FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Nicoliţă va avea la St. Etienne un salariu mai mare decît al lui Torje!

Nicoliţă (26 de ani) era ultimul supravieţuitor al echipei cu care Steaua a jucat semifinala Cupei UEFA din 2006
Nicoliţă (26 de ani) era ultimul supravieţuitor al echipei cu care Steaua a jucat semifinala Cupei UEFA din 2006

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 30 august 2011 23:22

Patronul spune că a fost impresionat de rugăminţile lui Bănel de a-l lăsa să plece în Ligue 1, unde va avea un salariu de 400.000 de euro pe an.

Fostul fotbalist al lui Dinamo, Gabriel Torje, transferat la Udinese, va cîştigat "doar" 350.000  de euro pe an.

"Bănel Nicoliţă îşi vede visul cu ochii. Ajunge la St. Etienne pentru 700.000 de euro" a fost anunţul făcut ieri la prînz de GSP.ro, site-ul care a anunţat în exclusivitate (foto) transferul mijlocaşului Stelei la ocupanta locului 8 din campionatul Franţei după primele 4 etape disputate.
La doar cîteva minute, Gigi Becali a confirmat la GSP TV: "Da, am bătut palma cu francezii, Bănel pleacă acolo". Steaua va încasa 700.000 de euro, iar salariul jucătorului va fi de circa 35.000 de euro pe lună, mai mult de dublu faţă de cît avea la Steaua. "700.000 nu sînt bani, plus că Nicoliţă ar fi jucat meci de meci, era util, dar s-a plîns la mine să-l las şi pe el să plece şi pînă la urmă am fost de acord. Pe cuvîntul meu că accept acest transfer din milă. De milă îl las să plece", a spus Becali pentru GSP.

Cei de la St. Etienne îl aşteaptă pe Nicoliţă astăzi în Franţa pentru a trece vizita medicală şi pentru a semna contractul, mai ales că transferul poate fi validat doar pînă diseară la ora 00:00. Bănel va pleca în această dimineaţă din cantonamentul echipei naţionale, iar după ce va semna contractul la St. Etienne va pleca direct în Luxemburg.

6 străini are în lot St. Etienne: doi senegalezi (Bayal Sall şi N'Daw), un argentinian (Alonso), un brazilian (Paulao), un ivorian (Boubacar Sanogo) şi un gabonez (Aubameyang)

700 de mii de euro va încasa Steaua pe Nicoliţă, triplu faţă de cît a plătit pe el în ianuarie 2005

Cifrele lui Nicoliţă la Steaua
- 6 ani şi jumătate a jucat în Ghencea: ianuarie 2005 - august 2011
- 64 de meciuri şi 10 goluri în cupele europene, locul 2 all-time, după Lăcătuş (72)
- 188 de meciuri şi 23 de goluri în Liga 1 pentru Steaua
- 5 trofee interne: două titluri, o Cupă a României şi o Supercupă
- o semifinală de Cupa UEFA
- 3 sezoane în grupele Champions League
- 9 selecţii şi un gol pentru echipa naţională din postura de jucător al Stelei

Trei întrebări altfel adresate lui Nicoliţă
"Am un dar din naştere: să alerg mult şi bine"
- Bănel, capacitatea ta de efort o ai de cînd te ştii sau a fost antrenată?
- Sînt importante şi antrenamentele, cantonamentele şi toată pregătirea pe care o fac, însă la mine este vorba despre un dar din naştere, acela de a alerga foarte bine şi de a avea o capacitate mare de efort.
- În afară să alerge şi să lovească balonul cu piciorul, ce altceva trebuie să mai facă un fotbalist în timpul unui meci?
- Să vorbească foarte mult. Comunicarea e importantă pe gazon, numai aşa se poate ajuta unul celălalt. De exemplu, în acest moment la Steaua cel mai mult vorbeşte Zapata, pentru că el vede foate bine jocul din poartă, poziţionarea colegilor săi şi trebuie să organizeze atît apărarea, dar şi pe restul jucătorilor de cîmp.
- Ai vreun regret din momentul în care te-ai apucat de fotbal şi pînă astăzi?
- Da, autogolul de pe Bernabeu. A fost teribil, o perioadă incredibil de grea, pe care am trecut-o cu ajutorul celor din jur. A fost doar greşeala mea la acel autogol, fără de care poate că Steaua ar fi plecat neînvinsă de pe terenul lui Real Madrid, una dintre cele mai mari echipe din lume, dacă nu cea mai mare.

10 preferinţe ale lui Bănel
- Dacă nu era fotbalist, crede că ar fi fost atlet
- Cel mai bun sportiv al lumii din toate timpurile: Michael Jordan
- Fundaşul stînga român care i-a pus cele mai mari probleme: Cristi Pulhac
- Fundaşul stînga străin care i-a pus cele mai mari probleme: Roberto Carlos
- Emisiunea preferată: Mondenii (Prima TV)
- Cel mai dur sport: Box
- Ţara în care ar vrea să se stabilească: Brazilia
- Băutura preferată: Coca-Cola
- Superstiţii: îşi face cruce înainte de meci
- În ce monedă îşi păstrează banii: lei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
stelian6
stelian6  •  01 Septembrie 2011, 17:37

Balanel Nicolita,o gluma ce se va sparge cand va trebui sa joace fotbal.St,Etienne e o echipa ofilita de mult,dar si asa Balanel,penibilul alergator fara tinta,va face tusa cand vor vedea francezii ce teapa si-au luat. Intr-o tara fara valori,am ridicat la rang de fotbalist un colorat ce isi avea locul in constructii. E plina Divizia B si mai ales Divizia C de Banei,fara tehnica dar cu ambitie.Ca sa ajungi fotbalist trebuie sa stii sa faci preluari,sa sutezi,sa centrezi.Intelegem ca nu poate dribla,deoarece e lipsit de talent,dar tehnica de baza UNDE E ? Du-te Balanel Autogolita si lasa-ne ! Vrem sa vedem fotbalisti,nu disperati fara talent !

hunter2oo5
hunter2oo5  •  31 August 2011, 16:16
Postat de stelian6 pe 31 August 2011, 10:12

BANEL NU E DECAT UN ALERGATOR DISPERAT ,TEHNICA LUI E ZERO.SARE MINGEA DIN EL,NU STIE SA FACA O PRELUARE,CENTREAZA IN PLOPI,,NU STIE SA DEA O PASA.E O RUSINE SA VEZI UN MELTEAN INTR-O NATIONALA IN CARE A JUCAT UN HAGI SAU UN BALACI. ST ETIENNE E O ECHIPA DE MANA A DOUA SI CHIAR ASA ,BANEL NU VA IMPRESIONA,POATE VA AJUNGE SA CARE MINGILE. NE FACEM DE RUSINE VORBIND DE UN ALERGATOR DISPERAT,NUMINDU-L FOTBALIST.PE LANGA EL,SANMARTEAN SAU TORJE SUNT CA PELE SAU GARINCHA.

vorba aia "banel e cel mai bun atlet dintre fotbalisti si cel mai bun fotbalist dintre atleti". cam expirata dar inca spune adevarul

hunter2oo5
hunter2oo5  •  31 August 2011, 16:05
Postat de imperator pe 31 August 2011, 04:40

Dabia astept sa vad primul meci cu Banel titular . :)

Si eu abia astept sa vad primul meci a lui Steaua fara balanel ;)

Vezi toate comentariile (36)
Comentează