FOTBAL  »  Superliga  »  ARENA NAȚIONALĂ

Nicușor Dan și Gabriela Firea, scandal pe tema Arenei Naționale » Fostul primar acuză: „Aruncă vina pe mine pentru neputința și nerealizările lui”

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 august 2022 10:45 / Actualizat sambata, 06 august 2022 11:07

Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului, i-a dat replica lui Nicușor Dan, actualul edil al capitalei, în privința situației de la Arena Națională.

Într-un mesaj pe Facebook, Nicuşor Dan, a anunțat că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naționale, după 20 de luni în care nu a mai fost utilizat. 

Nicușor Dan i-a acuzat pe predecesorii săi, Sorin Oprescu și Gabriela Firea, pentru situație, iar acum a primit replica.

Doi ani degeaba: acoperișul retractabil al Arenei Naționale, care a costat 20 de milioane de euro, e nefuncțional de 20 de luni! Anunțul lui Nicușor Dan
ARENA NAȚIONALĂ
Doi ani degeaba: acoperișul retractabil al Arenei Naționale, care a costat 20 de milioane de euro, e nefuncțional de 20 de luni! Anunțul lui Nicușor Dan

Gabriela Firea, replică pentru Nicușor Dan: „Aruncă vina pe mine pentru neputința și nerealizările lui”

„Nicușor Dan minte și aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputința și nerealizările lui. Arena Națională a avut în mandatul meu contract de mentenanță pentru toate sistemele, deci și pentru acoperișul retractabil

Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperișul retractabil pentru că am respectat indicațiile producătorului.

Scrie negru pe alb în cartea tehnică a sistemului că acoperișul nu trebuie închis toamna și iarna. În prima lună de mandat, specialiștii aduși de Nicușor Dan au întins membrana retractabilă și au stricat mecanismul acoperișului! Să nu uităm imaginile și scandalul din decembrie 2020, în plin sezon rece, înaintea meciului Austria-Macedonia. 

E foarte ciudat ce s-a întâmplat atunci. Acoperișul era programat de producător să nu poată fi închis toamna și iarna, dar specialiștii lui Nicușor Dan au reușit să umble la software și să treacă peste recomandări. Producătorul acoperișului a recunoscut public tot ce v-am spus mai sus!

E foarte interesant și cum a fost închis acoperișul Arenei pentru evenimente organizate acolo, unde au participat mii de tineri. 

Chiar Nicușor Dan spunea că acoperișul era un pericol real și se putea prăbuși. Am informații că la unul dintre evenimente acoperișul chiar a fost găurit intenționat pentru a introduce proiectoare video. Poate și de asta e nevoie acum de reparații serioase.

Și mai spune o minciună primarul general, că s-a folosit până acum doar de alpiniști utilitari pentru întinderea membranei și închiderea acoperișului. Nu e așa, s-au folosit chiar de angajații firmei care reprezintă producătorul, informațiile fiind publice.

Nu pot răspunde pentru alții, dar cât am fost eu primar general, Primăria Capitalei a asigurat, prin două companii municipale, funcționarea sistemelor de la stadion și a fost permanent în legătură cu reprezentantul producătorului, exact aceeași companie care a câștigat acum contractul de mentenanță”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Ce a spus Nicușor Dan

Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari, Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului

VIDEO Victor Hexan, despre viața în Donețk înainte de război: „Era belșug! Un muncitor câștiga 500 de euro”

Citește și:

GSP are cifrele dezastrului! Câți bani a pierdut Primăria București cu Arena Națională

La 10 luni după dezvăluirile GSP, situația de la stadionul „Arcul de Triumf” e neschimbată! Aparatura de 1 milion de euro și hotelul sunt blocate în continuare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
banat
banat  •  06 August 2022, 18:27

Firea sotia lui pandele hoata nr.1 Mai stiti cand plangea si zicea ca ea nu pleaca de la primarie ?

cirus11
cirus11  •  06 August 2022, 14:05
Postat de cpt.ahab pe 06 August 2022, 13:25

Ceartă între neputincioși. Unul mai penibil ca altul, dar tari în gură. Oricum, dacă ar fi să aleg între Firea și Nicușor Dan, l-aș alege întotdeauna pe ultimul.

Asta e de fapt concluzia. Firea nu a facut nimic, ND nu misca nici el mai nimic, judecam in 2 ani dar macar asta nu fura, nu angajeaza mii de pile in companii inutile care fac totul la preturi mai mari decat pe piata libera si important: NU MINTE ... Am o droaie de lucruri de criticat la ND dar nu am niciun dubiu pe care l-as vota in 2024.

emil1986
emil1986  •  06 August 2022, 13:52
Postat de boierasul pe 06 August 2022, 12:23

El după 2 ani de somn profund face constatări)) Ce a făcut concret acest primar pentru capitală în 2 ani??

Intr-un somn profund esti tu. Nicusor face treaba, insa mafia media romaneasca nu scoate un cuvintel despre proiectele in plina desfasurare ale lui Nicusoar, sef de promotie la Facultatea de Matematica, printre altele, nicidecum cu CV-uri falsificate asa cum are d-na Firea. Hai valea la Moscova, ca acolo-ti place tie!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează