Sportul, din 2006!

"Sper ca Dinamo să joace ca în Giuleşti!"

- Sînteţi dezamăgit că nu aţi primit mai multe şanse ca antrenor la Dinamo?
- Am preluat Dinamo în două situaţii grele, după Revoluţie şi în 2008. În 1990 am venit după ce au plecat toţi jucătorii şi conducătorii, chiar şi aşa am ţinut echipa pe locul doi, lîngă Craiova, care a luat titlul. Nu aveam prime, nimic, doar un salariu modic de la Ministerul de Interne. Nici de acolo nu aveam sprijin pentru că Doru Viorel Ursu, ministrul de atunci, era stelist. În mai, la aniversarea clubului, ne-a spus: "Îmi pare rău, dar eu nu pot veni la sărbătoarea voastră pentru că sînt stelist!".

- Să vorbim despre prezent. Ce şanse are Petrolul cu Dinamo?
- La finalul turului o vedeam pe Dinamo favorită la titlu, însă acum cred că au şanse foarte mici. Nu mai merge nici jocul, nu mai vin nici rezultatele. Nu ştiu ce s-a întîmplat, nu ştiu ce pregătire s-a făcut, cum s-a gestionat situaţia. Paradoxul e că în tur echipa a mers bine cu 13-14 jucători, fără reparaţii, iar acum, cînd s-au făcut achiziţii, nu mai merge treaba. În fine, Dinamo nu mai e de speriat ca în tur, noi venim la victorie şi mi-ar plăcea să-i prind şi eu în aceeaşi formă ca în Giuleşti! Dar e greu pentru că după acel meci vor fi mult mai motivaţi.

"Eu am luat mereu echipe în suferinţă, care s-au bazat doar pe forţe proprii şi am încredere că şi aici, la Petrolul, ne putem îndeplini obiectivul şi să rămînem în Liga 1" (Gigi Mulţescu, antrenor Petrolul)

2 victorii, 3 remize şi 8 înfrîngeri e bilanţul lui Mulţescu, ca antrenor, împotriva lui Dinamo

0-7 e cel mai usturător eşec suferit de Mulţescu în faţa lui Dinamo, în 2003, cînd o antrena tot pe Petrolul

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Cum vede Luchin salvarea
Dinamo n-a mai învins în ultimele 5 meciuri din Liga 1, iar în ultimele două n-a dat gol, însă Luchin crede că sîmbătă va fi victorie pentru roş-albi: "Sînt sigur că Dănciulescu şi Niculae au nevoie doar de un gol ca să se descătuşeze, după aceea vor fi de neoprit. Putem spune că sîntem în criză, dar şi crizele se depăşesc. Nu cred că avem nevoie de psiholog, încercăm să ne încurajăm în vestiar, să ne ajutăm. Unii colegi au chiar un blocaj psihic, dar încercăm să rămînem uniţi. Avem antrenori care sînt alături de noi, e păcat că se aruncă cu noroi în ei. Oricum, criticile ne prind bine, acuzele la fel, vrem să le dăm tuturor peste nas". 

Speră la măcar un trofeu
Alex Curtean are şanse să fie titular mîine, în locul lui Alexe. Ardeleanul încă mai crede în titlu: "De CFR pot să zic că ne temem, clujenii sînt pe locul 1, sperăm ca avantajul să se micşoreze după etapa viitoare. Dar trebuie să cîştigăm meciurile noastre. Ar fi rău să nu luăm nici un trofeu în acest sezon, ar fi nemeritat. Credem cu toţii că vom avea măcar o bucurie la vară". 

Inbox
- Azi se va decide dacă Scarlatache, Kone, Alexe şi Matei vor fi opriţi în lot pentru meciul cu Petrolul, toţi avînd probleme medicale. Cele mai mari şanse le au primii doi. 
- Cupa României este considerată principala atracţie, în acest moment, pentru dinamovişti. "Ne mai gîndim şi la titlu. Alţii, de la Cluj, şi-au făcut socoteala că l-au luat deja, însă nu renunţăm. Totuşi, cel mai scurt traseu rămîne spre cîştigarea Cupei", a declarat Luchin.
- Chiar dacă au bătut în tur cu 5-1 la Ploieşti, "cîinii" se tem de "găzari". "Petrolul e în creştere şi-n foame de puncte, însă noi sperăm ca de la acest meci să reîncepem şirul victoriilor. Trebuie să învingem, indiferent cum", a spus Curtean. 
- Petrolul n-a mai învins în Ştefan cel Mare din toamna lui 2000, atunci învingînd cu 3-2 după un meci electrizant. "Cîinii" au marcat prin Răducioiu şi Mihali, prahovenii au reacţionat prin Pîrvu, Pancovici şi Todoran. A fost ultima reuşită a lui Răducioiu în Liga 1.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
bmwuty
bmwuty  •  06 Aprilie 2012, 15:18

avem nevoie de puncte ca de aer!!!

romarian
romarian  •  06 Aprilie 2012, 12:12

Domnule Gigi daca va faceti treaba profesionist si veti bate dinamo nici un suport adevarat de la dinamo nu are ce sa va reproseze, chiar daca indirect faceti jocul altor echipe. Dinamo va ierde campionatul din cauza lui Liviu si a jucatorilor. Bakaj este titular la Odessa la Dinamo nu avea loc decat un sfert de ora, Tucudean la fel, este inadmisibil ca acest antrenor nu da sanse de joc tinerilor. Are echipa condusa cu 3-1 pe teren propriu si nu face inca in minutele 78 parca cea a a doua si a treia schimbare de jucatori, pentrua schimba ceva in joc. Ce-mi doresc eu este sa ramaneti cat mai mult la o echipa, pentru a demonstra in acest fel ca sunteti antrenor de valoare. Eu cred in tine!

flafy
flafy  •  06 Aprilie 2012, 11:33

sa vedem...eu zic totusi ca vom castiga,sunt optimist, insa asta depinde si de ce jucatori va baga ciubota in teren...si cred ca daca vom castiga o vom face cu noroc deoarece Petrolul a inceput s ajoace fotbal si joaca mai bine ca noi nu ca in tur cand ii antrena marele Rachita..oricum important este sa veniti la stadion sa incurajati echipa! nu conteaza locul ocupat in clasament! FCD in ADN

Vezi toate comentariile (7)
Comentează