FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ionuț Negoiță respinge varianta lansată de Cornel Dinu și le spulberă speranțele fanilor lui Dinamo: „Nu are nicio legătură cu realitatea” + ce garanții i-a arătat Cortacero

Articol de - Publicat luni, 25 ianuarie 2021 14:17 / Actualizat luni, 25 ianuarie 2021 16:37

Ionuț Negoiță, fostul finanțator al lui Dinamo, a reacționat după acuzele venite din partea fanilor, acum acționari în cadrul clubului prin programul DDB.

Omul de afaceri a acordat un interviu în exclusivitate pentru GSP.RO, în care a explicat de ce a vândut clubul către Pablo Cortacero, cel care încă nu a achitat datoriile echipei, și i-a criticat pe suporteri pentru că au refuzat să preia echipa înainte de spaniol.

Ionuț Negoiță: „Cum m-ar ajuta falimentul lui Dinamo?”

- Domnule Negoiță, fanii lui Dinamo spun că v-ar ajuta un faliment al clubului.
- Cum m-ar ajuta falimentul lui Dinamo? Că aș mai pierde niște bani pe lângă cei pierduți până acum? Ăsta e ajutorul? Sau cum? Mulți își dau cu părerea. Dacă a pierde bani înseamnă avantaj ... Nu am ce să comentez la asemenea aberații. E o inepție!

- Dumneavoastră v-ați recuperat banii de la Cortacero?
- Eu nu am recuperat nimic de la spanioli. Era o datorie de peste 800.000 de euro, dar între timp s-au mai adunat niște bani. Am tot sperat, i-am mai tot lăsat. Între timp, nu au plătit nimic, iar datoriile au crescut. Nu au plătit nimic nici datoriile vechi. Pe acțiuni am primit un leu. Către mine nu sunt datorii, doar cele pentru servicii din ultimii ani.

- Fanii lui Dinamo vă critică acum că ați cedat clubul lui Cortacero.
- Când  le-am dat fanilor DDB pe un leu câte 10% din acțiuni, am insistat să le dau 90%. Să le dau tot. Mereu s-au eschivat. Spuneau că vor să mai adauge cotizanți, că trebuie să aibă acceptul lor, că vor să facă due diligence, deși erau de mult în club și știau tot. Dar au ezitat. Le-am zis să ia și să își asume... Asta e... Acum e ușor de comentat.

Ionuț Negoiță: „Cortacero mi-a arătat niște bani în bănci! Credeam că îl cunoaște Contra”

- Ați fi preferat să vindeți clubul către DDB?
- Era de preferat să ia clubul cineva din țară, suporterii sau cineva care își dă cu părerea și comentează... Dar când e vorba să se bage, nu are nimeni bani. E păcat că nu s-a băgat cineva din ăia care se dădeau viteji și spuneau că se pricep. Credem că dacă se bagă unul din ăia, vom fi în Champions League... Dar nu a fost să fie. Avem mulți viteji din gură. Cortacero a fost singurul care a venit să cumpere.

- Și ați avut încredere că poate susține Dinamo...
- Păi, dacă nimeni de aici nu a vrut, iar băieții ăștia spanioli au venit cu 550.00 de euro, au venit cu Contra... Eu mă așteptam ca el să-i cunoască. Am crezut că se știu din Spania. Îmi plăcea cum se contura proiectul. Îmi dădea încredere. Erau aduși fotbaliști cu o cotă bună, cu salarii mari. Dar nu știu ce s-a întâmplat de nu au continuat să mai aducă bani. Contra s-a retras... În fine...

- Credeți că Pablo Cortacero are banii pentru a ține Dinamo? Dumneavoastră v-a arătat vreo garanție financiară?
- Nu știu exact, nu cunosc ce potențial are Cortacero. Nu am detalii. Dar am bănuit că, dacă a adus banii ăia și a făcut echipă bună, lucrurile vor merge bine. 550.000 e sumă destul de mare. El a mai arătat niște bani în niște bănci de afară...

- Domnul Dinu spunea că negociați vânzarea unor acțiuni către DDB.
- Nu are nicio legătură cu realitatea. S-a predat societatea, cu totul.

- Credeți în posibilitatea ca Nicolae Badea să revină în club?
- Nu știu ce să vă zic. Doamne, ajută! Orice soluție pentru binele lui Dinamo e binevenită. Eu mă uit la meciuri și îmi pare rău de situație. Dar sper să se găsească o soluție, cu domnul Badea, cu DDB, cu domnul Cortacero. Ar fi foarte bine pentru Dinamo s-o repună pe picioare.

- Marius Bacria, administratorul ACS FC Dinamo, echipa lui Nicolae Badea, spunea că o persoană importată vrea ca Dinamo să dispară.
- Nu am astfel de informații. Cine ar vrea să falimenteze Dinamo? Dinamo are o grămadă de dușmani, inclusiv oameni care se dau dinamoviști. Nu asta e problema. Am simțit-o din plin. De asta m-am și retras. E greu să te lupți și i-am lăsat pe alții.

 Negoiță scapă de datorii doar dacă Dinamo intră în faliment.3. Negoiță este deocamdată persoana care are cel mai mult de câștigat din afacerea «spaniolă».Negoiță a cedat clubul fără nicio minimă garanție. E din partea țeparilor spanioli.

DDB i-a atras atenția în repetate rânduri că «spaniolii» pe care i-a găsit el, sunt niște șarlatani, dar nu a ținut Negoiță a mințit atunci când a spus că va ceda clubul doar unui investitor de care va fi sigur că poate ridica Dinamo. În realitate el căuta cu disperare un om de paie de care trebuia să fie sigur că îngroapă clubul.
-  Peluza Catalin Hildan   

VIDEO Cornel Dinu: „Dinamo ar avea de câștigat cu Nicolae Badea în umbra echipei”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Lovitură decisivă pentru Dorin Șerdean: dat afară de la Dinamo, a încasat o nouă umilință!

EXCLUSIV Cornel Dinu, concluzii amare după rușinea trăită de Dinamo la Botoșani: „Doar doi jucători sunt conformi cu istoria valorilor clubului”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (36)
tataika
tataika  •  26 Ianuarie 2021, 05:00

Hai la matineu!

tataika
tataika  •  26 Ianuarie 2021, 05:00

Hai la matineu!

pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  25 Ianuarie 2021, 23:23

Buna asa rau !

Vezi toate comentariile (36)
Comentează