FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Chiar sunt antrenori! Scăpați de ordinele lui Becali, acum fac treabă bună în Superligă

Toni Petrea, fost antrenor la FCSB foto: Imago
Toni Petrea, fost antrenor la FCSB foto: Imago

Articol de , - Publicat marti, 07 februarie 2023 08:06 / Actualizat marti, 07 februarie 2023 08:33

Plecați de la FCSB cu parafa „marionetele lui Gigi”, Toni Petrea și Nicolae Dică fac treabă bună în condiții mult mai modeste, la Chindia, respectiv Mioveni

Toni Petrea și Nicolae Dică. Ieri pe banca celui mai titrat club din fotbalul românesc, FCSB, „tăvăliți" adesea de Gigi Becali, astăzi la munca de jos. Primul la Chindia, celălalt la CS Mioveni. Premianți!

Amândoi au plecat de la vicecampioana țării cu ștampila „marionetele lui Gigi", pentru ca apoi să-și caute echipe la care să demonstreze că ei chiar sunt antrenori. Și-au acceptat să pornească la drum chiar de pe ultimul loc!

Hagi, declarații tari după ce a revenit pe primul loc » Momentul neobișnuit petrecut în dimineața meciului + anunță un proiect masiv la Farul
FARUL - CSU CRAIOVA 2-1
Hagi, declarații tari după ce a revenit pe primul loc » Momentul neobișnuit petrecut în dimineața meciului + anunță un proiect masiv la Farul

Toni Petrea a transformat radical Chindia

Petrea s-a despărțit de FCSB pe 25 iulie 2022, iar aproape două luni mai târziu, pe 21 septembrie, a semnat cu Chindia, atunci a 16-a în clasamentul Superligii. De atunci, formația din Târgoviște a crescut din toate punctele de vedere, deși are în continuare handicapul de a-și disputa meciurile considerate pe teren propriu la Ploiești.

Din mers, Petrea i-a schimbat relativ repede stilul de joc. Dintr-o echipă ultradefensivă, pe vremea lui Emil Săndoi, apoi catastrofală în apărare, în mandatul lui Adrian Mihalcea, Chindia a devenit o trupă care face bine ambele faze ale jocului.

În 14 meciuri cu Toni pe bancă, dâmbovițenii au bifat 7 victorii, 4 remize și 3 eșecuri, acestea din urmă suferite, toate, în fața granzilor CFR, FCSB și CSU Craiova. Bilanț: 1,78 puncte pe meci, o medie decentă la o formație fără pretenții, și un loc la mijlocul clasamentului, după 24 de etape.

I-a resuscitat

El face și acum schimbări la pauză (13 în 14 etape) - dintre acelea care la FCSB erau trecute în contul lui Becali - și le face bine. Nu mai departe decât la 2-1 cu Petrolul, pe 28 ianuarie, Petrea l-a trimis în teren pe Godberg Cooper, care avea să fie decisiv: golul de 1-1 și assist la reușita victoriei, semnată de Daniel Popa. Tocmai Cooper, omul cu câte un gol pe sezon, are acum 3 și pasa de gol deja menționată!

Un alt jucător resuscitat de fostul antrenor al FCSB-ului este Cristi Neguț. Revenit la Târgoviște, după împrumutul fără glorie la CFR, Neguț a renăscut: 4 goluri și 5 assist-uri, lider în ierarhia indicelui InStat la dâmbovițeni: 220.

Semne bune la CS Mioveni cu Nicolae Dică

Nicolae Dică pare să-i calce pe urme. Plecat de la FCSB pe 1 noiembrie 2022, a preluat-o pe CS Mioveni în 14 ianuarie. Tot pe ultimul loc. Primarul Ion Georgescu i-a adus jucătorii doriți, 8 la număr, Dicanio și-a suflecat mânecile și s-a apucat de treabă. Cu succes. Două victorii, o remiză, 2,33 puncte per partidă. Un start la care nici el nu visa.

Chiar sunt antrenori! Scăpați de ordinele lui Becali, acum fac treabă bună în Superligă

Dică i-a dat echipei o tentă mai ofensivă, iar pe Bogdan Rusu, întors cu coada între picioare de la FCSB, l-a „reîncărcat": două goluri în primele 3 etape. De la 10 puncte mai puțin decât echipele din fața sa, U Cluj și UTA, după 21 de etape, Mioveniul s-a apropiat la 4 de UTA, locul 17, pe care Laszlo Balint, și el cu mandat de evitare a retrogradării, nu reușește s-o redreseze nicicum.

Am venit într-un moment dificil, echipa nu avea nicio victorie. Jucătorii erau cu moralul la pământ, își pierduseră încrederea. Trebuie să fim realiști, modești, obiectivul este menținerea în Superligă. 

- Toni Petrea, antrenor Chindia, într-un interviu pentru LPF

Vreau ca județul în care m-am născut să aibă două echipe în prima ligă. Chiar dacă nimeni nu ne dă vreo șansă, noi vom încerca. 

- Nicolae Dică, la prezentarea sa la Mioveni

18 lunie durata contractului semnat de Nicolae Dică, în ianuarie, cu CS Mioveni

VIDEO Arlauskis, gest halucinant în Farul - CSU Craiova: „Cel mai stupid penalty pe care îl putea comite cineva”

Citește și:

Au dat peste cap contorul! » 7 fotbaliști de la FCSB au înregistrat parametri fizici incredibili în derby-ul cu CFR Cluj

Pariul lui Basarab Panduru după Farul - CSU Craiova: „E viitorul titular al naționalei”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (18)
atthur
atthur  •  07 Februarie 2023, 14:04
Postat de vasglo pe 07 Februarie 2023, 11:33

Stai linistit, are grija "subteranul" sa nu-l faca de ras! Ii baga de Kovacs, Fesnic si Petrescu la "mijloc". :) :) :)

Da,dar avem (totuși) VAR!!! Să sperăm, că speranța moare ultima!!!

Moshu
Moshu  •  07 Februarie 2023, 12:33
Postat de vasglo pe 07 Februarie 2023, 11:33

Stai linistit, are grija "subteranul" sa nu-l faca de ras! Ii baga de Kovacs, Fesnic si Petrescu la "mijloc". :) :) :)

Stati linistiti mai "ipoteticilor" ca nu-i nevoie de nici un "subteran",are jiji grija sa nu ia baietii titlul !

cirus11
cirus11  •  07 Februarie 2023, 12:03

Problema este ca salveaza niste echipe care nu ar fi rau sa retrogradeze dar este indiscutabil ca fac treaba amandoi.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close