FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV. Nicolae Badea anunță o răsturnare de situație la Dinamo: „Vă spun eu ce se va întâmpla”

Fostul președinte al lui Dinamo, Nicolae Badea (72 de ani), e convins că nu va avea loc un exod al „câinilor” în ianuarie, în ciuda problemelor de la club +15   FOTO
Fostul președinte al lui Dinamo, Nicolae Badea (72 de ani), e convins că nu va avea loc un exod al „câinilor” în ianuarie, în ciuda problemelor de la club

Articol de - Publicat joi, 31 decembrie 2020 09:59 / Actualizat joi, 31 decembrie 2020 15:03

Fostul președinte al lui Dinamo, Nicolae Badea (72 de ani), e convins că nu va avea loc un exod al „câinilor” în ianuarie, în ciuda problemelor de la club. El mai deține 7 la sută din acțiuni la gruparea din conducerea căreia s-a retras în 2013, iar în ceea ce privește o nouă implicare majoră spune că „nu se pune problema atâta vreme cât Dinamo are un acționar majoritar. Dar conducătorii vin și pleacă. Suporterii sunt cei mai importanți”.

- Domnule Badea, ne pregătim să trecem într-un nou an și la Dinamo se anunță apocalipsa. 
- N-aș vrea să vorbesc acum despre Dinamo.... 

- Totuși, ați fost numărul unu în club foarte mulți ani, sunteți și acum alături de echipă. Chiar vom asista la plecări în masă? 
- Eu nu cred. Ce vă pot spune este că s-a discutat cu jucătorii reeșalonarea restanțelor salariale pe care clubul le are către ei.

DINAMO. Nicolae Badea: „Fanii dețin și creanțe în club"

+11 FOTO

- Să înțelegem că vă veți implica mai mult decât până acum? Că actualul acționar majoritar, domnul Cortacero, pare s-o facă mai mult cu vorba... 
- Atâta vreme cât Dinamo are un acționar majoritar nu mă voi implica mai mult decât am făcut-o până acum. Am mai spus-o, dacă am dat niște bani, totul e din postura de fan „Dinamo" și din solidaritate cu suporterii din DDB. 

- DDB deține 20,06 la sută din acțiuni la club. Cortacero e suspectat că prin anunțata mărire de capital urmărește că valoarea acestor acțiuni să se dilueze considerabil. 
- Nu este adevărat că s-ar ajunge la diluarea acestora. Fanii din DDB care au contribuit cu bani dețin și creanțe în club. Dinamo trăiește astăzi prin efortul minunat al celor 12 mii de suporteri cotizanți. O mișcare născută, culmea, la un meci al Stelei cu Manchester City.

- Cu acea farsă jucată marei rivale, în august 2016, când o întreagă tribună a fișat mesajul „Doar Dinamo Bucuresti".... 
- Exact. Acești fani sunt formidabili. Și vă mai spun ceva. De fapt, l-aș cita pe Boloni, care la voi în ziar a spus că „Bogăția sentimentală a suporterilor este mai importantă decât a celui ce vine să conducă"

- Mai concret, vă rog.. 
- Dinamo este o societate. Și ca în orice societate, conducătorii vin și pleacă. Mult mai importanți, în cazul nostru, al unui club de fotbal, sunt suporterii. Ei rămân întotdeauna alături de club. Iar ai lui Dinamo, mă repet, sunt formidabili. 

- Cu dumneavoastră printre ei... 
- Nu vreau să spun mai mult. Gata cu Dinamo. Dar aș mai avea, totuși, ceva de zis.

Nicolae Badea: „Ăsta-i henț, stimabile!"

- Vă ascult... 
- Tot la voi în ziar am citit un interviu cu primarul Iașiului, Chirica. Și vorbea despre experiența lor nefericită cu Horia Sabo, „pe care ni l-a trimis Nicolae Badea". Eu nu-l cunosc personal pe domnul Mihai Chirica, nu mi-am permis să vorbesc niciodată despre persoane pe care nu le-am cunoscut. Dânsul cum își permite? E adevărat că mă știu cu Horia, dar nu l-am propus și nu l-am trimis eu la Iași, să fie clar. Și încă ceva! 

- Spuneți.... 
- De la Iași eu îl cunosc doar pe Andrei Cristea, pe care l-am avut jucător la Dinamo. Eu doar cu el vorbesc. Am mai auzit de Coana Chirița în Iași, dar nu de Chirica. Spunea la un moment dat că jucătorii lui Poli „să pună mâna și să joace fotbal". Păi ăsta-i henț, stimabile!

4 campionate,6 Cupe ale României și două Supercupe a câștigat Dinamo cu Nicolae Badea în calitate de președinte al Consiliului de Administrație

VIDEO. Radu Birlică: „Așa se poate salva Dinamo”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Ioanițoaia l-a provocat pe Borcea în platou: „Hai, zi-mi cum a fost cu trabucul stins pe fruntea lui MM!”

Primul club care anunță că vrea să profite de criza de la Dinamo: „Da, îi vreau la echipă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
ray51
ray51  •  01 Ianuarie 2021, 12:36

Destept si cinic.

1948forever
1948forever  •  01 Ianuarie 2021, 12:18
Postat de goggu.mecanicul pe 01 Ianuarie 2021, 05:20

Se va intampla ca echipa din liga 1 va da faliment ( ca sa-l scape pe Negoita de datoriile facute) si bineinteles Badea preia echipa din liga 3 unde e inscrisa AFC Dinamo ( echipa lui) cu palmaresu, culorile ,sigla actualei din liga 1. Asta a fost planu de la bun inceput, ca si celelalte cluburi de mare traditie( Rapid,Steaua,Petrolul,Craiova,Timisoara) si Dinamo trebuie sa o ia pe calea diviziilor inferioare. Asta este.

steaua e in liga 1 si nu a retrogradat niciodata. despre ce vorbim? nu amesteca mandria romaniei cu echipe ca dinamo si rapid.

unitedsteaua50
unitedsteaua50  •  01 Ianuarie 2021, 11:20

Pana nu va dispărea m i z e r i a blatistă fc fcsb, Romania nu va mai avea fotbal!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close