FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Nelu Varga și-a amanetat apartamentele! Prăpăd financiar la CFR, situație explozivă la club

Nelu Varga, foto: GSP
Nelu Varga, foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 28 aprilie 2023 09:20 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 10:58

CFR Cluj e în pericol să rateze participarea într-o cupă europeană tocmai într-un moment în care proprietarul Nelu Varga a făcut un efort imens ca să asigure licența UEFA, el s-a împrumutat și la prieteni pentru a achita datoriile. 

După 0-3 cu Sepsi în semifinala Cupei României Betano, Dan Petrescu a ajuns să ia în serios un scenariu dezastruos: „E o perioadă grea. Riscăm să nu fim în Europa, ăsta este riscul, asta e realitatea. Dacă termini pe locul al patrulea ești pa! Iar la cum arată lotul meu acum, nu mi se pare că am putea termina pe un loc dintre primele patru".

Ilie Dumitrescu, consternat de ce a spus Kyros Vassaras: „Nu există așa ceva!”
CCA
Ilie Dumitrescu, consternat de ce a spus Kyros Vassaras: „Nu există așa ceva!”

Atât de rău n-a mai fost la CFR Cluj

El s-a referit mai ales la oboseala pe care au acumulat-o jucătorii săi atunci când s-a plâns de forma slabă a echipei și de faptul că îi este tot mai greu să alcătuiască o echipă.

Campioana în exercițiu se află pe poziția a doua în momentul acesta, cu patru puncte în spatele liderului Farul. Imediat sub clujeni sunt FCSB, cu un punct în minus, și Universitatea Craiova, la trei puncte în spatele CFR-ului.

De când Nelu Varga a preluat acțiunile societății de la Arpad Paszkany, vișiniii au câștigat titlul de campioni an de an. Au mai existat situații în care ei au tremurat în concurența cu FCSB sau cu Universitatea Craiova, dar calificarea într-o cupă europeană nu a fost în dubiu în niciun moment, e prima oară când antrenorul e speriat că așa ceva ar fi posibil.

Nelu Varga s-a împrumutat peste tot

Și e momentul cel mai dificil din punct de vedere economic, așa că miza participării în Europa este extrem de importantă. Conducerea s-a chinuit să obțină licența UEFA, a fost nevoie ca Varga să se împrumute pentru a realiza plățile urgente. Gazeta a scris că Petrescu a contribuit și el cu 300.000 de euro.

Surse apropiate de proprietarul CFR-ului povestesc că el a mai împrumutat un milion și jumătate de euro de la un amic din Cluj căruia i-a garantat suma cu zece apartamente dintr-un bloc aflat în curs de construire. 

„Neluțu" a pierdut deja bani mulți de când a intrat în fotbal, clubul a raportat la sfârșitul anului trecut o datorie de 30 de milioane de euro, iar o mare parte din debit rezultă din credite pe care Varga le-a oferit echipei. El a continuat să investească sperând că la un moment dat vor exista venituri îndeajuns de mari ca să-i permită să mai recupereze măcar o parte din creanță.

Tăieri de costuri la CFR: „Am făcut 5 ore cu autocarul"

Din cauza datoriilor existente și a pierderilor constante, conducerea a încercat să scadă costurile. A renunțat la câțiva jucători care aveau salarii mari, doar că rezilierea acelor contracte a provocat și achitarea unor despăgubiri mari. 

Clujenii au căutat să mai taie și din alte cheltuieli, inclusiv din costurile pe care le genera transportul la meciuri. Când a vorbit, după eșecul cu Sepsi, despre oboseala pe care a acumulat-o echipa, 

Dan Petrescu s-a referit și la numărul mare de meciuri pe care le-a avut CFR în sezonul acesta, și la călătoriile cu autocarul: „Am avut mult stres la meciul cu Farul, drumul de la Constanța a fost lung. Ieri am venit de la Cluj, alte 5 ore cu autocarul". În sezoanele în care a câștigat campionatul non-stop, CFR a avut charter la dispoziție în aproape toate deplasările. Economisirea a devenit acum mai importantă decât este confortul fotbaliștilor.

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

Panduru s-a luat de Petrescu: „Cu Bergodi a dat mâna, cu «Regele» nu. Mourinho ce mai face așa. Îi persiflează pe ăia, își bate joc de ei”

Dan Petrescu a apăsat butonul de panică la CFR: „Asta riscăm! Suntem «pa»!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (58)
Dobermannul
Dobermannul  •  30 Aprilie 2023, 13:00
Postat de andrei.v.c pe 30 Aprilie 2023, 12:46

Am zis ceva de FRF?

N-ai pronuntat dar ai vorbit de concurenta serioasa in Romania lucru care e o mare naivitate, o mare manipulare sau o mare prostie tocmai din motiv de FRF.

andrei.v.c
andrei.v.c  •  30 Aprilie 2023, 12:46
Postat de Dobermannul pe 29 Aprilie 2023, 15:50

Ca tu vrei e normal. E dreptul tau sa iubesti si sa urasti dar ca FRF cu Burleanu in frunte sa se ocupoe doar de blocarea lui Becali e naspa rau si asta se vede din cat de jos am ajuns.

Am zis ceva de FRF?

Dobermannul
Dobermannul  •  29 Aprilie 2023, 15:50
Postat de andrei.v.c pe 28 Aprilie 2023, 18:43

singurul motiv pentru care vreau ca cfr sa castige campionatul e sa reziste cat mai mult si sa aiba o concurenta serioasa zcsb. daca cfr dispare celelalte echipe din romania nu o sa incurce zcsb.

Ca tu vrei e normal. E dreptul tau sa iubesti si sa urasti dar ca FRF cu Burleanu in frunte sa se ocupoe doar de blocarea lui Becali e naspa rau si asta se vede din cat de jos am ajuns.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează